Question about Car Audio & Video

Open Question

When I stay my car, my subs rumble for about 5 seconds. I've check my power, ground and remote. Please help! Is my amp done?

Posted by on

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

  • 113 Answers

SOURCE: Amp will not turn off and the Remote wire is correct.

check pwm chip ,may need replacing

Posted on Aug 22, 2007

  • 631 Answers

SOURCE: my amp stays in protection mode

Does it go into protect in the vehicle if you disconnect the speaker wires from the speaker terminals of the amp?


Posted on Nov 30, 2008

  • 1 Answer

SOURCE: amplifier does not turn on when head unit is turned on

Wow guess you dont need help sound like you need a new amp! ohhhhhh wait I changed my name and NOW DO YOU SEE HOW HARD IT IS TO GET A NEW NAME YOU HALF WITT WANNA BE ******???????/ ENJOY AND GOOD LUCK BECAUSE I TALK TO OTHER PEOPLE WITH THIS NEW NAME TO.......HOW MANY NAMES DO YOU WANT ME TO COME UP WITH. i CAN COME UP WITH ONE EVERY THIRTY MINUTES.........HOW MANY TIME YOU GONNA POST A NEW QUESTION............. OHHHHH AND DONT FORGET THE ABUSE BUTTON ON THIS ONT TOOOOO BECAUSE MY NAME ISNT ON THIS ACCOUNT EITHER JUST ANOTHER FREEEEEEE E-MAIL ACCOUNT SOOOOOOOOOOO HAVE FUN AND CRY YA HEART OUT........UNLESS IT IS THE FBI YOU CANT TOUCH THIS AS OLD SCHOOL MC HAMMER SAID.

Posted on Jan 07, 2009

  • 4 Answers

SOURCE: 3 amps 2 subs sound system for car, need wiring help

it is easy to hook it up!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted on Jan 14, 2009

  • 133 Answers

SOURCE: Alpine mrp-m450 Amp won't stay on

Sounds to me like it might be the remote turn on because the first time i installed it, it did the same thing, and i found out that there is two blue wires coming out the stereo, one with a white stripe, i connected it to the blue wire, and it didnt work, then i connected it to the blue and white wire, and it worked. Well hope this solves your problem, goodluck.

Posted on Jul 06, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a jl 500/1 amp hooked up in my car and the power light comes on for about 5 seconds then turns off. no sound out of the subs. it is hooked up to a factory deck through a high to low level converter....


hook up the remote wire ( or make sure its hooked up good) check your ground! ground wire not big enough awg wire and put on bare metal not more than 1 foot away from amp. bad ground will cause this.

Sep 12, 2011 | Jl Audio 500/1 Car Audio Amplifier

1 Answer

Sound turns on and off. Green light sound, red light no sound. It is like playing name that tune. A few seconds of music then off then on and repeat. It is not the deck as it has meters showing output. The...


Amp is probably going into protection mode, or does not have enough current from the power wire to continue operating. Check that the speaker wires are not shorting out against each other. Also check your power wire and ground wire. Ensure that the amp is solidly grounded. Are you using the proper gauge of power and ground wire? (4awg recommended.)

Mar 10, 2011 | Coustic Car Audio 481QE Car Audio...

1 Answer

I have a power acoustik bamf 1600/4. not working 5 hours later


use a multimeter to see if the amp has good power wire and remote turn on voltage. then check the ground and make sure its a good strong ground. check the sub to make sure its not bad. make sure it reads whatever ohm its supposed to. anything less than 4 ohms will clip the amp if bridged. if alll that is good then the only thing left is the amp. it sounds like the power supply is bad but check everything else just to make sure. good luck.

Dec 29, 2009 | Power Acoustik BAMF1600/4 Car Amp

1 Answer

I just moved my 12" kenwoods to a new car. i'm running a 760watt amp with 6 guage wire. last week they sounded crystal clear, no rattle or anything. but this week they have a constant loud rumble,...


It sounds like you have a feedback problem between your amp and your speakers this is usually caused by a bad or weak ground between the amp and chassis ground and speakers and chassis groung, also make sure that the correct post on the speakers is the one attached to ground as this makes a big differance especially with high power systems. Hope This Helps Don

Dec 02, 2009 | Kenwood 12" 4-Ohm Single-Voice-Coil...

1 Answer

Blowing fuses on the Vosonik VB101PK


ok, always use ground and positive from speakers to the amps +/- . Make sure the amp is not grounded. Some amps are made of metal and will ground itself. When ever any fuses pop, this means that something somewhere got grounded. If using metal srews to mount amp that has a metal casing, chances are you will pop a fuse or two. Be careful ajusting the speaker wires with a metal srewdriver, I've done that alot. "POP"

Jun 21, 2009 | Visonik V117SX Car Audio Amplifier

1 Answer

INFINITY AMP PROTECTION LIGHT FLASHING


Overload maybe. If the amp is run at an improper impedence, the amp will shut down. If you are "CLIPPING" speakers / subwoofers the light will blink to indicate a hard clip . Example: 4ohm/2ohm stable amp with 4 ohm subs wired at 1 ohm.

Jan 28, 2009 | Infinity Reference 7541a Car Audio...

1 Answer

Emits a loud hum or rumble sound.


This problem is usually because of grounding.

If you look at the power lead, you will notice it is the regular "kettle plug" shape, but it only has two pins (live and neutral). There is no earth connector.

You have to ground the sub to your receiver. This is done by running a RCA connector connected to one of the unused connections to the amp.

However, this doesnt ALWAYS solve your problem. As in my case. I have a Pioneer 7.1 receiver, which is ALSO not grounded. so running a spare RCA cable has no effect. What I have done is wired a RCA connecter to a copper cable and connected the other end to the Earth pin on a 3 prong plug. This is plugged in to a wall socket, thus grounding the sub.

It's not a solution the manufacturer will suggest, but it seems to work for me.

Nov 12, 2008 | Boston Acoustics XB6 Speaker

2 Answers

Power


Have you checked the on-board fuses?

Did you confirm (with a multimeter) that you have voltage on the B+ and remote terminals of the amplifier?

Did you have the black meter lead on the ground terminal of the amp when you checked the voltage?

Jul 18, 2008 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

AMP FOR SUB SHUTS OFF SOMETIMES


your amp may be overheating, or you have it up too loud and the surge protector is shutting it of in fear of damage to your amp.

Apr 24, 2008 | Kenwood KAC-7202 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

46 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4834 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75066 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

73647 Answers

Are you a Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...