Question about JVC KW-R500

Open Question

Can get power to my amp

Im having problem to get my amp and sub to work

Posted by Anonymous on

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have 2 amps instalkled in my car one is sony 1200w 2 channel amp for speakers and one is solid audio f2500d for 3 subs my sound and every thing was good but suddenly from yesterday im having trouble when...


First disconnect the CD head unit from the sub amp and see if the other amp works. If yes, the problem is the wires to the amp, the amp itself, or the subs/sub wiring. If no, the problem is the head unit--probably an internal short.
If the other amp works with the sub amp disconnected, reconnect the sub amp to the head unit, but disconnect the sub wires from the amp. Try the CD player. If the amp goes to protect with no speaker wires attached, the amp is bad. If the amp is OK, the problem is the subs or sub wires. Hook the wires up to the amp again, but disconnect them from the speakers. Try the player again. If the amp goes to protect, the problem is the amp wiring. If not, the problem is the subs. Check the impedance of each sub using an ohmmeter to determine which amp is out of spec.
Please let me know if you have questions, and thanks for using Fixya.

Jun 11, 2011 | Solid Audio F2500D 1-Channel Amplifier Car...

1 Answer

Power pyramid subs smoking i think the jl 1000/1 is tuned wrong..


If the sub is new, they need to be broken in.

All sub woofers need a break in period of about 5 to 6 hours at medium volume.
The reason is because the glue needs to be cured. This is done by the heat from working.

If you are giving it too much volume too soon, you are burning the glue.

Back off the subs and only play them at medium volume for about a week.

Nov 22, 2009 | Jl Audio 1000/1 Car Audio Amplifier

1 Answer

My system just stopped working one random day. the sub will hit very softly every 5- 10 seconds. i think it is the amp. what could it be?


Hello

Well my first thought is that you blew your sub. Does your amp have a power light on ? Is it green or red ?

If you have an extra sub or amp, or a friend does. Try switching one or the other out (sub would be easiest) and rule out which one is really at fault. But im still leaning towards a blown sub.

Post back if you have any further question's or comments. Thank you for choosing Fixya!

Oct 04, 2009 | Dual Car Audio & Video

2 Answers

Amp or something cutting out.


Power caps store power from the battery and they feed constant power to the amp so you dont get no drainage! this could be one reason..

have you bridged both subs and wat gauge wire are you using.

these amps can only handle one bridged sub at 4ohms and this amp is recommended that u use 8gauge or higher. if your running to subs i normally reccomend using 4 gauge power wire as you get more rms power feed to the amp

you can get a power cap or anyother accersory cheap online at my suppliers.. caraudiosecurity << click to enter >> hope this helps and please rate me :)

Apr 22, 2009 | Rockford Fosgate Punch 401S Car Audio...

1 Answer

INFINITY AMP PROTECTION LIGHT FLASHING


Overload maybe. If the amp is run at an improper impedence, the amp will shut down. If you are "CLIPPING" speakers / subwoofers the light will blink to indicate a hard clip . Example: 4ohm/2ohm stable amp with 4 ohm subs wired at 1 ohm.

Jan 28, 2009 | Infinity Reference 7541a Car Audio...

1 Answer

Hi, i have jbl 1201.1 running 2 audiobahn aw1200v subs, i used to have 2 jl audios but the amp blew them, when i turn up to about 32 volume the subs cut out, they come on and off, amp doesnt go into...


well first off the cap should be reading 14.00 volts not 12 but check on ur settings maybe its to high if that dont work then ur amp or amps is way to powerfull for those sub or theres not enough watts from the amp to the sub causeing the amps to under power the subs but let me no if u got it im all wayz here to help

Apr 04, 2008 | Car Audio & Video

1 Answer

My Panasonic Cd player works and im getting power to my amp but no output though my subs..


mine's doing the same thing and i don't know whats causing it either other than its a factory defect

Jan 20, 2008 | Panasonic CQ-C1303U CD Player

1 Answer

Amp Half Working


is the l/r of the amp working.check rca cable first

Apr 16, 2007 | Lanzar VIBE421 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
JVC KW-R500 Logo

Related Topics:

12 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top JVC Audio Players & Recorders Experts

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17130 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

74459 Answers

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

5190 Answers

Are you a JVC Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...