Question about MTX JackHammer JH300 Car Audio Amplifier

Open Question

My mtx jackhammer amp jh300 light keeps blinking yellow and my sub is making a thumping noise, what could be the problem?My system was put in perfessionally and just recently started this. The light u

The power light on my amp keeps blinking yellow instead of being blue and my subs are making a thumping noise,,, what could be the problem?

Posted by Anonymous on

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

  • 5 Answers

SOURCE: Mtx TC-6001 Amps Problem

I had same problem with a TC6001 and get solution from MTX, not send to MTX instead MTX kindly sent a quotation for parts to be replaced, I can tell you what parts need to be replaced if you still need a solution.

Posted on Dec 29, 2008

Icehockey35
  • 16 Answers

SOURCE: I turned my system up all the way for about 2 mins

had a friend with same problem...paid me to look at it and well...amp was just overheated or short/loose ground.

Posted on Jul 02, 2009

triple7778
  • 5 Answers

SOURCE: mtx jh600 feed back in subs light on amp the bolt is blinking

check that the ground wire is bolted tightly to the chassis of the vehicle.

Posted on Aug 10, 2009

  • 36 Answers

SOURCE: mtx 1000xd led light is flashing and the subs will not work

The light flashing usually means there is a short somewhere. Check your wires to make sure there are no slices and are touching. Also check to make sure you have your remote wire hooked up.

Posted on Sep 21, 2009

thepot
  • 188 Answers

SOURCE: Sub not working and red light on amp stays on?

the amp is under to much pressure get a bigger 1

Posted on Nov 18, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Mtx jackhammer jh300


Try another set of speakers to see if that works. If so, it could be your subs. Also, check ohm reading on each sub.

May 13, 2014 | Car Audio & Video

3 Answers

My mtx JH300 amp is going in to protection mode what should i do?


have you checked the amp fuse ? also never connect while battery is connected. be sure to connect the amp to amp specs as stated in user manual i had the same problem and it was as simple as a missed connection however it could be a multitude of isues causeing the problem most of which are in the user manual. also check the earthing cable is hooked up and be sure no power supply is earthing out on the car. Protection mode is generaly activated when the amp isnt connected properly or by fault of power supply. double check evenrything and check again.

Nov 15, 2011 | MTX JackHammer JH300 Car Audio Amplifier

1 Answer

Mtxjh1200 , the light with the lightning bolt blinks and subs make a thumping sound like a heartbeat


ur rca wires or its the holder itself if the subs do it when the rca wirtes are off the oits the bord inside the amp

Jun 21, 2011 | MTX JackHammer JH1200 Car Amp

1 Answer

My MTX Jack Hammer JH300 Amplifier is warming up... A red led indicates that the amplifier is warming up.I checked the conections and everything seems to be ok, I've a 10" Jack Hammer JH 4510 Sub...


Check the speaker connections from the amp to the box and inside the box to the sub. Its possible these came loose from vibration. Also gently push in on the sub. It should move freely and feel spongy. If it drags or is stiff the sub may be bad. Use an Ohm meter and test the sub. There is an Ohm rating on the sub (usually 4) and it should be close to that. Also check the audio in. Maybe the amp/sub combo is fine but there is no sound going in. Use an MP3 player with a 3.5MM to 2M RCA cable as an input. Start with the volume all the way down and SLOWLY raise the MP3 volume.
Please Rate!

Apr 28, 2011 | MTX JackHammer JH300 Car Audio Amplifier

1 Answer

Hi i have a mtx jackhammer JH202 amp and a mtx jackhammer jJH5510D sub and every so often when a song is playing there will be bass and al of a sudden it will shut off and after a few minutes it will come...


The problem was caused by you trying to run a 2OHM load on an amplifier which is designed to run only on 4OHM when it is bridged, the amplifier is most definatley cooked. An authorized MTX technician should take a look at it, to determine just how wide spread the damage is.
dreamsystems.

Feb 11, 2011 | MTX JackHammer JH202 Car Audio Amplifier

2 Answers

Amp is all hooked up and installed but sub is not making a sound. Problem with sub or amp?


Disconnect all speaker connections and rca cables. Leave power, ground and remote wires intact. Try turning on again. If you still have a protection light your amp is faulty. Double check all connections. GOOD LUCK. A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you. Worth fixing.
amp-all-hooked-up-installed-but-sub-not-flhv0giodkaywsjitcb2uyf1-2-0.jpg

Dec 01, 2010 | MTX JackHammer JH300 Car Audio Amplifier

1 Answer

The light that has the lightning icon keeps blinking continous. what could be the problem


Hello djmalibu77,

You do not say if the amp has been installed and working properly for some time or if the problem began immediately upon installation.

If the amp was just installed, I'd suspect a wiring problem. Either a faulty ground or too low of an impedance.

If the amp has bee working properly and the problem just started, I'd start by removing all connections except ground, power, and remote and see if the amp powers up properly. If it does, reconnect the wiring one at a time to determine where the faulty wire or component is located. A grounded or shorted input, shorted voice coil, or a short or ground in the output wiring will cause an amp to go into protection. If these all check out, it's probably a fault in the amp itself.

Hope this helps.

Oct 31, 2009 | MTX JackHammer JH300 Car Audio Amplifier

1 Answer

Mtx jh600 feed back in subs light on amp the bolt is blinking


check that the ground wire is bolted tightly to the chassis of the vehicle.

Aug 08, 2009 | MTX JackHammer JH600 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
MTX JackHammer JH300 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

101 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top MTX Car Audio & Video Experts

Professor_V
Professor_V

Level 2 Expert

92 Answers

Matthew Spark
Matthew Spark

Level 3 Expert

1066 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75066 Answers

Are you a MTX Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...