Question about Hayward 1.5hp 230v 2 Speed Uprated Super II Pump

1 Answer

I have been experiencing low circulation pressure from the jets. Checked pump and there are no leaks, pressure gage shows normal pressure.

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

I found that the cartridge filter was clogged and needed to be replaced. Works fone now

Posted on Jun 05, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Put a new pump in well and it keeps running can not finds no leaks, showing 30lbs of pressure on tank


adjust the pressure switch if it has an auto switch off
if it is a jet pump then the water will continue to circulate through the pump back to the jet nozzle and up to the pump
if it is not controlled the eventually the pump will boil the water and overheat

Dec 26, 2016 | Plumbing

1 Answer

Oil pressure on my 1996 Dodge Ram pickup is running low even though my oil level is fine


have the oil pressure checked with an independent gage as sometimes gages in the dash don`t show correct pressure. how long has it been since the oil was changed as oil when it gets dirty it thins out and can affect oil pressure. if you don`t hear any ticking with the motor running chances are the pressure is either good or just a little low. testing oil pressure with an independent gage will tell the tale.

Aug 21, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

I have got a 2000 dodge ram 2500 cummins 4x4 that the Temperature Gage doesn't move and the Heater doesn't get very warm. I have changed the Thermostate, with no change......


Have you checked the block pressure.There was a problem with the impellor coming loose on the water pump which causes low block pressure and reduces circulation.You should also check the vent line to the rad and make sure the jiggle pin in there is ok it sounds like the system may be air locking

Jan 27, 2013 | Dodge Ram Pickup 2500 Cars & Trucks

2 Answers

Loses pressure after a couple minutes


do u hear any leaks wn its at full pressure from hose or connections. a lite soapy solution sprayed on connections will find leaks UNPLUG FIRST! also listen 2 compresser head 4 reed valve leak . Poss air cleaner dirty

Apr 28, 2012 | Simer 2802E Shallow Well Jet Pump & Tank,...

1 Answer

Low engine oil pressure on a 1997 cadillac catera. I suspect the sending unit. Would like to check with a manual gauge. Where to tap in to engine oil pressure?


in order to check the oil pressure, you have to remove the oil sending unit, then screw in the adapter of the oil pressure gage, and then remove the start relay or fuel pump relay from the fuse and relay box, under the hood on the drivers side, and then crank the engine over 3-4 turns, and then record the oil pressure, and then disconnect the oil pressure gage, and then re install the oil sending unit, replace the start relay or fuel pump relay, and then start up the car, and check the oil sending unit , to make sure it is not leaking, if your oil pressure checks out within the specs, then you are fine, if it gives you a low reading, then you could have a bad oil sending unit , or a oil pump going bad on you. i would replace the sending unit first, then see what the gage shows.

Jun 13, 2011 | Cadillac Catera Cars & Trucks

1 Answer

I HAVE A DAYTON 3VE49 TURN IT ON FAN RUNS GETS SPARK BUT IT SEEMS TO NOT BE GETTING FUEL I HAVE TO BLOW AIR THRU THE FAN PUMP HOSE TO FORCE THE FUEL TO THE SPARK I CHECKED THE LINES CLEAR THE PROP INSIDE...


Check the fuel lines and the nozzle. Make sure there are no leaks from the air/fuel lines at the nozzle fittings or air pump. The air pressure from the pump is no where near what you forced to the nozzle with an air compressor. You can push fuel past a plugged nozzle to get it to fire with your compressor, but the air pump can not even if it's new. Check the lines for leaks with soapy water. take off the nozzle and clean it to be sure it isn't plugged. Dont loose the spring inside to nozzle. Check the pressure at the pump testing port. You can buy a gage as descibed below at an ATV dealer. use a valve stem with 1/4 threaded end and a shrader valve at the other to adapt this for testing. Extra low pressure pencil-type gauge registers 1-20 psi in 1/2 lb. units. Do not use a standard tire gage, They are not accurate at low pressures.


Good Luck

Dec 23, 2010 | Dayton E48 Oil Filled Utility Heater

1 Answer

The oil gauge is not working had a new put in but that wasnt the problem.


One of four things is happening:

1. You are very low on oil, but probably you already checked that

2. The oil pump is not working, but the engine would not last long with no oil circulating.

3 The oil pressure sending unit is defective. This is a unit that send an electrical signal to the gage proportionate to the pressure it is measuring from the engine. If the pressure gage is bad then you get no signal and nothing is measured on the oil pressure gage. Also check the wires from the sending unit to make sure they are not frayed or broken.

4. The oil pressure gage is defective. Yes even new guages can be defective. Check the new gage to make sure is is operating properly. (external voltage check)


The only other possibility is that the engine is loosing lots of oil pressure due to excessive wear.

Good luck

Mar 10, 2010 | 1998 Chevrolet S-10 Pickup

2 Answers

2003 impala temp. gage goes high & low and no heat comes out of heater. it continues to cycle like this as I drive. When temp. gage goes up the heater quites.


Have u checked the coolant level? this type of problem useualy indicates the coolant is low, if it is low you need to have the engine cooling system tested for a leak, the coolant goes out somewhere.

Jan 29, 2010 | 2003 Chevrolet Impala

Not finding what you are looking for?
Hayward 1.5hp 230v 2 Speed Uprated Super II Pump Logo

142 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Hayward Pool & Spa Experts

Jay Finke
Jay Finke

Level 3 Expert

1363 Answers

Bill Jordan

Level 2 Expert

372 Answers

john h

Level 3 Expert

12650 Answers

Are you a Hayward Pool and Spa Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...