Question about Focusrite Saffire LE FireWire Audio Interface Sound Card

Open Question

Saffire le firewire windows 7 - Focusrite Saffire LE FireWire Audio Interface Sound Card

Posted by Anonymous on

Ad

3 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
  • 1 Answer

SOURCE: I can't get any volume or even access device

no lisens sound no play songs

Posted on Feb 21, 2009

Ad
  • 22 Answers

SOURCE: My Saffire Le doesn't show up in AUDIO DEVICES but

Go to Volume Controls - Options menu - Properties... is it in the Mixer drop down box there? You might find the problem is that any onboard soundcards you have on the motherboard are now set to default since you reinstalled. In which case go to device manager and disable it. If problem persists try a reinstall of saffire whilst the onboard card is disabled. Some motherboards allow you to disable the onboard sound from the bios menu too, that could be something to try

Posted on Jan 21, 2010

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Lost conection firewire ,


Check you have the latest software or firmware drivers from their website at Focusrite.com

Check that the FireWire cable is connected properly.

Try using the supplied power cable.

Try using the other FireWire port found on the back of your Saffire product, and also try different ports (if you have more than one) on your computer.
If you have any other FireWire devices connected, try disconnecting them, as they may be restricting the FireWire bandwidth too much if connectedon the same bus.
NB: You may have more than one FireWire port on your computer. Note that they may be connected to the same bus, even though they appear to be physically seperate. This will be the case if you have a FireWire card with multiple FireWire ports on (all ports on the card will be on the same bus), and is also often the case if you have multiple ports inbuilt on you system.
Increase the FireWire buffer size on your FireWire card, found at C:/Program Files/Focusrite [Saffire product]/Driver/ASIOControlPanel.exe (where [Saffire product] is the name of your Saffire product). Its default setting is 2ms, but you may find that increasing it helps connectivity and will improve audio performance, at the cost of increasing latency.

Mar 09, 2011 | Focusrite Saffire LE FireWire Audio...

1 Answer

Hi, My Saffire LE is making a crackling sound. I have check this on both the monitoring channel and the second out put on my HS80's and also on the headphones out put on my AGK's, the crackle is...


Power sound amplifier output transistor push n pulls are dead and the q point is off the scale.
Either it is a modular amp or discreet top hat xistors

Aug 23, 2010 | Focusrite Saffire LE FireWire Audio...

1 Answer

My Saffire Le doesn't show up in AUDIO DEVICES but all is instaled corect and in my device manager I can that fire wire and Saffire are ok please try to help... it began after I reinstaled windows (now...


Go to Volume Controls - Options menu - Properties... is it in the Mixer drop down box there? You might find the problem is that any onboard soundcards you have on the motherboard are now set to default since you reinstalled. In which case go to device manager and disable it. If problem persists try a reinstall of saffire whilst the onboard card is disabled. Some motherboards allow you to disable the onboard sound from the bios menu too, that could be something to try

Oct 31, 2009 | Focusrite Saffire LE Sound Card

2 Answers

My firewire does not connect to my firewire focusrite saffire


I had the same problem during instalation... Try connecting first and then connect the power cable. It worked for me and installed properly. The problem is I'm facing a new problem now... The Azmixer.exe -or something similar - won't load on memory... The sound card doesn't work and isn't recognized... Any idea...?

Apr 20, 2009 | Focusrite Saffire LE FireWire Audio...

2 Answers

No sound device connected to pc!


Do you now have a solution for the problem coz I have the same poblem....
Your soonest reply will be appreciated! Thnx...

Apr 10, 2009 | Focusrite Saffire LE FireWire Audio...

1 Answer

Firewire audio problem


Hey Waterleo
I am running a very similar system. Black macbook and saffire not LE.
So this could be your problem. When you first connect the firewire cable to your mac from the saff you will see on the inputs a signal coming from nowhere. This is the mac syncing with the saff. Im pretty sure its the same with the LE but you must wait until your Line Mode(pad) lights turn green this means the two are connected. Try waiting for this it may take upto 3 or 4 mins sometimes depending if you are using the external powersupply or not.
If you have already done this and still nothing try this. FIrst plug a guitar into an input of the saff and confirm there is a signal being produced. If so your problem may be in your system prefs. 
Apple menu --> System prefs----> sound
you will see a window with 3 tabs labled input, output and sound effects.
go to input and confirm that the saffire is in the below list and highlighted, the same for output. 
Ignore sound effects.
Also i just looked at my saffire and i am not being rude now but i am assuming that your new to this tech. so there is a pot(knob) on the front for your saffire labled monitor, this is your main volume for the system.
hope this helps my friend.

Mar 07, 2009 | Apple MacBook 13"White /2.0Ghz Intel Core2...

2 Answers

Firewire connection lost


Ok, here it is. There is an answer is the answer based section on the Focusrite website. Basically it is recognizing it as a firewire device and not an audio device, or so I have gathered. So you need to uninstall the Saffire software and then: 1. Find your FireWire (IEEE 1394) controller in Device Manager (START>CONTROL PANEL>SYSTEM>). 2. Click "Update driver" 3. Select "Browse my computer for driver software" 4. Click "Let me pick from a list of device drivers on my computer" 5. Install the driver that ends with "(Legacy)". 6. Reinstall your Saffire driver using the latest version from the Focusrite website, and re-connect your device.
Hope this helps,
Cheers - DJ Zerokewl

Dec 27, 2008 | Focusrite Saffire LE FireWire Audio...

Not finding what you are looking for?
Focusrite Saffire LE FireWire Audio Interface Sound Card Logo

Related Topics:

40 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Focusrite Computers & Internet Experts

Doctor PC
Doctor PC

Level 3 Expert

7733 Answers

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

David Payne
David Payne

Level 3 Expert

14161 Answers

Are you a Focusrite Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...