Question about Sony XM-460GTX Car Audio Amplifier

1 Answer

Amps this morning on my way to work my amp was running fine for about 30 mins. then it went into protect mode and now on my lunch break it just kept going into protect mode what happened and how do i fix it.

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points


    An expert that got 10 achievements.


    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 631 Answers
Re: amps

It sounds like the output transistors have failed. Disconnect all of the speakers from the amp and power it up. If it still goes into protection, an output has almost certainly failed.


To repair it yourself, you'd have to find the defective one, purchase the replacement parts and replace the parts in the circuit board. 


This type of damage is often caused by driving an ohm load lower than that recommended by the manufacturer.

Posted on Oct 12, 2007

Add Your Answer

0 characters

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add


3 Points

Related Questions:

2 Answers

Protect Light On Amp Being Weird

Could try switching right and left subs. If the problem moves to the other side pull the wiring and redo.
Then if the wiring is ok check the sub.

May 15, 2013 | Jensen JPA600D - 600 Watts Digital Mono...

1 Answer

Jbl am in protect mode

if it goes in protect mode means ur amp is turn up to high or it is over heating so it protectn it from fryn ur amp try to adjust it down

Jul 12, 2009 | JBL BP1200.1 Car Audio Amplifier

2 Answers

Autotek mm4000.1 locked it protect

try disconnecting the power and ground wait 30 mins then hook back up

Apr 12, 2009 | Car Amplifiers

2 Answers

My amp stays in protection mode

Does it go into protect in the vehicle if you disconnect the speaker wires from the speaker terminals of the amp?

Nov 29, 2008 | Sony XM-2002GTR Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp Not working!

If the amp goes into protect mode, it's likely due to shorted output transistors. To eliminate other possible problems, read through the following page:

Amp in Protect Mode - Troubleshooting

If the problems are not with the wiring, follow the link at the bottom of the page to the Amplifier Repair Primer page.

Let me know if you have any other questions.

Sep 20, 2008 | Power Acoustik TS620-2 Synchronized...

2 Answers

Crunch GP 3000 D Pro

It's very likely that the output transistors have failed in the amp. They will need to be replaced.

Jun 14, 2008 | Crunch Drive V-600 Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp in protection mode

like many other problems people have with amps it is usally a ground issue, grounds have to be in very good spots especially with high power amps, move your ground to a different spot, with zero guage wires really is all you need, double grounds would be inopropriate here. hope this helps

Oct 06, 2006 | AudioBahn A4125HCT Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Sony XM-460GTX Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

69 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Sony Car Amplifiers Experts

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers


Level 3 Expert

56548 Answers

Are you a Sony Car Amplifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides