Question about Vacuums

Open Question

Vacuflo hose wont engage when plugged into wall

Posted by Anonymous on

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Dyson vacuum wand doesn't work


The manual for the DC07 can be found here (
500 Error Dyson ) (The PDF tag is saying 'Error Dyson', but it still seems to work in getting to the document)
The most likely issue, under-documented for most Dyson uprights, is that the wand suction will *only* engage when the main handle is in the full upright position. In that position, the brush motor will also always stop spinning. I found this out after much wondering when I bought a DC07 at a flea market. Got a great deal when I plugged it in there and couldn't get the brush to spin, and the storage locker clear-out guy just wanted to get rid of it. That said, it's a common point of dodgy documentation for the upright Dysons, IMO.

It could also be line blockage. Remove and check the U-Bend piece, remove the hose line (un-clip at the bottom and pull off), stretch it, and see if there are obstructions. My fave way to deal with blocks in there is to use a pair of pliers to bend a small, blunt U-hook in a wire coat hanger that's been bent into 'marshmallow-roaster' long-skinny shape, then go in carefully from the ends and see if you can hook stuff and pull it out. Some crumpled paper can be amazingly effective at tenaciously holding to the walls. Be careful to look through the stretched hose wall when doing this to make sure you don't hook the hose wall and tear it.

Good Luck!

Jul 10, 2014 | Dyson DC07 All Floors Bagless Upright...

1 Answer

I installed the Hoover Wind Tunnel Central Vac in my new home. After connecting the wall outlets and successfully turning on the system from the hose control, I discovered there is lots of air flow t


I would recommend checking your wall outlets where the hose plugs in for any type of clog in the tubing. If the vacuum itself has great suction but when you go to the wall outlets that is probably something in the hose that is stuck. If cleared it will most likely have excellent suction throughout the entire system in the house.

Jul 21, 2012 | Vacuums

2 Answers

The Vaccum is not turning on when i plug the hose into the wall. The hoover system will turn on when i turn the switch on at the base and wont go off till i turn the switch off. But it will not come on...


you can test this out by taking a small metal spoon and with the bottom side of the spoon insert it into the vac outlet on the wall. you want to touch the two metal pins inside the vac outlet to test if the unit is the problem or the hose is the problem.

If the unit starts, the hose should have a 3 year warranty on it. I recommend you have your nearest beam dealer check it out.

If the unit does not start, it has a 7 or 10 year warranty, the circuitry should be replaced. Again have your nearest beam dealer check it out.

good luck

Nov 06, 2010 | Beam Industries Vacuums

1 Answer

Central Vacuum works when power switch on canister is turned on, but will not turn on when connecting the hose.


DOes it not work on any of your wall inlet valves? If all wall inlets appear dead take a coin making a connection with both of the contacts inside the throat of the valve. If the vacuum turns on the problem is in your hose or the powerhead. If nothing happens plug in your hose and try wiggling the low voltage wires at the vacuum as you leave the hose plugged in with the swich on your in the "on" position ( if you have a switch) If still nothing unscrew all valve plates from wall leaving wires attatched. Inspect all connections for loose wires or wires that have come off terminals. .

Nov 09, 2009 | Kenmore Vacuums

1 Answer

No suction from upholstery attachment


http://www.hoover.com/pdfs/manuals/F5914900.pdf

Problem: Low suction
Problem: Clean solution won’t
dispense
Problem: Brushes/brush indicator
won’t rotate during floor cleaning
Possible cause
Possible solution
• Not firmly plugged in
• Plug unit in firmly
• No voltage In wall plug
• Check fuse or breaker
• Blown fuse/tripped breaker
• Replace fuse/reset breaker
Possible cause
Possible solution
• Recovery tank full/automatic
shut off engaged
• Remove and empty recovery tank
• Blockage In tool on end of hose
• Remove tool and clear blockage
• Recovery tank lid not on
correctly
• Make sure lid is on securely
• Recovery tank front panel not
replaced after stair or upholstery
cleaning
• Replace recovery tank front panel
(page 14)

Before using tool
It may be necessary to remove air from
the system (“prime the pump”) so the
clean solution will flow to the tool. Follow
these steps:
1. Attach tool to hose and turn the carpet
cleaner ON.
2. Put the tool on a hard surface or
against your hand to block off the suction.
3. Wait a few seconds (can take up to
15 seconds). Then squeeze the trigger
and begin cleaning.

GOODLUCK!!!!

Jun 17, 2009 | Hoover SteamVac F5914-900 SpinScrub...

2 Answers

Outlet does not engage unit


I would try to remove the inlet from the wall and tighten the screws that the low voltage wires connect to. If that doesn't work I would buy a new inlet. They are very easy to change out and relatively inexpensive. The inlets are readily available online.

Apr 28, 2009 | Electrolux Central Vacuum

1 Answer

Hayden 6000+ wont run


Define hose works or doesn't, no suction, hose will not activate vac , etc.
Test the vac by shorting across the low voltage terminals where they enter the machine. If the vac works here your problem is in the internal wiring, at the valve or the hose to wall connection. If the vac will not run, you will need to check the motor for continuity across the motor leads.

Apr 18, 2009 | Hayden Industries SuperVac 6000 Central...

1 Answer

NuTone CV353 Central Vac does not start when hose is plugged into


Try to plug the hose in sideways. So the top of the hose is rotated 90 degrees. If the unit turns on then there is something wrong with the hose. It might be a short or it could be a bad switch on the handle. If the unit still wont turn on I would think that maybe the low voltage wire got disconnected from the unit or there is a break in the low voltage wire somewhere along the way. Let me know if you plugging the hose in sideways works.

Feb 22, 2009 | Broan-NuTone CV353 Central Vacuum

1 Answer

Model 116.1260


Need the complete model #, 116.1260*****. I assume this is a built-in system? Yes you have to plug the hose into the wall outlet, and there usually is a switch on the hose handle to turn it on.

Jul 23, 2008 | Vacuums

1 Answer

Vacuflo 260. All of a sudden not working. Something smells like it's burning. As opposed to the motor...could it be a faulty switch (how's that for optomism?)?


If it is an electrical smell, then it is probably the motor, a switch is possible tho. If it is a rubber smell, then it is the belt slipping, replace it, and check the brush roll, the ends should turn easily.

Apr 28, 2008 | Vacuums

Not finding what you are looking for?
Vacuums Logo

Related Topics:

12 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Vacuums Experts

AskDyson
AskDyson

Level 3 Expert

2572 Answers

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18387 Answers

D. Floyd Kolb
D. Floyd Kolb

Level 3 Expert

43501 Answers

Are you a Vacuum Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...