Question about AEG Washing Machines

Open Question

Im running the quick 29 min programe. And it starts normally but then after 3mins e stops and goes back to the beginning. the"start" light keeps blinking. Do you have any idea of what might be happeni

AEG LAVAMAT L 12720 ViT (washer and dryer)

Posted by on

Ad

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
  • 1294 Answers

SOURCE: AEG Lavamat w1450 electronic.

Try:
Check your exit hose spigot, it may be clogged. This is if your filter is all clean. There should be air for passage in the standpipe behind. Your hose should not fit airtight into the standpipe and neither too deep into it. Snaking out your standpipe would be good too.

Rate me pl.....if helped.

Posted on Dec 29, 2007

Ad
  • 1294 Answers

SOURCE: AEG Lavamat E1050 End light blinks 5 times.

Check your exit hose spigot, it may be clogged. This is if your filter is all clean(ref manual). There should be air for passage in the standpipe behind. Your hose should not fit airtight into the standpipe and neither too deep into it. Snaking out your standpipe would be good too.

Rate me pl.....if helped. Click on 'thanks for trying' if not helped, your prob will be back for someone else to solve.
(Companies just want you to dump the machine & buy another, its keeps them in business)

Posted on Jun 01, 2008

  • 44 Answers

SOURCE: AEG Lavamat Turbo 12830 - error code E20

Hi

E20 means there is a bolckage in there
remove filter and clear any debris in there and check impeller is turning ok.

regards

Posted on Mar 21, 2009

  • 1 Answer

SOURCE: I have an AEG Lavamat 16820 washer dryer and the

The lock is rubbish on this machine but as a temporary measure you can feed a string down behind the door lock from the top and out the bottom. Then yank it to the left to open the lock. It will take a few tries but you get the hang of it!
We got sick of this so ordered a new lock off the net. I basically had to break the old mechanism to fit the new one because the door layers were so strongly glued together. Now fitted, the lock works perfectly but the machine thinks the door's open the whole time! Next step is either new door or new machine. Great.

Posted on May 12, 2009

  • 1 Answer

SOURCE: My aeg lavamat 16810 washer dryer won't dry. The

I had the same problem and fixed it by replacing the triple valve. One of the inlets passes water to the condenser and this had failed. You can tell this by opening up the top and when the drier starts you here the drain working and then should hear a gentle hiss as the water is let through. If you don't hear anything then after 10 mins you get the E10 error. It cost me £27 which is cheaper than getting a new machine or a call out charge. If you feel competent then all you need is a philips screwdriver, pliers to get the clips off and a flat head driver to remove the rubber hoses.

Posted on Nov 11, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Temperature sensor on 2007 Malibu Maxx LT location


Lumina V6, 2000 model after starting 5 to 6 mins temp gauge goes up slowly. Cooling fan is on. Coolant ok. If stopped the car and started again gauge needle comes down quickly to normal and then runs normal at any speed. It happens only first starting. I am suspecting temperature sender malfunction. Could not see the temp switch position to check its connection.On earlier models it is located directly under the thermostat. But if its bad it should throw a code making your check engine light come on. Sounds more like a thermostat problem. Even if its a new one they can fail.

Sep 30, 2016 | Cars & Trucks

1 Answer

I have a ADP5000MT, when I start a cycle it begins but after 5 mins switches to the bottom option - the =30''V symbol button and keeps flashing .. I cant find my manual


CODES: The Express program light Keeps flashing quickly

MEANINGS: Longer inlet time

Possible Cause: Faucets is not opened, or water intake is restricted, or water pressure is to low.

Jan 16, 2013 | Whirlpool Dishwashers

1 Answer

I have a 6 station orbit timer and I have problem with station 2 odd days coming on again after station 4 odd days the time is set to come on at 6 am and run for 60 min an10 min after it shuts off to start...


I am somewhat confused about your station numbers. How many stations do you have? What is Ihappening with stations 1, 3, 5, 6?
Regardless, this is probably what is happening.
No matter how many stations you have, YOU ONLY PUT IN ONE START TIME. That one start time begins the cycle that starts with station 1 and proceeds to the other stations based on your station RUN times.
If you have one start time of 6:00 am, and a run time of 60 minutes for each zone, then
At 6:00 am station 1 starts.
at 7:00, station 1 shuts off & station 2 starts.
at 8:00, station 2 shuts and station 3 starts, etc.
You are not programming the individual start times for each station.
If you put in more than one start time, the timer remembers and will run all stations then go back and begin again and if there is a third start time, it will begin a third time.

Gary

Sep 02, 2011 | Orbit 57882 9 Station Super Dial...

3 Answers

Cpu usage 100%


You have too many programs queued to run at startup. Click "Start" and then "Run". Type in "MSCONFIG" and hit return.

Click the startup tab and this is a listing of all the programs that load at startup. Keep all your firewall and antivirus programs, but you can shut off just about anything else, like Java Updater, Quicktime, iTunes updater, etc. etc.

Jun 14, 2009 | Computers & Internet

1 Answer

When i start my 99 lumina it starts sucking alot of air


check to see whre the EGR valve is it might be sticking this will cause it to also stall at a stop light . Also cause rough running ..

Apr 13, 2009 | 1999 Chevrolet Lumina

1 Answer

Im sat with no windows open and nothing is updating yet my cpu fly's up to 100% for about a min then stops but its doing my head in i have reg mechanic and nod32 and spyware doctor and adaware pro 2008...


Your cpu goes up cos you have programs running in the backgrund. Nothing unusal whit that
It can be nod32 working or windows running its own programs or your adaware or something else. Dont whory, its normal
You can see some of the programs running in the backgrund by pressing "run" in the start menu, then type "msconfig" and OK, check under the flap "Autostart" , you will see a list on programs who starting upp whit your windows, you can tick off those programs that you dont want to start whit windows

Good luk

Dec 09, 2008 | StarTech.com StarView SV211K 2-port KVM...

1 Answer

Screen Goes Green TV goes to stand by blinking 8 times


try adjusting your color tuners located inside tv behind speakers.

Nov 25, 2008 | Sony KP-57WS500 57" Rear Projection...

1 Answer

Washer won't run through a complete cycle-stops at 29 minutes


There is a service manual behind the control panel it will show you how to test the door locks. If might have a bad lock solenoid.

Aug 01, 2008 | Maytag Neptune FAV6800AW Top Load Washer

1 Answer

I have a 1993 Sony Trinitron 32" TV, mod.# KU32TS46. It started with the screen going black but sound still working every 30 mins for 3mins and then it would come back on and work fine. Now it works...


This could be as simple as bad connections on the main board or the beginning of the CRT failing. Try opening up the set and carefully turning the screen control clockwise just a bit. This control shuold be the top knob on the flyback transformer (part with large red wire coming out the top). If that "fixes" the problem, then your CRT is starting to fail and you just bought time to get a new set. If that does not fix it, try looking for poor solder connections on the board.
Keep us posted.
Dan

Apr 15, 2008 | Televison & Video

Not finding what you are looking for?
Washing Machines Logo

Related Topics:

40 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top AEG Washing Machines Experts

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17130 Answers

Gerry Harvey
Gerry Harvey

Level 3 Expert

1467 Answers

Einar Axel...
Einar Axel...

Level 1 Expert

12 Answers

Are you an AEG Washing Machine Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...