Question about Crate SPA1600 Power Amplifier - SPA Series Car Audio Amplifier

1 Answer

Noisy/buzz i have a crate spa1400 power amplifier that seems to work fine but has a buzz/noise in it.

Posted by on

  • Rommel Cana
    Rommel Cana May 11, 2010

    when engine is running?

×

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 87 Answers

Usally a ground loop isolator will fix that problem. It plugs into the RCA's between the radio and the amp.

Try to reground the amp in a different spot.

Or run a refrence ground from the deck to the amp next to the remote turn on wire. (still keep your main amp ground hooked up)

DO NOT run your power wire next to the RCA's, that will induce a field which in turn can cause that buzzing sound.

Posted on Jun 03, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Peavey Ecort is working fine but has a loud buzzing that slowly gets


This is often caused by the failure of the large capacitor(s) in the power supply. The noise being the 50/60hz mains hum getting in. They will be the biggest Capacitors in the system with a value around 4700UF or greater, so you can't fail to see them.

Jun 14, 2013 | Peavey Audio Players & Recorders

1 Answer

Noisy


The noise could be from dust that gets in cpu fan or power supply fan. Clean them but do not open the power supply. Better replace your power supply.

http://pcsupport.about.com/od/nonworkingcomponent/ht/fannoisetb.htm

Mar 14, 2012 | Codegen PS-400W-12 (PS400W12) 400-Watt...

1 Answer

Hello im sorry but not speak english a litle, im need picture of power amplifier crate model spa-1200 made in u.s.a.fabricated for slm electronics,1400 ferguson ave. st louis mo. 63133 and not found...


Hi,here is the one upper version of it as "Crate SPA1400 model " 1400 watt Stereo Power Amp.they are identical ..
Hope this helps! Take care and please Remember to rate/vote and give me 4 Thumbs Up for me to continue for Helping out the Community :) Thanks

Crate SPA1400 Stereo Power Amphttp://cgi.ebay.com/Crate-SPA1400-Stereo-Power-Amp-/270771488929?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f0b3d08a1

Jun 25, 2011 | Audio Players & Recorders

1 Answer

My powered mixer Behringer is buzzing


Make sure the buzz doesn't happen because of feedback of speakers into mics. When feedback is processed it often goes to a buzz instead of the usual howl.

Also check that you are running adequate inout into the effect since a very low inout will incur digitizing noise and loss of signal=to-noise ratio.

Jun 02, 2010 | Behringer POWERED MIXER, 20 CH, 400 WTS...

1 Answer

I have the all tube Crate TV-120. When I turn it on it fires up fine. When I switch the standby on I get a loud whistle sound and can hear a humming from the speakers. I can also get a low guitar volume...


This is a guess: I suspect the bypass switch on that effects loop jack is causing a problem. These jacks cause a lot of problems. The switch passes the signal through if there is no plug for an effects in the jack.

You can SOMETIMES tighten up the contact to restore the jack. You have to disassemble teh unit to get at it of course.

Jan 23, 2010 | Crate SPA1600 Power Amplifier - SPA Series...

1 Answer

Intermittent shorts in a Crate Limo TX50DE Guitar


turn that ****** on and get a can of freeze spray. coming and going type issues is usually related to a failing electrolytic capacitor. there may also be a bad mosfet, rectifier, diode, etc. i would be suspect to caps. schematics probably only available thru crate and you have to pay a couple bucks, but trust me its worth the couple bucks spent and having it on its way than wasting hours online not getting anywhere. by the way i checked my sources and came up with nada.
yostamplifier.com

Feb 20, 2009 | Crate SPA1600 Power Amplifier - SPA Series...

1 Answer

Intermittant noise


hi thanks for the question that buzzing noise is probably coming from the ice maker water valve that's about the time it cycles i would not worry about its fine just a little noise thanks the appliance doc but if it s too noisy replace the water valve

Sep 20, 2008 | Jenn-Air JCD2389G Side by Side...

1 Answer

Crate spa 400


you might need to see what your volts are if there 14.4 at the amp thats good but see what they drop to ....

Jan 01, 2008 | Crate SPA1600 Power Amplifier - SPA Series...

Not finding what you are looking for?

Open Questions:

Crate SPA1600 Power Amplifier - SPA Series Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

263 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Crate Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4848 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75822 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

74136 Answers

Are you a Crate Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...