Question about Alpine MRP-M1000 Car Audio Amplifier

1 Answer

Bass will only output when car stereo is cranked

Problem seemed to start when interior of car got warm. Amps not mounted in direct sun light

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 518 Answers

AMPS NEED AIR TO BREATH, AS THEY GET VERY HOT WHEN IN USE, DOES THIS AMP HAVE A COOLING FAN? IF SO CHECK TO SEE IF IT IS WORKING

Posted on Jun 19, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Whats pulling the battery down and causing my 2002 blazer not to turn over


Is the battery new? Does it start fine until it sits overnight? Have you checked the alternator? Does the battery have sufficient cold cranking amps,dead cell? Is an interior light staying on, glove box light? Do you have an aftermarket stereo with an amp?

Feb 09, 2013 | 2002 Chevrolet Blazer

3 Answers

When the weather is very cold (below zero) the car will not even try to turn over it wil only click at the starter and ignition no turn battery is fine never does this any other time. only cold, but once...


It is normal for batteries to lose a good deal of their power due to cold temperatures. If you want better starting power, try using a battery charger/maintainer overnight. It should charge at no more than 2 amps. The slow trickle charging overnight will charge and warm up the battery and allow it to develop full power for a cold morning start.

Feb 04, 2011 | 2005 Saturn ION

1 Answer

Seems as if the amp is putting out minimal power...its hard to say since i have 4 subwoofers in the vehicle...one set is ran by a sony amp pushing 540 rms in a vented enclosure and the other set is being...


do you have caps before your power going into the amps, might not be getting enough power, check your settings on the amp, gain output make sure it in stereo and not mono and check your crossover, or splitter

Jan 10, 2011 | Kenwood eXcelon X1200M Car Amp

1 Answer

We installed the amp and bass package and the subs are not nowhere near *** powerful we think its the amp and when the remote bass switch when we turn it it doesnt change


what product brand did you install. do you set the amps x-over and gains a sub sonic filter right
need to see if the amp is on check led light on amp. make sure your subs ohm load is correct for the amp.

let us an example fake amp 500x2channel max output 1000watts

if you wire your subs at 4 ohms you 250x2 rms stereo
if you wire your subs at 2 ohms you 500x2 rms stereo
if you wire your subs at 4 ohm mono you get 1000 watts

if you have the input voltage of 14.4 all the time at the amp

whats the equipment power

Oct 14, 2010 | Car Audio & Video

1 Answer

How do i connect my pv2600amp to my peavey subs and top speakers, i have the leads but what do i do?


Line outs Left and Right from mixer to power amp Left and Right inputs,
Power amp outs to Subs(if they have passive crossovers built in check specs on subs).
From Subs then to Main spkrs. Make sure power amp is set in stereo mode using this way.

Alternative: You will need at least a 2-way stereo crossover unit inline after mixer and before power amps if the subs don't have a built in passive crossover. Most of them do have passive crossovers in the subs these days. Then separate amps or one channel would drive the subs and the other the main speakers. True stereo would require at least a 2 way crossover and two stereo power amps if hooking them up this way.

There is another option as is common with many sub setups. Send the signal to the mains using L/R outputs from mixer and a separate Mono output to the subs only. Putting only bass/kick and low frequency outputs in this send would help too.

Oct 13, 2009 | Peavey PRO-12 (00497070) Main / Stereo...

1 Answer

When my bass hits, my car lights flicker.


Is the problem much more noticeable when the car is at idle? Double check that Alternator output. 70 amps is not high output, and if the problem is especially noticeable at idle, it's probably due to the alternator putting out lower voltage( a common thing with alternators). Also, with that much draw from your sub amp, the wire from battery to alternator should be beefed up, as well as the ground wire from battery. You can make up your own cables by purchasing the wire to length and wire lugs at a local Welding shop, 4 gauge from alternator to battery is good. High output aftermarket Alternators shoot into the 200 amp range.

Aug 20, 2009 | Rockford Fosgate P112-200 Car Subwoofer

1 Answer

Playing music for about 2hours and bass amp shuts down


You have maxed out the amp! if your running one 4ga. pwr wire to all your amps, it's choking. Going to Wendy's buying a frosty and sucking it thru a straw!. Your amp is starving for more Voltage and current. That amps peak output is 1200w @ 1ohm, not too shabby! Now onto the next issue: Grounding!, just as important as power! Your amp MUST be grounded properly. Don't ground it to a seatbolt or side wall of the vehicle, go directly to the floor, hopefully less than 2-3ft tops. using the same gauge wire as power. If your power is longer than 12 feet, and in most cars it is, you loose alot of voltage and current flow to the amp the longer the run, the more you loose. That's just how DC power works. What's happening to your amp is it's working itself to death and creating massive amounts of heat. "enough to cook dinner" Run a 2ga or 1ot power wire to a distribution block at the amps. Wire in your other amps, then use the stiffening cap just for the sub amp. Not a cheap answer but it will solve most of your problem. Next, set the gain on the Sub amp NO HIGHER than 1 o'clock. Beyond this, and there's no help for it, there's no more gas pedal to push!. Enjoy your system but don't kill it! Hope this helps

May 23, 2009 | Orion 1200D Car Audio Amplifier

1 Answer

Bass control stopped working


on rockford amps, the bass control knob needs to be connected to get the maximum output (+18 db gain i believe). If you did this to the power wires, then yes, you may have at least damaged the bass control knob. Try replacing this to see if you get all of your gain back. If not, then you have damaged something inside the amp...maybe a capacitor or power supply inside. If that's the case, you'll need to get the amp looked at by an electronics repair technician or local stereo shop.

Aug 10, 2008 | Rockford Fosgate P3001 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Alpine MRP-M1000 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

106 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Alpine Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4861 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

300 Answers

Jaime Hernandez

Level 3 Expert

2318 Answers

Are you an Alpine Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...