Question about Soundstorm F2600 Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp has Red LED light on.

When I was turning my volume up. My subs died. I have a F2600 pushing 2 10"subs. The green power LED is not on, but the RED Protection LED is on. Can you Helf

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points


    An expert that got 10 achievements.


    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 631 Answers
Re: Amp has Red LED light on.

Disconnect all speaker wires and signal cables from the amp. If it powers up, the wiring needs to be checked. If it still shuts down, the amp likely has blown output transistors.

Posted on Nov 05, 2007

Add Your Answer

0 characters

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add


3 Points

Related Questions:

1 Answer

Hello. My Kicker kx200.4 is acting funny. The red display light on front/top of the amp is turning on for a second and then turning off, repeatedly. The light on the side (power) is also turning on, red...

the amp is a 200 Watt by 4 im guessing and its doing that because its going into protection mode unhook the subs if it stops then 1 you have a bad sub or 2 the subs are too much for the amp if an amp is rated 200w per chanel its 200 max about 75 rms or 75 normal constant power

Feb 05, 2010 | Kicker KX200.4 Car Audio Amplifier

1 Answer

Csa300.1 bazooka 500 watts

sounds like you may have blown your sub...sheck the spyder inside of it and see if it is stiff..if the speaker doesnt seem too responsive when you press on it, its probably blown...

Aug 01, 2009 | Bazooka ELA300.1 Car Audio Amplifier

1 Answer

Pyle dryver amp light protection stays on not green light stays red i have tried to disconnect everything and plug it back up but light stays red

check your subs disconnect them the try to power the amp up if it powers up the the subs have died and it could be a problem with that amp i suggest you get a better amp

Jul 09, 2009 | Pyle Dryver PLAD213 Car Audio Amplifier

1 Answer

1000 w sony xplode works at low volume then red lights at volume5

Most likely one of your subs are blown, or the Ohm's are too low for the ampliphier. Try hooking up one speaker at a time to the amp and see if it does the same thing. If it shuts off on one of the two speakers, that speaker is most likely blown.

Apr 19, 2009 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

1 Answer

Kicker zx750.1 Amp in Protection Mode (Red LED)

My kicker amp zx1500.1 keep going in protection mode I unhooked the sub speak wires and put the ACR cords back in and it didn't go in protection mode what next

Mar 18, 2009 | Kicker 06ZX750.1 Car Audio Amplifier

1 Answer

My "Power Acoustik OV2-420" has a problem. Some advice please!!!

It appears that the output transistors have failed. To eliminate other possible causes, read through the following page. Let me know if you have any other questions.

Amp in Protect Mode - Troubleshooting

Oct 04, 2008 | Power Acoustik GOTHIC OV2-1200 Car Audio...

1 Answer

Amp turns off

Sounds like you're overloading the amp's ability to drive the speakers. Turn the gain down on the amp and see if you can take your volume higher. If you have an independent subwoofer output control on the headunit, check its setting and reduce it if necessary. Also, if you're wired in parallel, rewire the subs in series to increase the load on the amp.

Jul 21, 2008 | Car Amplifiers

4 Answers

Red light

something is shorted in the circuit, or your subs. unhook the subs first and try it again, if it is still in protect then it is most likely the output transistors.

Feb 22, 2008 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

2 Answers

Powers on but no sound

Check the main amp fuse under the hood, even if it looks good just change it. Often times that light on the amp can come on just from the power amp tunon wire. Try a friends subwoofer box just to make sure the connectors on your box are good, and if that doesn't work then give me some more details....year/make/model of car, what kind of sub, what types of things do you see on the side of the there a green light as well as a red light?

Aug 18, 2007 | Xtant A3001 Car Audio Amplifier

1 Answer

Power light

This could be a DC offset condition. Check you manual for what this means. Or other condition. First Disconnect the Subs and try it. If it still goes red then disconnect the RCA's and try it again. If the Led continues to go red after the click then the Amp is hosed. The Click you hear is an internal relay that cuts the subs in after a dely so you do not get the turn on THUMP of the radio at your subs.

Jul 08, 2007 | Hifonics Titan TX 8805 Multi-Channel Amp...

Not finding what you are looking for?
Car Amplifiers Logo

Related Topics:

168 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Soundstorm Car Amplifiers Experts

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Pablo Gonzalez

Level 3 Expert

733 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

Are you a Soundstorm Car Amplifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides