Question about Mtd 2 Satge Snow Thrower 26"

1 Answer

Auger will not engage

The engine starts run normally but when the auger is engaged it will not turn and it starts smelling of burning rubber

Posted by Anonymous on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Sergeant:

    An expert that has over 500 points.

  • Expert
  • 416 Answers

Blocked or frozen blower inside of housing, move to warm area or chip out the ice
youre going to need a new belt after burning that one up

Posted on Oct 29, 2014

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Fix ariens snowblower 520 dies when engaging the auger lever


Your front end is jammed. Its either frozen or there is a rock or something jamming it up. Before you start engine reach down chute and turn back impeller that throws the snow out of blower. Should turn freely. when its free its fixed. You will probably need a new belt.

Feb 17, 2014 | Garden

1 Answer

After engine has been started the auger will not turn and starts smelling of burning rubber


something like ice in bottom of blower housing keeping it from turning
and belt is burning up

Feb 06, 2014 | Mtd 2 Satge Snow Thrower 26"

1 Answer

Jimny running fine - started screeching like belt slipping - after 2-3 miles car died when pulled to a stop - strong burning smell - won't restart - ignition turns but no starter engages - 1996 model


Engine may have slipped off mounts and fan may be rubbing a hose. This would stop when you stop, be reason for water loss and burning smell . Check hoses around front of engine, if this is the problem then engine mounts need replacing and hoses.

Jan 14, 2014 | 2006 Suzuki Jimny 1.3

1 Answer

Honda hs55 when handle depressed blower fan moves at fast speedauger turns very slow.if auger makes contact with snow auger and blower fan stopsnew belt was installed no slippage of belt present


I suspect that all is needed is a little adjustment of the rod attached to the handle, which hooks on a lever at the bottom of the snow blower drive axle case. Try adjusting the nut two turns, that will pull the rod a little bit more and engage the rubber faced drive wheel, giving it a snugger connection. If this has been checked or still does not help, then I would check inside the case where the drive axle is located. There is a rubber faced drive wheel (as noted above), that runs against a smooth flat metal pulley. The rubber on the drive wheel could be worn out and not engaging properly. I would also check on the front of the case where you installed new belts to make sure that the brake shoe puck that connects to the auger pulley is not binding or perhaps has flipped out of its normal location.

Dec 05, 2013 | Honda Piston Rings Snow Blower Lawn Mower...

1 Answer

Won't Spin Drum


The problem could be a list of things . Let's start checking the belt , it coul be that the belt is broken or something is keeping it from doing its job ( a piece of clothing coul be stuck) due to the burned rubber smell you detected. It coul also be the electrical door switch and After checking the three first steps then comes the motor part lets hope is not . Good luck

Nov 20, 2013 | Maytag Centennial Series MEDC300XW

1 Answer

The blades will not engage when the knob is pulled....toro 50


.... burning rubber smell? Sound like you have done a cutter belt.

May 27, 2012 | Toro Garden

1 Answer

I have an older john deere stx38. engine starts and runs fine, engage the blades and and engine does not bog down. with the clutch engaged, the shifter moves through the gears smoothly. left the clutch...


I had a similar problem and it turned out to be the automatic belt tension was blocked with grass so it was not tensioning the belt correctly. It was quite difficult to completely clean it but it has been fine ever since.

Jul 08, 2017 | John Deere 420,1020,2010,2020,2510,2520...

2 Answers

Engine Dies When Auger Engaged


Bough Sno-Tek 24 in. Two-Stage Electric Start Gas Snow Blower - under 2 feet of snow and engine dies when Auger is enagaged! Hope someone can help.

Jan 28, 2009 | Garden

Not finding what you are looking for?
Mtd 2 Satge Snow Thrower 26" Logo

223 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Mtd Garden Experts

Roland W VanLue
Roland W VanLue

Level 3 Expert

486 Answers

Tim Whalen

Level 3 Expert

3074 Answers

Phil Walker
Phil Walker

Level 3 Expert

605 Answers

Are you a Mtd Garden Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...