Question about Car Audio & Video

Open Question

Alpine iva-w205 ..has no sound at all -

This multimedia unit was working well all the time ... 1 time start smoke from unit.. after that no sound... i believe its one or more transistor might burn... anyone has any idea ... if someone know how to open to be a parts to change it..... updates.... i open everything and see .... panel main burnt but no parts at alpine.. bad luck...

Posted by Anonymous on

Ad

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
New users get to try the service completely Free afterwhich it costs $6 per call and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
PyroMan6x9x9
  • 150 Answers

SOURCE: alpine iva-d300 problem

Try purchasing a "ground loop isolater", when your head unit and amp are grounded in 2 diffrent locations the diffrence in volatage to ground between the two will cause interference. Check the below link for more details, can be purchased of a shelf at you local radioshack http://www.radioshack.com/product/index.... loop&parentPage=search Hope this helps L8R

Posted on Sep 21, 2007

Ad

SOURCE: alpine IVA-W205 problem

i have the same problem can anyone help?

Posted on Feb 17, 2008

SOURCE: Alpine IVA-D300

its stolen than get rid of it

Posted on Sep 20, 2008

iadame
  • 676 Answers

SOURCE: I baught an Alpine IVA W205 and was hoping you

What make and model of vehicle is this stereo installed in? Did you install it yourself?

Posted on May 30, 2009

  • 1 Answer

SOURCE: how do i bypass the parking break saftey feature

put a switch on the brake wire make sure the switch is on the off position. the switch should have two wires ,one wire connects to the brake wire the next wire ground it to the car .then turn on the stereo put a dvd in and turn the swicth on and off several times .It should come on

Posted on Oct 03, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a behringer pmp 1280s. I was running two speaker and two monitors through it. One of the monitors was kicked and the patch cable to it was bent. I smelled smoke and the sound coming through turned...


That's a bad sign. A dead short in the output results in a short of the audio output transistors. I believe that to be the problem and a fairly simple fix to someone good at soldering BUT, you can't get parts for behringer equipment. Most components are specially made for behringer. I've been working on an amp for 6 months and I can fix it BUT, I can't find the parts anywhere, or can even find any reference to them online. Without a reference to the specs, I can't even get a generic replacement. Check your music stores in you area, a behringer dealer may can help you.

Mar 03, 2013 | Music

1 Answer

How can i quit smoking?


Thank the Lord throughout the day that you are no longer a smoker.
Confess verbally that you have been delivered from smoking. Continue to do this even as you smoke. Trust and believe that this will work. You will lose your desire to smoke. Be blessed dear.

Mar 13, 2010 | Sonic Foundry Loops for ACID Whiskey,...

1 Answer

I have a beringer 5000 mixer and can not get no sound from it. it's like the speakers are not getting power


Oh, oh... got one on the bench now... There is a design defect that causes a short and destruction in the power amp portion.

Do a test: Plug headphones into the main 1/4 inch jacks. The sound won;t be very loud since these are line outputs, not for headphones.

IF you get sound out those, then one or both power amps are dead.

Worst case: if one amp is dead, several parts including three power MOSFET transistors are fried for any of the dead channels.
The failure of the amp can wipe out the main power supply. If you effect windows light up, then the small power supply is operating.
If the big supply is fried, there are two large MOSFET switching transistors that are gone. Often several smaller transistors and dides and resistors and one switching IC goes. MOST of these are surface mounted parts and would be beyond the scope of what you can repair.

I am trying to contact Behringer about the flaw but haven't heard back yet.

The nature of the flaw is this: The is insufficient clearance on an internal circuit layer from the edge that fits into a slot in the power amp heatsink. Any humidity that enters can cause the insulation to breakdown and arc to the heatsink causing a chain reaction.
I repaired one of these already before finding the cause, but this one had a smoking gun! I just yesterday milled out the slot deeper and wider and will put insulating tape to prevent further arcing. The arcing that had occured burned away the internal layer and the connections. I will replace thoose with hardwire.

Repair of this problem is time consuming to weed out all the blown parts and to safely bring the unit back to life.

The current unit I am working on took out ONLY the power amp. A 30 milliohm resistor went up in smoke making a real mess. All three power MOSFETS are gonzo and a zener as well... don't know what else I will find. The previous unit was worse as the power supply was wiped as well.

Feb 06, 2010 | Behringer Pmp3000 16 Channel Audio Mixer

1 Answer

While playing a CD, my Nakamichi Receiver 2 made a ''pop'' noise and lost the signal, with some smoke coming from the top vent near the front. It was in a confined area, and I believe it overheated and...


The output section has a problem. The receiver is in "protect" mode and wioll not turn on the speakers. This unit needs service. In all likelyhood, one or more of the output transistors has shorted and hte smoke came from a resistor that fried. This is a relatively simple repair for an audio repair shop. Figure around $40 for parts for this repair.

Dan

Oct 05, 2009 | Nakamichi Audio Players & Recorders

1 Answer

Amp smokes but still works transitor looking thing is melted?????


954-443-1100 is the service department, sounds to me like your amp is slowly but surely frying itself. i am not sure putting a new transistor in it will help anything but you can try. There only around 15 dollars

Aug 23, 2009 | Jl Audio 1000/1 Car Audio Amplifier

1 Answer

Tv comes on and goes right back off


IT GAVE OUT A LOUD BANG AND NOW I HAVE NO PICTURE OR... Mosfet Transistor blow out.  Transistor K3316 or replace the Power unit supply. This problem was caused by a low power voltage. SONY SONY KE-42TS2U

Apr 01, 2009 | Sony WEGA KE-42TS2 42 in. HD-Ready Plasma...

2 Answers

Mitsubishi HC1500 DLP Projector


This sounds like an overheat issue and requires return under warrantee.

Oct 06, 2007 | Mitsubishi ColorView XL30U Multimedia...

1 Answer

No Audio From Amplifier


I would first check for "rail votage" at the rectifiers... If all of your audio transistors are not getting around 40 volts then check the transistors you replaced. They should be getting a 5 volt (10 volt square wave is checked with a scope) "drive" signal. If half of your power supply transistors are not getting a drive signal then replace the kia494/tl494/kia594/tl594---whatever it is. thats the ic chip that supplies the "drive" signal to the power supply transistors. Also follow the board closely out of the power supply transistor to the 494 chip.. there should be some small driver transistors in between.. make sure they are not shorted or fried as well... let me knoe if you need more help

Aug 17, 2007 | Legacy Audio LA720 Car Audio Amplifier

1 Answer

Shorted out amp!


sound like you could have shorted out your audio o/p transistors. if you take the amp apart you should find 1 row on each side of the amp, one side is power & the other is usually for your sound out. the transistors on the audio side out could be bad, look closly to see if they are bubbled,cracked or just dont looke in as good shap like the others. these audio transistors work in pairs, so replace them in pars even if only 1 is bad. if they all look ok, test them with a multi meter to see if they are shorted. good luck.

Nov 08, 2006 | Kicker IX1302 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

82 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4869 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17130 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76630 Answers

Are you a Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...