Question about Pool & Spa

3 Answers

We dont think the filter is running correctly and none of the lights work they only did for the first 2 weeks its our 4th week owning the spa we need help please

Posted by on

3 Answers

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Loyalty:

    Visited the website for 30 consecutive days.

  • Master
  • 372 Answers

They might be on a timer and only work at certain hours of the day, if the time is set wrong............

Posted on Apr 14, 2015

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 1,631 Answers

Be more specific please...

  • Is there power to spa?
  • when you say lights... Do you mean the "mood setting' lights,
  • when you push the button marked 'Light', those lights don't work?
  • or are you saying the Control Panel no longer lights up?
    • Or backlight illumination?
or... The control panel itself is not showing anything? Does it work? If you push a button, does anything happen?
What is the make and Model of your new spa?
and... What makes you ask the question about filtration? What is going on now that is different, than when you first got it?

Posted on Apr 14, 2015

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Top Expert:

    An expert who has finished #1 on the weekly Top 10 Fixya Experts Leaderboard.

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

  • Pool & Spa Master
  • 40,649 Answers

Filters don't run they just filter what ever is being pump through them
the fluid is supplied bay a pump and that pump has to have power
check house fuse,
if the motor is humming when switched on the replace the start / run capacitor
if the light went out at the same time have an accredited electrician check out the wiring and connections

Posted on Apr 14, 2015

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Cant put into gear. Errors anti pollution sytem failure. Low oil pressure


change mechanics --or bring back and have them fix correctly when they did the engine work doesnt sound like was done correctly and now you may have a bigger problem

Aug 08, 2016 | 2007 Peugeot 207 CC

1 Answer

Intex purespa displays current water temp but will not turn on or start filter/bubbles. Bought 1 mo ago: just set it up a week ago. Was working fine for 1 week. TrI'd unplug and reset. Any ideas??


is displayed temp less than 2 degrees than setpoint temperature ? its possible this situation will disallow the pump to go to high speed and the air infusers to work till spa heats back up , or can be a heater fault as well

Aug 15, 2015 | Intex Pool & Spa

1 Answer

We bought an intex sand filter last week and it runs strong for a little whole and the loses suction why is a this happening?


needs to be backwashed small filters dont have alot of filtering capacity keep backwashing until what is in your water is gone also super shock pool

Jul 04, 2014 | Pool & Spa

1 Answer

I just purchased a used Jewel series spa a couple of weeks ago. Got it hooked up and everything was running fine. Now is seems the pump will not stop running. It is up to temp and keeps running at low


Low speed is your circulation function, all filtration, heating etc is done by the low speed. Check how many filter cycles and duration the spa is set to.
Is the temperature on the control panel correct? Verify it is with in a 3-4 degrees of a floating thermometer.

Jul 26, 2012 | Pool & Spa

1 Answer

We have a 15' by 48 " pool with an Intex saltwater chlorinator.About two weeks ago the low salt light started flashing .We ended up adding way too much salt (160 lbs)because the low salt light kept...


Hello,
First of all green water can arrise from a lot of different situation.
Low chlorine is one of them coupled with the crappy filter that comes with the intex pools it does not filter enough.

Start with getting your salt level to 3000ppm
any lower than 2700 and you will not generate enough chlorine and any higher than 3500 and you could go cloudy or trigger high salt alarms

you need to get the salt test kit that reads in #'s not color the color ones has to much of a variance
once your salt is at 3000 clean your cell then filter filter filter

I run my filter 24/7 if it is not generating chlorine I am filtering.

Clean your cartridge every few days
I have had the same 2 cartridges for this being my 4th season and have never been green or replaced the filters.
Also I reccomend a non foaming algecide

Just follow directions on bottle

Aug 29, 2010 | Intex Automatic Salt Water System for ...

1 Answer

I had a transmission flush done 2 weeks ago. 1 week later my \low traction light came on whenever I accelerated from a stop. Now 1 more week later my ABS and TSC lights are on. There is a little shudder as...


First, Iam not a fan of flushing a trans. Owned a trans shop years ago.
You may have caused some solenoid issues, with the clutch material and cooler sediment.
Work on the ABS,TSC issues. Wheel Speed Sensors may be going and just a coincidence, a couple weeks later.
Make sure the fluid is correct for your vehicle and at the correct level.
I pray you didn't go to one of the Quick Lube Franchises.

Aug 03, 2010 | 1999 Pontiac Montana

1 Answer

Chlorine generator not working(brand new)


Super shock your pool ... take it to around 20 ppm CL using liquid or powdered CL. Brush your pool daily for several days ... run your filter at least 16 hours a day ... 24/7 would be better. Maintain 5 ppm CL and brush weekly after you get the algae under control.

Jul 23, 2010 | Intex Automatic Salt Water System for ...

1 Answer

High speed setting on pump won't work.


might be the starter capacitor or run capacitor

Jul 14, 2009 | Pool & Spa

2 Answers

Bought a new home with pool which has the Hayward Pro series sand filter pump but have no instructions for the care and pool maintenance or the filter maintenance.


Need some more info on the Sand filter. I can help you out. With the rest. Is that the pic of the filter you have. If it is then its a top mount. Depending on the debri that comes into pool, you will back wash 1-2 times a week. After back washing you will turn to rinse and let it run for awhile (of course each time you turn the handle make sure the pump is OFF. Set, then turn on.) then back to filter.. Any Q's just hit me up buddy..

Mar 03, 2009 | Hayward SAND FILTER, PRO SERIES

Not finding what you are looking for?
Pool & Spa Logo

Related Topics:

61 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Pool & Spa Experts

Jay Finke
Jay Finke

Level 3 Expert

1338 Answers

Bill Jordan

Level 2 Expert

372 Answers

David Spradling
David Spradling

Level 3 Expert

3543 Answers

Are you a Pool and Spa Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...