Question about Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Xplod amp will not get off of power protection mode

Yesterday my Sony xplod 600w xm554ZR amplifiers power protection light had come on and it wont work now. I have checked all of the fuses and they are in mint condition, the amplifier was not even warm. I had disconnected all of my wiring and re connected it all, but none of this has seemed to work. Any ideas for a solution for this problem please let me know.

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 79 Answers

If the protect light stays on the amp is blown or has flawed components and is only repairable by expirenced sony tech

Posted on May 18, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Green light comes on for a sec the red light comes on,1200 watt sony xplod amp 10'' Orion sub,I think the subs right around 3000 watts. What's wrong?:(


Your Sony Xplod amplifier turns on briefly (green light) then possibly senses a mismatch between the nominal output impedance of the amplifier and impedance of your Orion sub and goes into protect mode (red light) to prevent internal damage.

Jul 19, 2014 | Car Audio & Video

1 Answer

Red power/protector light


The amplifier has gone into protect mode and will stay in that mode until the cause is corrected.

Nov 17, 2013 | Sony Xplod 800W Class AB Bridgeable...

2 Answers

My sony xplod 1200 whatt amps red light keeps coming on all the wires are good when it gos to hit it gos red


check your ohm load on the sub and see if your amp can do the same, That is why every time it shuts off into protection mode. Check your gain level on the amp to this is not a volume knob for your amp, It is to get both the amp and cd player on the same page. Hope this was helpfull

May 19, 2010 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Wont stop going in to power protect mode


Hi, does it still do it with speaker disconected?

Aug 04, 2009 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

My 600w power amp XM-554ZR wont turn on.Its an Xplod 4/3 channel, and it was working fine...until yesterday that i checked it. the green light was off.


open it n there is a red wire look at the end of it n u would see a black celinder with a with a white strip on it change that part if it is burn

Jul 14, 2009 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Sony xplod amp(XM-1652Z ) power/protect light


if your amp is overheating your sub is needing to much power that the amp doesnt have.
if its cutting out and the red light comes on you need to check the wiring. nothing not even the tinyest speaker wires can be touching.
proper wiring would be your best bet.
but i would upgrade amps.
cheap bang isnt reliable.

Apr 06, 2009 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

1 Answer

No sound from my amp


the red light usally means its over heating and turns off the amp as a protection

Mar 26, 2009 | Sony Xplod 500W Bridgeable Multichannel...

1 Answer

Hi i have a 600 watt sony xplod amp model xm-554zr and it recently stopped working. when i turn my car on the amp turns on but only for a sec then the protection light comes on, on the amp and it wont...


sounds like maybe a speaker short, try unhooking your speakers and then powering up your amp, if it then powers up with the speakers unhooked try hooking up each speaker one by one untill the amp goes back into protection and then you have your bad speaker.

Mar 08, 2009 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Sony xplod xm-554zr amp


try disconecting ur battary for 2 min and try it again

Jan 18, 2008 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier Logo

1,157 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Sony Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4862 Answers

Larry Stiles
Larry Stiles

Level 2 Expert

287 Answers

Philip Rowney
Philip Rowney

Level 2 Expert

94 Answers

Are you a Sony Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...