Question about Orion HCCA-D5000 Car Audio Amplifier

Open Question

Amp went into protection and now wont come back on checked wiring, i am wondering if there are any internal fuses?

Posted by Anonymous on

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My rockford fosgate T1 amp blew a fuse and now protection is on


Chances are that more than a fuse went. I would follow (internally) the path of the wires from the speaker you mentioned - inside the amp. This should bring you out to the main amp. I think you will find that whatever powers that channel is faulty.

Apr 10, 2013 | Rockford Fosgate FAP T1 Amplifier

1 Answer

It is stuck in protect and wont come out


bro...i had problem like that before and i found out that the load(speakers) was high thats why the fuse always blow...or...check the wire to the speakers if they are sorted or touched.gud luck

Oct 26, 2012 | Rockford Fosgate T1000-1bd - 1000W...

1 Answer

I have a volfenhag zx7170 and i had the amplifier hooked up to my truck but when i switched it out to my car (which i did all the wiring right in) it went into protection mode and wont come out of it is...


Hello
Disconnect all the output wirings. Just supply the amp itself, and switch it ON. If it doesn't show any protection, make sure that the wiring to speakers have some short in between car chasis. check them, by connecting one by one, and find out which one makes the trouble. Cehck it well. If the amp does show protection even after disconnecting all the outputs, make sure that the internal circuit of the amp has some trouble, and the set needs service. OK

Wish You A Happy and Porsperous 2012
Gopakumar G, Trivandrum City, Kerala State, South India.

Dec 29, 2011 | Car Audio & Video

1 Answer

Sometimes my amp works sometimes it dont.


it could be your wiring or grounding to your amp, also check fuses on amp

Sep 16, 2009 | Car Audio & Video

2 Answers

My amplifier turned off while playing and wont turn on at all now


Hello, it sounds like you shorted the outputs of your amp or the power supply mosfets shorted. Very common when people have the music at a loud volume. Does the protect light come on? If not then the power supply is probably shorted not letting the protect circuit get any voltage. Some amps do this and other amps if the power supply shorts have the protect cicuit built in such a way that if the power supply shorts out the protect circuit still works. Cause you checked all wiring and redid it and no fuses blew then this is your problem. I repair amps everyday for a living. ?Most of my out of state customers are from fixya.com. I'm the cheapest amp repair business you'll find. If interested send me a private message letting me know what kind of amp it is, name and model number, and i'll get you back up and running with warranty.

Aug 23, 2009 | Car Audio & Video

1 Answer

2000 watt american legacy amp protection ligh wont go off


Same thing happened to me so I returned it for repair turns out it was an internal 25amp fuse on the output. Got it back an it sounded very weak now it does not play at all. Nothing wrong with my setup as I have now got an 800watt amp that is running great.

Jul 01, 2009 | Lanzar MXA422 Car Audio Amplifier

1 Answer

Power Protection Light Will Not Switch Back to Green


Disconnect all speakers, then turn the amp on. If there is no internal problem with the amp, it will go green. If it does go green, reconnect your speakers one at a time with the amp off then turn it on. when you connect the speaker that's causing the problem, the amp will go into protection. At this point, it's one of two things, a bad speaker wire (screw thru it or touching another terminal) or a bad speaker(burnt voice coil) to test that wire, disconnect the wire at the speaker and turn on the amp, if it's still green, all's well in the wire department. Meter the speaker with a multimeter on resistance, if it's blown the meter will read 1.... If you don't have a meter, connect the speaker that's having the problem to the other channel and test again, if it goes into protection, you've got your answer. Bad speaker. Hope this helps

Apr 14, 2009 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Memphis PR300.2 Amp protect light on


If it is not turning on your problem is it is not getting power. Check your fuses. The reason an amp goes into protect mode is usually because the subs are not wired up right. Make sure your fuses are good, you have a good ground, and make sure your amp turn on wire didn't come loose when you were putting the deck back in. As for the amp going into protect you probably wired the subs down to too few ohms and the amp you have can't handle it. Try hooking the subs up straight w/o bridgeing them and turn it up to see if it works. If you don't have problems with it then you wired your subs wrong.

Mar 22, 2009 | Car Audio & Video

Not finding what you are looking for?
Orion HCCA-D5000 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

39 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Orion Car Audio & Video Experts

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

300 Answers

Steve Sweetleaf
Steve Sweetleaf

Level 3 Expert

1147 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76846 Answers

Are you an Orion Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...