Question about Jl Audio 1000/1 Car Audio Amplifier

2 Answers

Blue low voltage light

Hello all i got a jl audio 1000/1 aMp runnin a kicker l5 sub. i have it all wired with tsunami zero gauge wire and 150 amp fuse for some reason when i turn it on it plays for about 3 mins now and the blue low voltage light comes on. does anyone know what my problem is?? thanks

Posted by on

2 Answers

Re: blue low voltage light

Might wanna do a 0-guage to 4-gauge conversion.... hit me up on AOL Instant Messanger and i'll give you more details as to why on there (normando86)

Posted on Feb 14, 2008

Re: blue low voltage light

You most likely need a bigger alt. The low voltage light comes on simply because your alt. isn't producing enough to feed the demand.

Posted on Feb 12, 2008

Add Your Answer

0 characters

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add


3 Points

Related Questions:

1 Answer

I have a jl audio 1000/1 v1 amp pushing 2 15"

add more batteries to the truck and up grade the alternator and fuse

Jun 06, 2013 | Car Amplifiers

1 Answer

I have a 1000/1 amp running two W6s in my truck along with a 300/ going strictly to my highs, i also have a capacitor for 1000 that only runs for the 1000/ amp and a JL audio 100 amp fuse for all of it....

You need to get another capacitor and wire it in series with the fist cap when you crank the volume your system is not getting enough power from the alternator this is called surge current. In modern electrical systems we use capacitors to compensate for these surges.

Mar 05, 2011 | Jl Audio 1000/1 Car Audio Amplifier

2 Answers

My amp cuts out at higher volume

This happens to me all the time during the warm months. The problem is likely that the amplifier is overheating because of location. If not properly ventilated, the amplifier will shut off before damage occurs. Is it located under a seat or other area where sufficient air flow is lacking? I solved this problem by moving my amplifier from under a seat to the trunk area.

Jul 10, 2010 | Jl Audio 500/1 Car Audio Amplifier

4 Answers

I have a jl 10001, when i turn it up its cutting off saying low voltage. I'm running 4 guage wire do i need to go bigger?

Try using a capacitor and make sure you have a fused (+) directly to the battery post that is routed as short as possible. Ground wire should be short enough from a clear and clean body part. Try lowering down your output gain so it won't clip the system.

Jun 11, 2010 | Jl Audio 1000/1 Car Audio Amplifier

2 Answers

Jl 1000/1 cuts out

Hello, It sounds like you may have a problem with one of your subs. If this problem was not happening before that's what I would suspect. You need to check the ohms of both subs seperately, make sure you don't have a half blown sub. Second you need to test the voltage going into the amp while playing at a decent volume to see if there is a major drop in voltage. Also, check your ground. You'd be surprised at the many people who bring there cars to my shop with similar problems and turns out the ground was bad or loose. I would doubt there is something wrong internaly with your amp. The problem lies in the wiring or speakers. As you said it only started doing this after 3 or 4 months after it was installed. It's cutting off at high volumes cause it can't draw the power it needs at the higher volume, so make sure you check all your wiring good. Let me know what you find, I would like to be able to help you more if for some reason you can't figure it out. I own a shop and also do amplifire repair. Hope this helps.

Aug 16, 2009 | Jl Audio 1000/1 Car Audio Amplifier

1 Answer

Jl audio 1000/1 low voltage -keeps shutting off at high volume

You should definitely upgrade the power wire to the sub amp to 4 gauge -absolutely your choking your amp its starving for current-poor thing is starving !!!!!!!

Apr 16, 2009 | Jl Audio 1000/1 Car Audio Amplifier

2 Answers

Jl 1000/1 amp not working

If I'm not mistaken, the blue light is the low voltage indicator. You need to confirm that the voltage ON THE POWER SUPPLY TERMINALS of the amp never drops below 11 volts. If it does, the amp will shut off. It's possible that you have a bad connection or even a defective fuse that's causing the problem.

JL recommends a 100 amp fuse for the amp. If you use a fuse that's too large and something goes wrong, the amp may be very severely damaged (possibly beyond repair).

May 08, 2008 | Jl Audio 1000/1 Car Audio Amplifier

2 Answers

System not playing

Sounds like the output transistors on the amp are blown. Were you slammin when it stopped or how did you find out it stopped working. It could be the sub failed then caused the ap to go which is why you get a little something from the JL.

Feb 11, 2008 | Car Amplifiers

4 Answers

Fuse keeps blowing when sub volume is turned up

the amp draw rating on the amp is 100 you need to put a larger fuse in, such as a 150 amp, it would be a good idea to go to 0 ga but not needed. you might also want to upgrade your altenator.

Nov 29, 2006 | Jl Audio 1000/1 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Jl Audio 1000/1 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

470 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Jl Audio Car Amplifiers Experts

matthew walsh

Level 1 Expert

69 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Sudeep Chatterjee
Sudeep Chatterjee

Level 3 Expert

3267 Answers

Are you a Jl Audio Car Amplifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides