Question about Canon PIXMA MP210 Photo All-In-One Printer

1 Answer

After refill the inkt cartidges, because of mal, how can I reset te printer

How can I reset my canon MP210 printer,because of mal function ????

Posted by on

 • Shoaib Rais
  Shoaib Rais May 11, 2010

  there is noi procedure toi reset the thing what is the problem u are having describe pls

×

Ad

1 Answer

 • Level 2:

  An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

  MVP:

  An expert that gotĀ 5 achievements.

  Governor:

  An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

  Hot-Shot:

  An expert who has answered 20 questions.

 • Expert
 • 70 Answers

The simplest way is to unistall the printer and reinstall it once again

Posted on May 28, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
 • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Kan de handel rechts niet optillen? Zijn er meer mogelijkheden?


In de hoop dat dit helpt . U moet de printer op om verandering inkt / head . Je kan hebben om te gaan door de printerinstellingen en vertel het om inkt te veranderen .

Jan 15, 2015 | Canon Office Equipment & Supplies

1 Answer

Een dikke zwarte streep op de achterkant van het papier, bij eerste afdruk na opstarten van printer


Mijn 4 jaar oude Canon MP500 begon ook een brede zwarte streep te trekken aan de onderkant van het papier. Dat gebeurde na iedere reiniging van de koppen, de eerste paar velletjes kregen een zwarte streep en daarna was het meestal goed totdat de printer zijn koppen weer reinigde.

Bij het reinigen van de koppen wordt met een soort pompje wat inkt door de kop gezogen. Deze inkt wordt via een slangetje afgevoerd naar de ruimte tussen de bovenste plaat en de bodemplaat van de printer. Een groot deel van de bodem van de printer is gevuld met een soort vilt dat de inkt kan opnemen. Zolang het vilt inkt opneemt is er niets aan de hand, maar bij mij was het vilt rondom de uitstroomopening van het slangetje helemaal verzadigd met ingedroogde inkt. Daardoor kon nieuw aangevoerde inkt alleen maar omhoog tot aan een aandrukrol voor het papier. Dit aandrukrolletje bracht de inkt keurig over op de onderkant van het papier.

De oplossing is de printer uitelkaar halen en de overtollige inkt in het binnenste verwijderen. Dat is een vies werkje waar je echt even voor moet gaan zitten, en als je niet handig bent kun je er beter niet aan beginnen.

Trek alle kabels (vooral de 230V) uit de printer en zet hem op een goed toegankelijke plek waar je een dikke laag kranten op hebt uitgespreid. Eerst verwijder je de zijkanten door 2x2 schroeven los te draaien. Het lipje aan de voorkant moet je vervolgens (een beetje) naar voren trekken zodat het los komt. Aan de achterkant is een schroevendraaier in de naad handig, de zijkant komt dan los en kan naar beneden toe worden verwijderd.

De veer van de scanunit krijg je los door aan de voorkant twee lipjes opzij te buigen. De scanunit is nu vrij, maar is nog verbonden met de printer met 3 massadraden, een connector met 4 draden en twee flatcables. Die moet je met moed en beleid loshalen, en noteer even wat waar zit. De draden loshalen is geen probleem, met de flatcables moet je heel voorzichtig zijn, zo dicht mogelijk bij het connectortje vastpakken (daar is de flatcable iets dikker) en voorzichtig er uit trekken.

Nu kun je de kap loshalen (4 schroeven).

Dan kan het printermechaniek worden verwijderd van de bodemplaat door 4 schroefjes te verwijderen. Om bij de vierde te komen moet je de voeding loshalen: een connectortje bovenop losmaken en aan de onderkant twee lipjes opzij buigen. De voeding komt dan naar onderen uit de printer.

Maak alles enigszins schoon, verwijder in ieder geval alle dikke lagen inkt. Dan weer alles in elkaar zetten. Als je geen magnetische schroevendraaier hebt, kun je ook tijdelijk een dun draadje om de schroefjes wikkelen om ze op de goede plek te krijgen. Denk er aan om de schroefjes die in kunststof worden gedraaid, eerst even de verkeerde kant op te draaien. Je voelt dan een klein klikje waardoor je er zeker van bent dat de schroef precies in de oude draad komt. Doe je dat niet, dan heb je een grote kans dat je het schroefje dol draait. De flatcables hebben maar aan een zijde contactjes, dus steek ze juist om in het connectortje.

Als alles weer in elkaar zit doe je een schietgebedje , sluit de printer aan en testen maar...


Feb 07, 2011 | Canon Pixma MP500 All-In-One InkJet...

3 Answers

I've canon MX340 and it says check ink u163 blk .... btw i checked the ink cartridge and they are all full and i cleaned the cartridges ...... so what should i do ?


Just Press and hold down the STOP/RESET and wait until the printer self restart. Release the button when printer successfully initialize.

Hope it helps!

Dec 20, 2010 | Canon PIXMA MX340 Wireless Office...

1 Answer

Have tried all suggestions on resetting ink counter on mp210 ink lights still on won't trun of.


On the MP210, to get a refilled cartridge to function, merely press and hold the stop/reset button until the error message is overridden, be patient, it takes a moment. Once this is done, a properly refilled cartridge will print normally and you will not have to perform this action again when you refill the cartridge the next time.

Jan 25, 2010 | Canon PIXMA MP210 Photo All-In-One Printer

2 Answers

Hi, my canon pixma mp210 shows error 61 or 16 after refilling black ink... ? thanks!


Dear cappina,
Error code E16 indicates that remaining ink is unknown. It is common problem in refilling the cartridge. To fix this problem you need to deactivate ink level detection function. Follow this procedure: press and hold STOP/RESET button for about 9 seconds or more then release it. Now E16 has disappeared and the printer should work properly. As consequence, ink volume in panel become UNKNOWN. No problem. It will be back to normal condition when you replace the cartridge with new one.
Regards,

Source:
Canon Inkjet Forum

Dec 11, 2008 | Office Equipment & Supplies

16 Answers

Canon MP210 Ink Counter Reset


You can find the solution here:
http://www.nifty-stuff.com/forum/viewtopic.php?pid=20613

You must hold the stop/resume button for 2 or 3 seconds. The printers detects that it's a filled cartridge and alert you about it... That's all.

Apr 22, 2008 | Canon PIXMA MP210 Photo All-In-One Printer

3 Answers

Reseting mp210


i've refilled mp210 both cartridges.do you know how to reset the printer?cause it's show error 6,please help

Mar 30, 2008 | Canon PIXMA MP210 Photo All-In-One Printer

6 Answers

Canon MP180 Ink Problem


lads ye're all I work in an 'ink place' and the u051 fault is a fault indicating that the offending cartridge is electrically dead, this is caused by the clever little program in the canon machine that writes info to the cartridge to make it'dead' so it cant be re-used ! possible solution is to get refilled before printer thinks it empty !!

Feb 09, 2007 | Canon PIXMA MP170 All-In-One InkJet...

Not finding what you are looking for?
Canon PIXMA MP210 Photo All-In-One Printer Logo

Related Topics:

218 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Canon Office Equipment & Supplies Experts

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

old marine
old marine

Level 3 Expert

1983 Answers

Doctor PC
Doctor PC

Level 3 Expert

7733 Answers

Are you a Canon Office Equipment and Supply Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...