Question about Home

1 Answer

I have power going to my on/button but I can't get the Jets to turn on

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Scholar:

    An expert who has written 20 answers of more than 400 characters.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 80 Answers

Power?

in an effort to minimize electrocution (bad for business) most of these units do not provide voltage to the Jet buttons, but rely on an air switch that you "pump" when you push it. Which is bad? The air switch or inside electrical switch?

can't turn off BOLD. Gaaaaa!

all the best.

Posted on Dec 11, 2014

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I recently acquired a GL Spa w/Balboa Inst. GVS500 Board. Everything works great but the jets won't turn off. manual says press 1 for low, 2 for high and 3 to shut them off. They don't shut off?


The button on the Control panel labeled Jets or Pump, is dead! Non reactive to the press.
Or...
The relay for the pump is bad, as it may be 'fused' in closed position,
how you can tell... When you press the Jets button, is there an indicator light? If so, does the light go on and off as you press that Jets button?
if yes, then the button is good, because the indicator light is indicating to you that there is communication between the panel and the circuitboard.
if there is no changing of the indicator light, then that indicates to you, that there is No communication, and therefore the control panel button is not good.
if you have no indicator light, or any way that informs you which speed the jet pump is in, then you can either, listen for a click at the circuit board, or use a multi meter checking voltage.
if you are handy with a multimeter, and you want to continue on with the test, be very careful! This is high-voltage in the circuitboard area. You can disconnect the power to the spa. Then, unplug the pump amp plug off the board. And place your meter leads on the appropriate wire connection. If 110, you read across the white and the black wire position. If 220, then across the same wires. Not knowing which model you have, I therefore can't tell you which color wire is high-speed or low-speed. But most commonly, black wire will be high-speed and the Red Wire will be low speed.
1 meter lead will be on either red or black, and the other meter lead will always remain on the white wire.
and now, as if your meter was the pump, turn the power back on to the spa, and start pressing that Jets button... You should see voltage on your meter, with the press of the button. Then bolted should disappear, with another press. Now move one Meaderli from the black wire to the Red Wire position and you should see the same results.
( to clarify, when I say black wire or Redwire or white wire, it would be the metal pin / slot that those colored wires of the plug would align with) .
if there is no voltage changes on your meter, when you have a bad button, which means you need to replace the complete control panel.

May 26, 2015 | Pool & Spa

1 Answer

Our 880 Marin hot tub is constantly running the jets on 1/2 of the tub as if the circulation pump is running. The icon on the control panel does not show the jets are on. When we push the button to turn...


sounds to me with a power surge you could have a relay on the circuit board not working properly.
You will most likely need to change the circuit board to correct the problem.

US Parts Center

Sep 22, 2013 | Pool & Spa

1 Answer

Balboa VL700S control panel jets 1 not working


Your problem is going to be in the circuit board in the spa control box under the skirt.
You have a bad relay.
Rod
US Parts Center

Jun 25, 2013 | Pool & Spa

2 Answers

Power trips out when jets are switched on


I'm going on somewhat limited information here not knowing if the tub is newly installed or if this is a spa that has been working in the past and just started doing this. It would be helpful to know if this is a recently installed pump as well. That said here are a few things to check.
If it's a new install: Your electrician has more than likely wired the spa incorrectly. Be sure that the spa pack has 220V going into the pack and that the GFCI is wired correctly.
If it's an old spa with a new problem: A lot of times a bad heater element can cause a spa to trip the breaker. If you have a bad element the spa will operate normally for about a minute when you turn the power on, then trip the breaker as soon as the heater kicks in.
If it only trips the breaker when the pump is turned on to high speed, more than likely there is a problem with the wiring of the pump or the relay on the pump itself.

May 04, 2013 | Aqua Flo Aquaflo Flo Master Xp2 Spa Pump...

1 Answer

Jets will not turn off


Sounds like your air switch is bad in the little box on top of the motor.
It is part # TBS-339

Rod
US Parts Center
888-521-6183

Apr 25, 2013 | Whirlpool 6060 DL Corner Pro-Fit Acrylic ...

1 Answer

Button to turn on jets, hums for two seconds then stops no water though jets. This is a bathroom tub. Also can't find anywhere access to pump. Thank You


you're going to have to get to the pump somehow - cut a hole in the drywall or floor under it if possible... sounds like something is blocking the pump (for the jets)...
Ck

Feb 13, 2011 | Home

1 Answer

Jacuzzi Laser II: Problem with the Heater/filter setting. The jets come on when it's on this setting. When I turn it to Filter setting it's fine..when I turn it off the jets come back on What gives?


The jets will run while in the filtration / heating mode. If the spa is in the middle of the filtration cycle, the jets will stay on until the cycle time runs out. So, if the spa jets are on during this time, they are on for the full duration, 2-6 hours every 12. You can cycle the jet button to high, but when you try to turn them off, they will just go back on low.

Jan 23, 2010 | Jacuzzi Cyget In Ground Pool Pumps

Not finding what you are looking for?
Home Logo

Related Topics:

51 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Home Experts

Donni Steen

Level 3 Expert

659 Answers

Tom Chichester

Level 3 Expert

34205 Answers

Brad Brown

Level 3 Expert

15557 Answers

Are you a Home Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...