Question about Kenwood Food Processors

Open Question

Kenwood drive belt 486-P3M-6

Drive belt

Posted by on

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Moter is working but dooh hook not working


hi if you still have problems email me and i will try and talk you through,
it may be the belt (teeth worn out) or the pulley (same problem).
the info given in your post is very vague.
if its the teeth on either the belt or pulley there is a simple fix.
remove bottom of base with screwdriver there should be screws under the feet of machine. use a bike valve screwdriver to remove the two remaining screws(depending on make and model)
remove belt, put RUBBER BAND

Jan 24, 2013 | Kenwood MX270 Patissier Food Processor

1 Answer

Kenwood KM336 no power to beater or slow speed outlet


Hi. You have a broken gear in the gearbox either the first motion gear is loose on its shaft or less likely the vertical big gear is loose on its shaft. independent spares for the gearbox are available or complete gearbox

Aug 02, 2012 | Kenwood KM336 Chef Food Processor

1 Answer

I wish to replace the drive belt of my Kenwood food processor, how do I get inside it?! I have the replacement belt.


you can do it just use the right screw driver. some unit use cross philips screw other unit use flat screw type. so check it out before doing that.

Feb 04, 2011 | Kenwood FP110 338 Cups Food Processor

1 Answer

Is there actually any one person in the entire world who knows how to take a Kenwood FP510 processor apart to change the drive belt? There are lots of queries on the internet but no solutions. Somebody...


I have solved it at last! Remove the 5 screws on the bottom. There are 2 more screws (which may be blackened with oil) located through the grille directly below the motor. They're stumpy little things with gripping washers. I had to bend the plastic grille thingys to get screwdriver in. Once released, these will enable the whole base to be removed. Then there are 3 screws to get the plate off to put the new belt on. Put the belt around the big cog. Replace the 3 screws of the plate. The motor drive is loose now so you can angle the drive cog to attach the belt to this. Using gravity by turning the processor on it's edge you should with some fiddling be able to put the stumpy screws back in - took me a couple of goes. Replace the 5 screws and robert is a very close relative.

Jan 29, 2011 | Kenwood Food Processors

1 Answer

Hi my mixer suddenly wont spin and im not so sure how to fix it.


if its like mine the belt or pulley wear out mine took 8 years for it wear out. i couldnt find the parts so i took of the base(make sure its unplugged) remove the belt(hold one side of belt over the large cog and turn the cog, the belt should fall off) get a large rubber band (the width of the pulley)and twist the band over the pulley a number of times until it fits tightly over the pulley, replace belt and base and it should work.
this will work if the belt or pulley teeth are worn
my wife still cant beleive it worked

Dec 19, 2010 | Kenwood Food Processors

1 Answer

I have a kenwood chef mod 703c the motor spins and drives the belt ok butwhen i engage the power switch the mixerhead does nothing, does not turn


The problem is that the clutchdog, which is normally engaged by the peg on the liquidiser cover, is worn. Remove the top casing of the machine by removing the 3 screws and all of the outlet covers. Then unscrew the top of the gear box and prise open carefully with a screwdriver to expose the gears. The clutch dog can be unscrewed. Remove the spring that is on the outside of the gearbox and replace it on the inside of the gearbox so that it pulls the clutch dog down permanently. This then needs to be screwed back once the top of the gearbox has been screwed back together. Sounds complicated but it will be obvious when you try it. The machine will then turn the main attachment hub but will remain engaged as for later model machines. Hope this helps. John UK

Jun 16, 2010 | Kenwood Food Processors

2 Answers

Kenwood a710a mixer suddenly lacks power


sounds like the motor armature is burn. Dissemble the unit, remove the motor. Loosen the bolts running from end to end of the motor and with emery cloth, clean the small metal plates on the ehd of the armature. They should be bright copper colour. I the armature is burnt, they will be dull brown. The other thing is to replace the brushes in the motor.

Feb 04, 2010 | Food Processors

Not finding what you are looking for?
Food Processors Logo

Related Topics:

201 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kenwood Food Processors Experts

tfelton3

Level 2 Expert

183 Answers

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

 Mikey
Mikey

Level 3 Expert

5473 Answers

Are you a Kenwood Food Processor Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...