Question about Home Meridian Comfort Lift Recliner

1 Answer

I need to replace the hand control wiring , the connection is bad

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Sergeant:

    An expert that has over 500 points.

  • Expert
  • 264 Answers

Home Meridian...........

Posted on Nov 05, 2014

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Left wheel will not move when engaged how can this be fixed


This could be a few things. You may have a bad motor, a bad cable, a bad brake unit that will not release, a bad controller.
Try the easy stuff first:
1. I would make sure the motor is plugged into the controller first. sometimes a bad connection will do this.
2. Check all the wiring to see if there is any damage to the motor and the brake (4 wires - the brake will have 2 black or white wires and the motor will usually have a red and black)
3. Listen for a clicking sound from the brake - if no click then it is very likely that it is bad.
4. Check the brushes - if they are less than 3/4 inch long, they are worn badly and need to be replaced. Usually if they are this worn the motor is going to run very rough - replacing the brushes will only be a temporary fix - you will need to replace the motors.
5.You can switch the motor leads and see if you get the same results - be careful - switching the motor leads makes everything run the opposite way (right would be left) - if the problem goes away, you had a bad connection.
6. If you still have problems, it would be best to get a tech to look at it.

I don't really think you have a bad controller. from what I understand, the chair runs, but only with 1 motor - if the controller was bad, it would not work at all.

Apr 23, 2015 | Invacare Pronto M51 Power Wheelchair

1 Answer

I have had my alternator tested 3 times and it shows to be good check engin lite comes on and the battery drains the volt hand will not go passed the red and it dont charge


Year. make , model and engine size????? Need to check for voltage drops in the charging circuit. Most later model car have computer controlled charging systems. Most likely a wiring issue like bad ground or bad connection. Need more info

Oct 20, 2014 | Cars & Trucks

2 Answers

I am getting 4 flashing leds on the controller.Manual states this indicates right hand drive motor is disconnected. The lever for right side is engaged. Anyone know how to fix this?


hi, it could be a bad connection to the motor, the controller cannot see the motor resistance, okay trace the cable back to the controller box, checking connections...please update me..

Regards
Rob

www.gewizrepairs.co.uk

Mar 16, 2014 | Shoprider 6 Runner Power Chair With 14"...

1 Answer

Furnace blower motor does not turn on


Hello, this can be a problem withnthe control board, capacitor, or the motor itself is bad. Try jumping the L1 wire with the low voltage motor wire , if this gets the motor running the control board is bad. If the board apperas fine and you have power to the motor then try to spin the blower wheel by hand, if this starts the motor then the capacitor is bad and will need to be replaced. if none of the above work the motor will need to be replaced.

Nov 26, 2011 | Heating & Cooling

1 Answer

After removing the heat sensor i closed the door. Now I cannot open it please help. F3 code.


The error code F3 indicates an oven sensor problem. You will need to remove the back of the range and locate the temperature probe (usually in the upper right hand corner. First disconnect power to the range. Ohm the probe, it should ohm approximately 1100 ohms at room temperature. If not, the probe is bad. If the probe ohms near 1100, you will then need to make the same measurement at the EOC (Electronic Oven Control) with the probe connected to these wires. If you get 1100 (approximately) the control is bad. If the probe ohms correctly and you have a different reading down the wires from the control the wires are bad.

Jan 22, 2011 | Frigidaire FEF336BC Electric Kitchen Range

2 Answers

Fan is not working at all. I've checked fuses...it's fine. Does the motor need to be replaced?


Fan motors aren't uncommon to go out. Coolant temp sensors are also VERY common to go out.

DON'T do this until after you have let the car sit for 1/2 hour or so. Open the hood and try to turn each fan by hand. Does it sound bad? rough to turn?? motors are bad. If all seems fairly ok, then you can either................

Work the connecters of the fans on and off a bit. Do they look corroded??

Check fuse #16 on the dash fuseblock.

Check the fuseblock on the battery, specifically the 3rd jumper bar from the left (40amp, fan control module) CAREFULLY work the nuts to make sure corrosion isn't an issue,

Also check the 1st on the left of 3 blade fuses right there (30amp, fan)

On the lower pass? side of the rad there's a thermo sensor- unplug it. It's a 3 pin connecter. I think yours has the pins arranged in a triangle form.

1
3 2

these are your pin numbers. Make sure the fans are plugged in. on the connecter, not sensor, jump pins 1 & 2. Turn key on Both fans should run at low speed. Then jump pins 2 & 3. Turn key on, both fans should run at high speed. If no go, volt test from the red wire to ground- should be 12v.
Got power? Motors are bad.

No power?? fan control module may be bad. Its under the lower rad support.

.......or try to jump the fans , where the red wires connect are power, where the brown wire would connect is ground.

good luck....

Dec 14, 2009 | 2000 Volkswagen Jetta TDI

1 Answer

How do I replace a burner control on a Whirlpool glass cooktop model GJD3044RB00? I know the control is bad, because the shaft came out of the control [left front]


Turn off circuit breaker to range. Remove the cooktop from the cabinet and tilt it to give access to the control. Remove the nut on the top holding the control in. Diagram wire connections, disconnect wires, install new control, connect wires to new control, put cooktop back into cabinet.

May need to prop up cooktop in tilt position to keep it in place while you work on it.

If you have trouble/question, let me know.

Charlie

Sep 30, 2009 | Whirlpool Kitchen Ranges

1 Answer

I need the error code for kenmore elite he3 model number 110.44826.300


Drive Motor Tachometer Error

The control is unable to properly detect motor speed and the machine will shut down. If a failure occurs during high-speed spin the door will be unlocked after 3 minutes.

Potential Causes:

* Check wire harness connections between the Drive Motor/Tachometer and the Motor Control Unit (MCU), and between the MCU and the Central Control Unit (CCU)
* Check the Drive Motor
* Check the MCU
* Check the Wire Harness
begin troubleshooting right at the motor. Why start there? Because the motor is one of the prime suspects and it's easy to check. Remove the back panel and unwind the belt from the drum pulley. Now turn the motor pulley (sans belt) by hand. If it doesn't turn smoothly and easily, you have a bad motor.

If the motor pulley turns smoothly and easily by hand, next step is to run the motor with the belt still removed from the motor pulley. If the motor seems to run fine that way, put the belt back on and run it again. If the motor won't run under load (with the belt on), then that's another sign that the motor is bad.

Suppose the motor turns easily and freely by hand but won't run either with or without the belt. This is a more subtle condition because we're probably dealing with a bad MCU or flakey wire harness somewhere between the motor and MCU, or between the MCU and the CCU.

One trick that often works at this point is to remove and reinsert all wire connections at the board and motor. This tends to clean the small amount of corrosion that will build up on the connections. After you do this put the machine into a service cycle (see the instructions in the tech sheet found inside the unit or you can ). Part of the service cycle is running the motor at certain set speeds which checks the tach.


If you've removed/reinserted the wire harnesses and still no joy, then usually the problem is the MCU.


Thanks for using FixYa - a 4 THUMBS rating is appreciated for answering your FREE question

Jul 02, 2009 | Kenmore Washing Machines

Not finding what you are looking for?
Home Meridian Comfort Lift Recliner Logo

Related Topics:

123 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Home Meridian Furniture Experts

Peter
Peter

Level 2 Expert

264 Answers

Tom Chichester

Level 3 Expert

33342 Answers

MobilityRepairSpecia...
MobilityRepairSpecia...

Level 1 Expert

61 Answers

Are you a Home Meridian Furniture Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...