Question about aFe 2005 Toyota Land Cruiser - 4.7L V8 - Air Filters

1 Answer

Why is my Toyota LC not accelrating beyond RPM 3.

Bought a Toyota Land cruiser 2005 V8 auto last week. After 2 days of use it started loosing power when accelerate and the RPM will not go above 3 mark. I have replaced the spark plugs, fuel filter, air filter. The throttle and Mass air folw sensor has been checked (replaced to other car of the same model and config to see if it is faulty and the throttle is fine). Throttle has been cleaned. It seems like the last owner has disconnected the check engine sign so can't get the codes. The car runs very smooth if the RPM is below 3 but the moment I press the accelerator (idle or moving), car will vibrate as if the fuel is disconnected and RPM will not go above 3. Another symptom is that at first engine start, car will start and immediately shut down and then starts for the second time normally. Recently I have fixed a leak in the stearing and replace gear oil, filter and diff oil. Car mileage is 190k.

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 9 Answers

Try to reconnect the check engine sign (make the OBD system operative), it looks like the fuel injetion calculator is not working properly

Posted on May 11, 2014

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Bionaire BAP1300 -- Working fine for 2 Days then, Red Light


Try to do a hard reset by unplugging the device from the power outlet and wait for sometime to reconnect.

Jun 09, 2008 | Bionaire BAP1300 Air Purifier

1 Answer

4lo is showing on my toyota land cruiser v8 dashboard. what could be the problem?


one might think it's in 4 wheel drive lo range . perhaps a dealer can assist more

Mar 06, 2015 | aFe 2009 Toyota Land Cruiser - 5.7L V8 -...

1 Answer

Fan wont turn


I have taken one apart. reassembled and the fan would not turn, although there was power to the motor and it wanted to turn.
Sorry this is long...only this is about taking the motor itself apart..and I have yet to find a replacement motor.

1. Tried a little WD 40...(only on iron motor Housing!) nothing.
2. Took apart inside of motor. some rust inside..
3. carefully rubbed clean with WD 40..
4. leaned off WD 40 with contact cleaner...
5. Then worked little bearing loose on back side.
-Kind of turned upon reassembly..
6. Found some silicone High temp lubricant and took motor inside part again.
7. a very thin coat of lubricant inside rotor.
-Re assembled yet again..began to turn at high speed, kept running..24 hrs..
- It .finally turned at silent mode. and continues to work
This may be ar beyond what you want to do, however if all else fails...what else can you do? buy another one?
Tips:
1. mark rotor holders with housing. (do not reverse.)
2. make sure you remove all lint, dust, etc inside.
3. the rotor bearing I had to work by hand again and again repeatedly syringing a little WD 40 at a time to until it turned easily.

Jun 04, 2012 | Oreck XL Professional Air Purifier

1 Answer

I bought a used Austin Air HealthMate and it has an awful smell coming from it... it's similar to the fragrance that was in the house we purchased it from. We've had it running for over a week near an open...


I have the same problem although I figured it was due to the filter being close to five years old. I have had the Healthmate since 1996 and the current filter is 4 1/2 years old. The unit is in my son's room and I had noticed for a while (maybe the last 6 months or so) that his room had a foul sour smell to it. My wife & I thought it was our son as he is close to puberty and starting to need deodorant but I took the unit out of his room and the smell is gone. I'd be willing to bet that both you and I need a new filter.

Jan 18, 2011 | Austin HealthMate Air Purifier

1 Answer

I have this air conditioning unit where suddenly stops functioning and no power on the indicator. i have thecked the breaker and it is fine and ON with a three phase supply. I've checked the condenser at...


Hi, I will see if I can give you some idea of what may be happening. I work on these on a day to day basis. So, you have a split system with the condensing unit on the roof, or a package unit on the roof? Sounds to me it is the first one.So, you are telling me that the power supply at breaker below is OK, but you should have a power box at the condenser on the roof. When you reset power to the condenser, that's when you here this blast sound? To me from just hearing what you are saying , it would be the sound of the compressor trying to start up, and it has a internal problem making this noise. Tell me, when it makes this noise, does it trip the breaker again? If so, it is definatley the compressor. You can prove this if you are inclined to do this, is to find the 3 different wires going to compressor, and make sure power is off 1st. Disconnect them at the Contactor or remove the plastc cover from compressor and write down which wire goes to each terminal.Tape the ends so they dont touch metal. Turn the condenser back on and see if this blast is gone. If so, the compressor is dead and you will need a new one.You say you have 3 phase power? This is unusuall for a residential unit, 3 phase units are for comercial unit power. They dont use starting componants like Run or start caps because they have enough power to do the job.3 phase would have 3 hot legs of equal voltage unless it was the older 3 phase which will have a stinger leg with higher voltage then the 2 other legs.Maybe this is a commercial a/c. Also, the compressor is reversable on a 3 phase unit by moving 2 of the 3 wires on the load side of the box, like T-2 and T-3. If these are switched if the compressor is locked up, sometimes you can get lucky and break it loose.Please don't do this, I am just explaining to you a little about 3 phase. Try this so you can elimanate the compressor. The only other thing it could be, if this is a gas pack and you are starting the heat, you can be getting blow back premature combustion? But I don't think this is what you have. It has to be the compressor.So, lets prove it by taking it out of the circuit. all should hold and no noise.Still, a faulty compressor is not a good thing. Let me no. Best of Luck and safety first.
Sincerely,
Shastalaker7

Nov 25, 2009 | Air Purifiers

1 Answer

Soot all over Older Ionic Breeze Quadra


Hey, if you read the instuction manual : the DON"Ts section-you will see that candles, scent producing products,cause a lot of soot in these cleaners. If you burn scented candles, or use anythind that generates airborne odors, you will need to clean the system more frequently ( every 2-3 days).
I clean mine every week-no matter what.
One of the postings, talked about a : Monthly cleaning that was performed.
You've guessed it. The thing died-arced out.
So, extra odors kill these filters.

Jan 25, 2009 | Sharper Image Ionic Breeze® Quadra® 4.0...

1 Answer

I wish there was a manual for repairing these expensive air cleaners. i would gladly buy one at toddyo@zoominternet.net


Hi Todd,

Here's the owners manual; I don't think they ever produced a _repair_ manual for outside consumption. They want you to buy new hardware, not make what you've got last forever. 5-10 years, fine, but not forever.

http://www.ecoquestintl.com/support/US50300_Living_Air_Owners_Manual.pdf

Beyond that, there are several things that can cause the ozone (O3) production to stop.

1) Missing or damaged plasma discharge plates.
2) Safety cut-out switch not engaged by lint screen.
3) Damaged high-voltage wiring.
4) Damaged high-voltage controls or electronics.

I'd need more details to go beyond this. Let me know.

Jon

Aug 07, 2008 | Ecoquest Living Air Classic Air Purifier

6 Answers

CA200 red light stays on, wont turn on


The machine is now part of a land fill elsewhere. Do to the company's attitude and refusal to help figure out what was wrong, they will not get another dime of my money. It seems that - when I tested - several of the components were zapped. I found at least one z diode out on the power supply end. I was not about to start fooling with the flyback xmfr. What amounted to the chrona wires tested fine. It is a neat idea but the company is worthless as far as customer relations. The "service" person could barely speak English (Engrish). They did not know a transistor from a fuse! I will recommend this product TO NO ONE. Ionic Pro - are you listening??? A VERY DISSATISFIED CUSTOMER!!!

Jul 07, 2007 | Ionic Pro CA200 Air Purifier

Not finding what you are looking for?
aFe 2005 Toyota Land Cruiser - 4.7L V8 - Air Filters Logo

57 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top aFe Air Purifiers Experts

Brad Brown

Level 3 Expert

15557 Answers

Dan Webster
Dan Webster

Level 3 Expert

8220 Answers

Pcm2048

Level 3 Expert

422 Answers

Are you an aFe Air Purifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...