Question about Alpine MRD-M300 Car Audio Amplifier

1 Answer

No sound is coming out

I hooked up my amp up right but no sound is coming out what should i do

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 655 Answers

Hello christheline,

First make sure that the amp is powering up properly and that the input and subwoofer(s) are connected.

Check that the amp is not in "safe mode".

1. Press the MODE button.
Press the UP or DOWN button until “9” is displayed.
2. Press the ENT button.
3. Press the UP or DOWN button until “9-1” is displayed.
4. Press the ENT button.
5. Use the UP and DOWN buttons to turn safe mode ON.
6. Press the ENT button.

If this does not work, either the input from the head unit, the subwoofer(s), or the amp itself is probably defective.

Hope this helps.

Posted on May 29, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
New users get to try the service completely Free afterwhich it costs $6 per call and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Hooked everything up in my car right but still no


hook your personal music player to sub amp turn on see if it works if so check settings in head unit or rca wires

Sep 07, 2014 | Car Audio & Video

1 Answer

Hooked up Sony' s PS-LX25OH record player to Harmon Kardon 235 AMP and no sound is coming from the amp. I did have the record player hooked up to a Sony Amo and it worked fine. Now all I hear is the sound...


First check that the amp is working by putting your finger on the imputs at the back. You should get a buzz on each channel. Or disconect the wires to the cartridge, with the turntable connected to the amp and the amp on, touch the loose wires (you won't get a shock). You should hear the buzz on both channels with two of the wires (left & right). If you don't the pre-amp for the cartridge in the amp has failed. Will be a single IC that's gone, found by following the wires back from the deck imputs inside the amp.
If it buzzers then the cartridge has gone.

Oct 31, 2010 | Sony PS-LX250H Turntable

1 Answer

No sounds coming out of subwoofers


CHECK INSIDE UR SUBWOOFER BOX ...

Apr 11, 2009 | Pyle PLAM2300 Car Amp

1 Answer

Technics SL-L3 turntable no sound until warm up


either the cartridge is bad in the phonograph tone arm.  Or the pre-amp in the stereo is bad...remember that the turntable is the only accessory that uses the pre-amp input on the stereo.  I'm betting the pre-amp is bad.

Mar 10, 2009 | Technics SL-1210 Turntable

1 Answer

Amp not working


if your light is not coming on then you probably dont have power to it. check all your connections and make sure it is all hooked up right. check the remote with in the back of the deck.

Jul 24, 2008 | Volfenhag 1000 WATT AMP 4 CH AMPLIFIER...

1 Answer

Thunder 5604


okay u will have to troubleshoo the amp.....dose the amp light up?...when u have the radio on? also check your sub wires.going to the amp....make sure the rca'sare hooked up to the radio rear out puts are the radio sub out puts...and then test your amp gain adjustment...let me know if that work's

Jun 23, 2008 | MTX Thunder5601 300W x 1 Car Amp Mono...

3 Answers

No sound comes out of speakers


Yellow - +12V Constant Power Red - +12V Switched (accessory) Power Blue - Power Antenna Blue/White - Amp Turn-on White - Left Front Positive Speaker Wire (LF+) White/Black - (LF-) Gray - Right Front Positive Speaker Wire (RF+) Gray/Black - (RF-) Green - Right Rear Positive Speaker Wire (RR+) Green/Black - (RR-) Purple - Left Rear Positive Speaker Wire (LR+) Purple/Black - (LR-)

May 22, 2007 | Dual XDM6825 CD/MP3/WMA Player

Not finding what you are looking for?
Alpine MRD-M300 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

297 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Alpine Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4869 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

300 Answers

Jaime Hernandez

Level 3 Expert

2318 Answers

Are you an Alpine Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...