Question about Car Audio & Video

Open Question

My soundstream tx1.1300D amp is in protect mode.

My soundstream tx1.1300D amp is in protect mode. Hot wire that ges through my firewal got bare and was arching or grunfinv out. I forgot to put rubber gasket. Irewired everthing properly but the amp still protect mode. I slowly op we nex amp and it all looks good i think and theres no burnt smell to it. But i have no idea what to look for. Can any assist me on where to take amp to getfixed in sacramento area. Thanks.

Posted by on

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

techman
  • 3130 Answers

SOURCE: working on a MA Audio HC4002 amp......

On an amp? All the devices should be replaced at once as they can measure or look good, but still have a high resistive leakage, and if this happens to save a couple of bucks, you can blow out all the devices you just replaced. The thing with solid state devices? Most of the time you cannot look at them and see they are bad unless they had a total blowout and blew apart and put a big hole into itself and then yes that ones bad and beleive me most of the others are too. Good Luck

Posted on Oct 09, 2006

SOURCE: amp staying in protection mode

No, this amp is not a heavy power consumer- matter of fact it takes very little power to run.Maybe you should check the fuses on the amp to see if they are what is recommended.Also check your fuse kit to your amp- your fuse might not be big enough.If neither works take it back where u got it.

Posted on Jan 02, 2008

  • 631 Answers

SOURCE: 500/1 sub amp stopped working, burnt rubber smell

It sounds like the power supply failed. Generally when the supply fails in that amp, you have to replace all 8 of the power supply FETs and all 8 of the 47 ohm surface mount resistors. Many times, the supply fails because one or two of the output transistors have failed.

If you want to have JL repair it, you MUST go through an authorized JL dealer.

If you have a good local repair shop, they should be able to repair it.

Let me know if you have any other questions.

Posted on Aug 06, 2008

  • 631 Answers

SOURCE: car audio amp in protection mode

If you power up the amp with the RCAs plugged in, does it go into protection mode.

If you power up the amp with the RCAs plugged in, does the woofer pop?

Posted on Oct 26, 2008

  • 631 Answers

SOURCE: my amp stays in protection mode

Does it go into protect in the vehicle if you disconnect the speaker wires from the speaker terminals of the amp?


Posted on Nov 30, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Amp 1000sx


it sounds like protection mode is on check to make sure no wires are touching metal or the frame

Aug 19, 2013 | Soundstream Car Audio & Video

1 Answer

I have a 1998 Dodge Caravan it keeps blowing the engine fuse when the engine gets hot


try a highr amp fuse and also check the wires for bare spots that could lead to any arching off the wire

Apr 28, 2012 | Dodge Caravan Cars & Trucks

1 Answer

MY soundstream LiL Wonder 4.620 is only going in protection mode


Disconnect all speakers Meter power, remote, ground at amp, if all is good move on, if not check main fuses
Turn amp on; If in protect mode then your amp is toast Turn amp on, if not in protect mode then start reconnecting speakers one by one until your amp goes into protect mode, then you'll know which speaker is bad.

Sep 19, 2011 | Car Audio & Video

1 Answer

The diagnostic LED indicator comes on and i dont know why


first check the ground as it is the most important par to the wiring and operation of an amp. itshould be t the frame of the careand touching clean bare metal no paint! if that doesnt work it may be going into termal protection meaning ts getting too hot. you should always be able to continously keep yourhand on the amp, if its too hot try backing the gains down a little. next make sure the spakers are ired to a safe impedance for the amp. if its wired too low it might could put the amp into protect mode or blow it! most amps are only 2 ohm stable nd 4 ohm stable when you bridge them...hope this helps!

Sep 15, 2010 | Performance Teknique ICBM-775 Car Audio...

1 Answer

I have a brand new soundstream xxx 6500d amplifier and when i installed it for the first time protect mode light come on even without rca jacks and speaker wires hooked up. any1 can help?


You need to plug in the RCA and speakers you could blow the amp. The amp is sensing no Input and No output. I would unplug the amp wait around 30 seconds then install the rca and speakers THEN install amp to battery + cable. You should be ok.

Jan 24, 2010 | Soundstream Xxx-6500d Power Amplifier Xxx...

1 Answer

Goes into protect mode..


you probly have speaker wires arching. unplug them and replug thm in making sure no bare wire is showing

May 17, 2009 | Sony STR-DG520 Receiver

2 Answers

Whenever i go over bumps goes into protect mode


it will probably more than likely be a problem with either a speaker being loose or a bare wire someplace in the wiring

Apr 22, 2009 | Kenwood DNX7120 Car GPS Receiver

2 Answers

My amp stays in protection mode


Does it go into protect in the vehicle if you disconnect the speaker wires from the speaker terminals of the amp?


Nov 29, 2008 | Sony XM-2002GTR Car Audio Amplifier

2 Answers

Goes into protection mode for no reason


if the amp is powering on the sub and playing and then turns in to protect mode it could be the amp is getting hot and its kicking into protect so you wont fry the amp

May 06, 2008 | Kicker 06ZX750.1 Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp staying in protection mode


No, this amp is not a heavy power consumer- matter of fact it takes very little power to run.Maybe you should check the fuses on the amp to see if they are what is recommended.Also check your fuse kit to your amp- your fuse might not be big enough.If neither works take it back where u got it.

Jan 01, 2007 | Soundstream XTA880.2 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

105 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4836 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75077 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

73665 Answers

Are you a Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...