Question about Sony Car Audio & Video

1 Answer

Why is the Over Current light lighting up on my Amp?

Why is the ''Over Current'' indacator light lighting up on my Sony Xplod XM 405EQX ?
What can I do to solve it ?

Posted by on

  • Perry Babin May 11, 2010

    Does the OC LED light up red with no speaker wires connected to the speaker terminals of the amp?

×

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Expert
  • 192 Answers

This means the speakers are trying to draw more current from the amp than it's rated for. Generally this means the speaker wires or terminals have been shorted together. Check your wiring to make sure nothing is shorted.

Posted on May 21, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier: powr/protect light comes on red not green...


Hi, disconnect all speakers from unit and try again - if red light still shows then your amp has died.
If the light goes green, then start testing for shorted speaker/wiring. This includes speaker wiring to vehicle shorts - there should be an o/c reading on your meter

May 05, 2010 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Sony xplod amp(XM-1652Z ) power/protect light


if your amp is overheating your sub is needing to much power that the amp doesnt have.
if its cutting out and the red light comes on you need to check the wiring. nothing not even the tinyest speaker wires can be touching.
proper wiring would be your best bet.
but i would upgrade amps.
cheap bang isnt reliable.

Apr 06, 2009 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

1 Answer

Sony Xplod 1000W workign strangely


need a bigger gauge hot wire going to your amp ,maybe a battery cap. amp isnt getting enough power to perform so it cuting out.

Mar 01, 2009 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

1 Answer

How to measure watts


You need a Volt Meter and an Ohm Meter. P = VI & I = V/r, so Power = (Volt^2)/Ohms .

You can get the ohms by hooking them up to the subwoofer input wires, and you get the volts by hooking up to the amp output terminals/wires. Although, amps will put out different voltages for different frequences, this should give you ballpark estimates.

Nov 10, 2008 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

1 Answer

Cant get amp to work


there are two nobs on the back of the amp they have to be turned inorder to ajust the woffer vol. make sher its not in power safe mode that will be a red light insted of a green one

Sep 16, 2008 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

My sony xplod 1000w xm-1652z doesnt work anymore


First off, according to the manual, the protect light should be green. That's normal operation. If it is red, that's a problem.

If it does go red, disconnect all of the wiring to the amp except the +12V and ground. Short the remote connection to the +12V to force the amp on. If the protect light still lights red, the issue is inside the amp and will need repair. If the issue goes away, try reconnecting one wire at a time until the protect light goes red again.

Mar 23, 2008 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Sony xplod xm-554zr amp


try disconecting ur battary for 2 min and try it again

Jan 18, 2008 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

2 Answers

I have a problem with my amp


Are they all green? If so, that's normal. They go red (or maybe amber?) when the protection circuit detects a problem.

Oct 24, 2007 | Car Audio & Video

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

326 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Sony Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4844 Answers

Larry Stiles
Larry Stiles

Level 2 Expert

287 Answers

Philip Rowney
Philip Rowney

Level 2 Expert

94 Answers

Are you a Sony Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...