Question about Geovision GV-650 BNC (GV6504) Video Capture

2 Answers

Error message saying video lost and not recording

I have a gv-650 but I get a message saying video lost I have checked cables on the camera but all seem fine did have lines running across the recording 2 weeks prior do I need a new camera or is it a software fault
it is also making a beeping sound

Posted by on

2 Answers

Re: error message saying video lost and not recording

There are several possible issues at play whenever the lost video message appears.

First, have cameras lost power? If you powered cameras through a central power source, inspect it and verify it is working

If you powered cameras through a plug in transformer, touch it, if warm it is working

Next touch the cameras, are they warm? If so, they have power.

Once you have determined cameras have power, disconnect power for several minutes. Turn power back on, if cameras respond and send video, your cameras have likely suffered damage from a power surge and are near failure.

If you have access to a small tv with an RCA video in jack, you
can test this by leaving the camera powered, run a short length of cable from the tv to the camera. We use hand held mini monitors to test this, but they are pricey,

It is most likely that have power surge damage and the cameras need to be replaced

Posted on Nov 17, 2007

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 2 Answers
Re: error message saying video lost and not recording

Same problem, software problem I think, or wrong version . On one pc it works on another allways VIDEO LOST stay . Or incompatible hardware

Posted on May 14, 2010

Add Your Answer

0 characters

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add


3 Points

Related Questions:

1 Answer

Geovision GV650-8 GV-650-8 GV 650-8 60FPS 8 CH. PCI DVR (DM6010)

Please be sure you purchased the Geovision card from a genuine Geovision dealer. You can check here for unauthorized dealers:

Aug 29, 2013 | Geovision GV650-8 GV-650-8 GV 650-8 60FPS...

2 Answers

"Lost Video" error

Which version of the card are you using, BNC or D type?

Remember: GV-800 is currently not compatible with VIA series and ATI series chipset motherboards.

I know Dell uses mostly Intel chipset, but just in case, check with your motherboard to see if you don't have either ATI or VIA; specially since you already have the nVidia.

Try going to the BIOS on your PC and set the 'Primary Display' to PCI instead of the built-in chip.

If you have more information, please let us know. We can help you better!

Feb 01, 2008 | Geovision GV-800-16 Video Capture

1 Answer

I have gv 800 card using V8.5 software, i have five cameras connected but it only displays 4

This is not a big issue u ant watch 5th camera coz u had stopped other 122 cameras from working in GV eries you are allowed to stop remaining cameras from working to avoid video lost beep and video lost screen you can again start remaining cameras from here:in main menu (configure) 2nd option from top CAMERA/AUDIO INTALL ===> click on activate ===> activate the cameras as muich you want hope my post helped u

Dec 28, 2011 | Geovision GV-800-16 Video Capture

1 Answer

Reinstating a 7 camera system on a house. known to have been based on GV 800. hardware and software all installed with no error messages. only one camera actually displays a picture - the rest just say...

The geovison cards have quite a few issues with winXP and up because of the way they switch inputs. Windows don't seam to know how to handle it, i would try installing the drivers for the device again. You should see 4 video capture cards as well as a pci-bridge installed.
I also highly recommend Zoneminder for cctv.

Jul 04, 2011 | Geovision GV-800-16 Video Capture

1 Answer

On all cameras it says lost video

I assume you have multiple camera's and have checked that at lest one has power :-)
If so, most likely the PC has lost the cards License Key .. try uninstalling the camera drivers & re-installing.

Aug 22, 2010 | Geovision GV-800-16 Video Capture

2 Answers

GV800 software keep rebooting, anyone has any idea what's the problem is?

sounds like one of your cameras lost connection and the system is rebooting because of that. check the general configuration screen and make sure the reboot on exit is not checked, also check all of your camera connections to make sure they are all ok and receiving video on all channels.

Jun 24, 2009 | Geovision GV-800-16 Video Capture

1 Answer

Video lost gv-800

why do you say it lost the image. is the software corrupted. please email me at for any questions..

Jul 10, 2008 | Geovision GV-800-16 Video Capture

2 Answers

Geovision GV 800 video lost

Uninstall and re-install the drivers first. Let me know what that does.

Jun 20, 2008 | Geovision GV-800-16 Video Capture

1 Answer

Sony dome cameras connected to geovision GV 600. One of the camera is blurry. I tried to change camera but no improvement. it was fine when we installed it, can some one help me??

You need to back focus the camera. That means you have to adjust the distance between the chip and the lens. There should be an adjustment on the camera itself.

May 28, 2008 | Geovision GV-650 BNC (GV6504) Video...

Not finding what you are looking for?
Geovision GV-650 BNC (GV6504) Video Capture Logo

581 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Geovision TV Accessories Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers


Level 2 Expert

159 Answers

Mark Taylor
Mark Taylor

Level 3 Expert

728 Answers

Are you a Geovision TV Accessory Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides