Question about Whirlpool Whispure 510 Air Purifier

Open Question

Loud vibration noise at low speed but no noise at high speed.

This occurred after short power outage.

Posted by Anonymous on

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Oreck SL will not work on medium setting


Either your switch is not making a contact internally or the wire that runs from the motor to the switch is loose or not connected, or that speed is burned out on the motor. Those motors have a separate wire for each speed, so it's either not getting power to the motor from the switch or the that speed setting is burned out on the motor its self. I would just work around it and use the low or high setting until you can take it apart to test if the motor is getting power from the switch, if so then the motor is bad, usually the bearings go out on the motors before the wiring does. Unless your motor was on medium and was stopped for a long period and overheated that setting which will melt the wires and cause it to not work. They have a safety switch on the motors now to keep this from happening.

Jan 12, 2015 | Oreck XL Professional Air Purifier

1 Answer

Red filter light does not change to green when filter is changed


Call the manufacture and tell them it is defective and to please replace it.

Apr 02, 2014 | Holmes Products Air Purifiers

1 Answer

My kenmore progressive upright has a loud vibration coming from the agitator brush. Not the belt side, but opposite. Very loud.


The bottom plate may be loose. This can be caused by wear of the mounting clamps or damage caused by an encounter with some indigestible object

Feb 08, 2013 | Kenmore Progressive Upright Vacuum - 31069...

1 Answer

CLEANED FILTER. PUT THE FILTER BACK IN AND NOW IT IS MAKING A CLICKING NOISE. TOOK THE VACUM TO THE FILTER AND IT IS STILL MAKING THE NOISE


The clicking noise is the sound of the high ionizing voltage 'shorting' due to dirt or humidity or both which provides the pathway for discharge. Cleaning and completely drying the filter(s) does not always help, in this case switching the unit to a lower operational speed can mitigate this problem. New filter(s) may be needed to resolve the clicking.

Sep 13, 2010 | Honeywell QuietClean HFD-110 Air Purifier

1 Answer

No Medium Fan Speed


sounds like ur medium speed has gone out

Feb 20, 2010 | Air Purifiers

1 Answer

Honeywell F50A does not clean well


sounds like it is working. You could replace the cells and prefilters with a disposable box filter that fits.

Sep 23, 2009 | Honeywell (F50F1073) Air Purifier

2 Answers

MACHINE TURNS ON FOR 30 SECONDS AND LOUD CRAKLING SOUND HAPPENS THEN MACHINE TURNS OFF...


Sounds like the power is arcing, Probably broken porcelain insulators. I wouldn't recommend trying to use it, there is some really high voltage in there. Replace it or send it out for repair.

Sep 07, 2009 | Brookstone Air Purifiers

2 Answers

ALPINE XL15


Hi jackkikay,

A faint buzzing sound is normal - - that's the high-voltage plasma discharge simulating lightning in a thunderstorm. If the room is dark you should be able to see a faint bluish-purple glow of the metal grid on the plate(s) inside. This should somewhat louder as you increase the setting.

It should not really be so loud that is stands out in the background of normal noises (refrigerator running for example). If the buzz is loud - - like something is shorting-out internally (loud crackling sound), that would signal a different problem - - I'd need more details about what you're observing. Approximate purchase day, specific model, number of plates, general condition of the interior would all be helpful if you deem the buzz to be too loud for normal operation.

If I can be of further assistance, let me know. If this helps or solves the issue, please rate it accordingly.

Thanks in-advance for using Fixya.com,

Jon

Oct 29, 2008 | Air Purifiers

2 Answers

Unit 8 mos. old and now makes loud, awful noise


you have had the thing for 8 mos try cleaning the hepa filter with a vacuum use the brush type attchment or u might have defective filters go to kaz.com or contact honeywell

Jun 24, 2008 | Honeywell HHT-081 Air Purifier

Not finding what you are looking for?
Whirlpool Whispure 510 Air Purifier Logo

Related Topics:

39 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Whirlpool Air Purifiers Experts

mike cooper

Level 3 Expert

884 Answers

ray gallant

Level 3 Expert

41454 Answers

Jerry Kramer
Jerry Kramer

Level 3 Expert

3904 Answers

Are you a Whirlpool Air Purifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...