Question about Pool & Spa

1 Answer

Have a Balboa Hydra pool spa model #du-hp-the power comes on power to the fuse and all it does is click when you press the Jets or light like a tick fuse is blown on top 1

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 1,631 Answers

Balboa Hydra pak?

The problem you stated is not clear.

Check for proper voltage to the main terminal block. You should get 240, reading across both the line terminals, not one to L1 and the other to ground. Across both hots. If you have only a 120 volt system then make sure you have 120 at the terminal block.

Your comment "I have power at..." is very vague. How do you know you have "Proper" power?

Replace any bad fuses with like.

Good luck

Posted on Nov 14, 2014

Ad

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
PartsCenter
  • 125 Answers

SOURCE: We just moved into our home and there is no manual

Here is a link for the Manual and trouble shooting guide. Aqualink

Posted on Mar 04, 2009

  • 12166 Answers

SOURCE: my dream maker spa does not work. there is

open control panel will see a small glass fuse replace if blown if 220 volt check that getting power on both lines

Posted on Nov 04, 2009

  • 990 Answers

SOURCE: Purex Triton Minimax 400 pool/spa heater not igniting

This sounds like you have a problem with your pilot. You can check this with a small mirror to see if their is a spark when you turn it on. If you have any soot build up on the pilot that will stop the spark and keep it from lighting also. If you have a short on your pilot wire this could be the problem also. I hope this helps, good luck.

Posted on Dec 12, 2009

mdhstore
  • 6 Answers

SOURCE: i bought a home and my coleman spa 400 series has

Pump one is the pump that does all the work in your spa. It handles the heating and filtering. If pump one does not work, It will not heat. It is likely pump one is gone but a technician would be needed to determine if it is the pump or the spa pack.

Posted on Jan 11, 2010

  • 760 Answers

SOURCE: pool heater is not working properly

So I assume you have pressed the button by pool to select the pool thermostat? If this doesn't work sounds like another mother board problem, or try powering down the unit a few minutes then restart. IF you haven't pressed the pool button, the read this: The heater comes factory set at 78° F. for the pool mode and 100° F. for the spa mode. If it's in spa mode it's trying to get to 100F. Using the up and down arrows,you can set the thermostats to a minimum temperature of 65° F., or a maximum of 104° F. If you desire to heat only one
body of water, the thermostat is capable of an off mode. As an example, if you only wish to heat the pool and not the spa simply depress and hold the spa down arrow, and the thermostat will lower its setting to 65° F. then go to an off mode. Here is a link to your manual :http://www.pentairpool.com/pdfs/MasterTempOM.pdf

Posted on Jul 08, 2010

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

What runs on the .3amp fuse?


look on inside cover of control unit it has a schematic

Jul 04, 2014 | Balboa Instruments Pool & Spa

1 Answer

Balboa VL700S control panel jets 1 not working


Your problem is going to be in the circuit board in the spa control box under the skirt.
You have a bad relay.
Rod
US Parts Center

Jun 25, 2013 | Pool & Spa

1 Answer

My balboa spa just keeps running constantly and never shuts off.


It may be in sleep mode or Eco mode. If you hit jets then lights it toggles through. You need to be on st mode. Which is standard

Feb 14, 2011 | Balboa Instruments BALBOA 30kW HEATER ASSY...

Not finding what you are looking for?
Pool & Spa Logo

Related Topics:

68 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Pool & Spa Experts

Jay Finke
Jay Finke

Level 3 Expert

1339 Answers

Bill Jordan

Level 2 Expert

372 Answers

David Spradling
David Spradling

Level 3 Expert

5061 Answers

Are you a Pool and Spa Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...