Question about Car Audio & Video

1 Answer

Amp problems i have a 1998 chev truck i just hooked a kenwood amp up to a pioneer premium cd deck,the amp only comes on when every thing is off,assoon as i turn the power on the amp shuts off.the deck seems to work fine and the amp just come out of my car it worked fine as well.the aux. and the main power work fine with the ignition when you turn the key forward and back words.the deck was already hooked up and the amp is hooked up proper.any solutions thanks

Posted by on

  • splitor Nov 07, 2007

    my remote wire on back the deck is going to my amp,and the ground is 2x the size of the power.iv hooked up a few systems before but never ever had this problem.the amp # are kac-819 and yo8-6390-10 and no.10700184 i dont know which one u want,it is a 450 watt amp.the deck ispioneer deh-36 made july 98 serial # is sgmpo31203uc.i checked every thing this morning,same thing,when my truck is turned off the amp is still on.when the deck is turned on the amp shuts off.thanks for the help.

  • splitor Nov 08, 2007

    i ran a jumper wire from the att power wire tothe amp remote wire and everything works fine.thanks for the help.

×

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    New Friend:

    An expert that has 1 follower.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 83 Answers

Did you run your 12+ to the battery? did you supply a sufficient ground of least 2x the size of the power lead?..did you hook up to the amp turn on lead and NOT the power antenna? model numbers of radio and amp would really be helpful...my email is troublerst@hotmail.com send me specifics and we will work it out

Posted on Nov 07, 2007

  • Andy Greshake Nov 07, 2007

    have you checked the polarity of the cables at the amplifier?

×

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
A 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
The service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Subs make one very loud bang when car starts i have a kenwood kdc 528 deck and 2 pioneer 12in subs an amp


Hook it up properly to the deck remote on wire ,(Dude) End stay off the (Drugs)

Nov 22, 2012 | Pioneer Car Audio & Video

1 Answer

My subwoofers will not play


go into the menu screen on the pioneer unit and go to setting if you have a loud function there turn it on.... if that doesn't activate the amp ...(did you hook up the blue wire from pioneer deck to amp and run it threw the car to the amp)..if no than your pioneer deck does not realize there is an amp present in system....... if yes scroll threw menu till you see audio look for Sub Woofer or Amp you may even have a button on pioneer deck marked SW go press it and turn amp to on this will provide signal from pioneer unit to amp if this doesn't work other thing could be you hooked RCA to AUX input (but if you have a SW for RCA plugs on back of unit make sure the RCA wires are in it) the loud or SW button should activate it (if there is only F and R for RCA plugs on back of unit use R hope this helps)

Mar 04, 2009 | Pioneer AVH-P4900 Car Video Player

1 Answer

Deck, Sub and Amp Problems


check for any loose connections at the fuse block or a loose fuse
using an ohm meter would help
check the harness on the back of the radio for loose connection
bad igntion switch, again an ohm meter would help !
what type vehicle ?

Jan 13, 2009 | Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

1 Answer

Kenwood kdc-x592 No sound on CD and..


your amp turn on is hooked to the power antenna wire. Swap the blue wires and youll be good to go. Since the power antenna is not needed, when the radio goes off tuner, the 12V signal is turned off. and your amplifier will also then lose its remote turn on.
Reverse the 2 blue wires.

Dec 28, 2008 | Kenwood KDC-X590 CD Player

1 Answer

Pioneer DEH-14 display not lighting up...... help?


The display only lights up when correctly wired to the lighting system.

Jan 11, 2018 | Pioneer DEH-14 CD Player

1 Answer

RCA jacks not working DEH-P470MP


does the amp turn on when the deck is turned on ? is the ground hooked to the body of the car to bare metal w/out paint ect ...under it ? you may want to take it to a installer there are many things it could be they can also test your rca outputs if thats the problem. curcuit city is a cheap place to have your equipment tested if you live close to one

Aug 07, 2008 | Pioneer CD Receiver - DEH-P470MP - CD/MP3...

1 Answer

Prot. light at High vol. (forget Bass CD)


You may have the speakers wired for the wrong impedance.

How many ohms per voice coil?

How many voice coils per speaker?

If the speakers are DVC, are the coils of each speaker wired in series or parallel?

Are the speakers bridged on the amp or one per channel?

Jul 06, 2008 | Lanzar VIBE266 Car Audio Amplifier

2 Answers

Pioneer DEH-225 Car Audio


The system remote control is usually a blue wire on your decks harness and it is for an amplifier for a sub or other speakers. It sends power to the subs amp when the deck is turned on. You may need to find the wires coming off the antenna and splice them into the red power switching wire 12v on you decks wire harness. Good luck

Oct 07, 2007 | Pioneer DEH-225 CD Changer

1 Answer

My car stereo


on your radio there should be 2 sets of outputs high and low you probably have set to low just switch to high and run your speaker wires accordingly to amp

Jul 20, 2007 | Kenwood 2005 KDC-MP5028 CD/MP3...

1 Answer

My deck doesnt not transmit signal to my amp. Is this an rca cable problem


Hi Your problem is almost defenetly that one speaker is hooked up with reversed polarities, making one speaker cancel out some vibrations of the other speaker. So get the wiring phase checked again, its ethier this or a fauly cable. Good luck.

Mar 21, 2006 | Kenwood KDC-MP728 CD Player

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

74 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4932 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17130 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

79077 Answers

Are you a Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...