Question about Garden

1 Answer

My 2006 Polaris Ranger 500 EFI will not start. It has good spark on spark plug and it is getting fuel through the injector. What is my next step for trouble shooting?

Checked spark plug and made sure it is getting fuel

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Sergeant:

    An expert that has over 500 points.

  • Expert
  • 299 Answers

Are you getting a back fire through the exhaust or the throttle body if so then you may have a stuck valve if not check the connecting boots for air leaks and do a compression test you could have a bad head gasket maybe even a hole in the piston top good luck and feel free to email me back if you need i believe you can reply to the notification email if not then post an answer to this post and ill get a msg in my email good luck

Posted on Nov 22, 2014

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Polaris ranger 500 efi 4x4 2012: will not idle when first starting up. I have to give it gas to get it moving. once it warms up it is fine. any thoughts?


Sounds like the jets are cloged up you will need to pull off the bole and clean the pre jet and you shuld be fine

Nov 30, 2015 | Polaris 2012 Ranger 500 EFI

1 Answer

2010 polaris spotsman 500 motor runs rough and backfires.?


firing order is wrong/timing has changed. have you been fiddling with it. otherwise it could be a faulty spark plug.

Sep 02, 2014 | HMF Polaris Ranger 500/800 Efi 2010 Swamp...

1 Answer

. What steps do I need to do before taking it to shop?


Check the battery, fuse and related connections assuming that it has no power.
If the engine will spin over with the starter button and it will not start then the first thing is make sure it has fuel in the tank, second make sure it has spark on the spark plug, compression test next. Also listen to see if you hear the fuel pump running.

Aug 18, 2014 | Polaris 2007 Ranger 4x4 EFI

1 Answer

Shut machine off then go to restart and it wont fire


if thats all the info you have you need to take it to the dealer.
those have way to many possible problems.
1. bad spark plug seal, dirt fills up the entire spark plug hole especially sand.
2. they have fuel pump pressure issues due to poorly constructed fuel pressure regulators.
3. fuel pump itself
4. if intake or exhaust is modified it may overheat after it shuts off (engines get much hotter after they are shut down) will not start if too hot
5. one of the three ignition coil might be failing
6. CDI may have failed
7. Spark plug might be hot fowled.

Mar 03, 2014 | Polaris 2013 Ranger 500 EFI

1 Answer

Ranger hard starting cold 2006


sounds like lack of compression

Jun 07, 2013 | Polaris 2006 Ranger 4x4 EFI

3 Answers

Service manual for a 2006 500 Polaris Sportsman HO


I have a 2006 Sportstman 500HO ATV, EFI. Sometimes it will run 100% correct, other times it will start, idle fine but then when giving it throttle will will start to surge almost like it's hitting a rev limited. Sometimes it will backfire and stall. I already replaced fuel filter, flushed the fuel lines and gave it fresh gas and installed a new spark plug, but no good. I also checked the throttle switch and it's not making contact to stall it. I download the service manaul and tested each sensor and they tested fine which is probablt why I get no check engine light.
This ATV is mainly used to plow snow in my driveway, no salt. It's used around my property but very lightly. It's still as clean as it was when I bought it and it doesn't have but about 40 hours on it.
Polaris 500 HO EFI 4x4 ATV: Vin# 4XAMH50A56B707664 purchased 6-8-2006

gtopercy@comcast.net

May 20, 2010 | Polaris ATV

Not finding what you are looking for?
Garden Logo

Related Topics:

86 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Garden Experts

Dennis Key
Dennis Key

Level 3 Expert

2478 Answers

john h

Level 3 Expert

12104 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75797 Answers

Are you a Garden Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...