Question about ASUS WL-138G Wireless Adapter

1 Answer

My WL-138G cards loose connection info when shutdown

I have a WL-138G in two computers and each time I do a cold boot I need to manually reiniciate the wireless connection. It doesn´t seem to matter if there are security settings or not. It also doesn´t seem to have a problem when I tell it to reconnect, manually initiating the connection works everytime and it always persists until I shut the computers down.

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

    Sniper:

    An expert who has posted more than 50 answers, of which 90% or more were rated as helpful.

  • Expert
  • 127 Answers

Well!! I have an answer for you.your comp is loosing the IP address. goto start - programmes - accessories - dos prompt. type ipconfig.you`ll get ip address,subnet mask,default gateway.copy it. goto network and sharing center in vista and network connection under control panel in XP,IN Vista,click on view status,goto properties and double click on internet protocol(tcp/ip) or IPv4In XP,right click wireless network connection and goto properties and double click on internet protocol(tcp/ip).type in the IP address,subnet mask,default gateway.in DNS server address type the default gateway in primary DNS and in secondary 4.2.2.2. your connection won`t drop after this.

Posted on Jul 16, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

7 Answers

I shut down my computer to reboot it and when I went to turn it back on it would not go back on. Everything seems fine all the plugs are ok and the green power light is on.


u may be selected the standby mode in the shutdown option,press the power button it will power on quickly andthen shutdown properly.if u want to restart then select the RESTART option while shutdown.

Aug 15, 2008 | HP Computers & Internet

1 Answer

Can not go wireless followed the instructions!!


First check able to see the light on the device while connected,If no light is lit re-connect the wireless adapter and restart your computer and then search for network...

May 21, 2009 | ASUS WL-138G Wireless Adapter

1 Answer

Can't find any network


Same **** here .... All I am finding all over the internet is people complaining about this card. WTF how Asus could make such a pice of **** ??? My card sometimes connects to the router sometimes doesn't and when it does the speed it terrible really. Did almost everything with it so far nothing helped. I wonder if I can take it back and ask for money back.

Mar 11, 2009 | ASUS WL-138G 802.11g/b (wl138g) Wireless...

1 Answer

Can't conect to modem


I have just set up a broadband connection for some neighbours using the Thomson router and had similar problems.

Leave the computer on, power down the router, leave it for a few seconds and power it up again. It worked for me.

But it seems that we have this problem every time i,e if the router is on and you switch on the computer it won't connect, but if the computer is on and you switch on the router everything works as it should. I haven't got to the bottom of this yet.

Feb 18, 2009 | ASUS WL-138G 802.11g/b (wl138g) Wireless...

1 Answer

Asus WL-138GE causes system to hang at boot time


Remove the card and install in a different pci slot,it may be a problem with the way windows is giving the pci slot the startup request. Just also double check that the correct driver is being recognised and not a windows generic driver. Look in device manager on hardware tab and see if there is a 'x' or an exclamation mark (!) against the wireless card.

Feb 05, 2007 | ASUS WL-138G 802.11g/b (wl138g) Wireless...

1 Answer

I can't connect to the router


Well since ur second computer goes online with wireless connection, so it seems the problem with your first computer.The only thing that you have to do is to update your wireless card drivers. Detailed answer: 1. Restart your computer in safe mode with networking mode. 2. Uninstall the wireless card. 3. Restart the computer and install the card again. This will definitely resolve your problem. Goodluck. ( Got the solution from ***)

Aug 27, 2006 | ASUS WIRELESS ROUTER |WL-520G - RT...

Not finding what you are looking for?
ASUS WL-138G Wireless Adapter Logo

Related Topics:

122 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top ASUS Computers & Internet Experts

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18391 Answers

Doctor PC
Doctor PC

Level 3 Expert

7733 Answers

David
David

Level 3 Expert

778 Answers

Are you an ASUS Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...