Question about Garden

1 Answer

Mover ran fine for 15 minutes then stopped trying to get it going again, it turns over but doesn't run afterward

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Scholar:

    An expert who has written 20 answers of more than 400 characters.

  • Expert
  • 79 Answers

Check for clogged air filter. However, if it is not the air filter, remove the spark plug and check for wettness. Could be soaked with fuel or oil. If it is oil, you have have bad rings or valves. To check this apply 30psi of air into the spark plug chamber with the engine at Top Dead Center, or valves closed. Check if you hear air coming from intake, exhaust, or breather. If air is coming out you intake or exhaust your valves are not seated right or worn out. If air comes from breather then you cylder is scored or rings are shot. However, if no air is coming out of these places then you might have weak spark. Replace spark plug first to see if this helps. If it does not help the ingnition coil will need to be replaced. But, before doing all of this, check to make sure your air filter isn't clogged with dirt.

Posted on May 08, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

RE LK 3504 (35 hp 4 wheel drive Tractor starts, runs 5=10 minutes under load, then slowly fades away running slower and slower until it stops. Restarts in 15 min, same result


Here is an idea.
It sort of sounds like there is a blockage after a while in the gas tank.
If there were sediment in the bottom of the gas tank, it would start and run fine sitting still.
However, when driving it, it would be a matter of a few minutes until the sloshing of the fuel would cause the sediment to mix in with the fuel, and clog the filter screen in the fuel tank.
When it stops, the sediment would settle back down, and in 15 - 20 minutes, it would be clear again.
God bless your efforts.

May 08, 2017 | Cars & Trucks

1 Answer

My 2.0td vitara starts good, drives well, but stops like turning off key. Engine management light comes on, but if leave car sit for 5 minutes, turn key, and runs perfect . Stop car, restart, all ok , with...


i had the exact same thing happen to me with my first car, a 1966 mercury comet.

i replaced the fuel pump, rebuilt the carburetor (twice), and finally rebuilt the entire engine! still, every time afterwards, the car ran ok, then would cut off again!

it turned to be just a $2 clogged fuel filter. i' suspect the same with your vehicle. after removing the filter, simply blow through it. any resistance, means it needs replacing.

Sep 03, 2013 | 2002 Suzuki Grand Vitara

1 Answer

95 accord intermittently runs


Bent valves- my 96 civic had that too. it's a manufacturing fault. Have you mechanic do a leak down test.

Apr 26, 2017 | 1995 Honda Accord

1 Answer

Mk4 gti vr6 has power but doesn't start, runs with pop start


Could be a number of things but may want to begin by checking wiring to starter, battery, or even the ignition switch. These components may not turn your engine light on.

Jun 17, 2017 | 2003 Volkswagen GTI

1 Answer

2002 Shadow: bike leaks gas from the carb, and runs with no gas going to it


Carbs have a reservoir in the base that will last for a few miles before it is drained. So turning the fuel off doesn't starve the engine immediately. This is normal.

Oct 06, 2012 | 2002 Honda VT 750 DC Shadow Spirit

2 Answers

2002 mercury grand marquis wont start when engine at normal temperature must wait 15-20 minutes


I have exactly the same problem started last winter, ran fine all summer then as soon as it got below freezing again if I start it and run for 15 20 minutes wont restart I have to let it sit for 20 minutes or so and then it will start again. no codes and just turns over without starting. cant be fuel pump like i said had this problem last winter then ran fine all spring summer and fall! Anybody got the answer for this one??

Mar 09, 2012 | 2002 Mercury Grand Marquis

2 Answers

2004 Ford Explorer won't start after battery recharge


A FORD MACHANIC HAS TOLD ME THAT IN FACT THE KEY HAS TO BE RECODED. MY SITUATION IS EXACTLY THE SAME. HE SAID TO RECODE THE KEY I HAD TO TURN THE IGNITION TO THE RUN POSITION, THE SECURITY LIGHT ON THE DASH WILL FLASH RAPIDLY AND CONTINUE TO FLASH FOR 15 MINUTES . WITHIN FIVE MINUTES AFTER THE LIGHT STOPS FLASHING I MUST TURN OFF THE IGNITION FOR ONE SECOND AND TURN IMMEDIATLY BACK TO THE RUN POSITION FOR 15 MORE MINUTES. THE LIGHT WILL GO OFF AGAIN . WITHIN 5 MIN. I MUST TURN OFF THE IGNITION FOR ONE SECOND AND TURN BACK TU RUNNING POSITION. 15 MINUTES LATER REPEAT STEPS AGAIN AND THE KEY WILL BE REPROGRAMMED, AND STSRT THE CAR. GOOD LUCK MY CONTACT IS A FORD MASTER MECHANIC.

Jul 17, 2009 | 2004 Ford Explorer

1 Answer

Runs fine for approx 15 mins,then stalls out and wont start again


sounds like coil problem, coils will start cold then get hot and stop. when coil cools will crank up and run till it gets hot, try to replace the ignition coil,dont think it would be a crank sensor, try a coil,thanks robert b.

Jun 19, 2009 | 1993 Jeep Cherokee Country

2 Answers

2001 pontiac grand will not start all of a sudden. ran fine this


The problem may be the security issue. Do you see a security light? Dust gets into the ignition tumbler and causes a bad contact with the sensor prompting a false security issue.

I had the same problem and thought it was a fuel pump issue, but after a $500 replacement ordeal, I later encountered the same issue again.

To resolve:
Insert the key and turn on ignition tumbler to ACC on (Position prior to engaging the starter)
Wait around ~15-20 minutes (The security light will change... I believe it will flash when the security reset...it's been a long time...sorry)
Afterward, turn the ignition tumbler and off
Your card should start there after

Tumbler maintain: Blow some compress air to prevent this incident from happening.

Hopefully this will resolve your issue without the need of spending any further $$$!

Dave

Apr 11, 2009 | 2001 Pontiac Grand Am SE

Not finding what you are looking for?
Garden Logo

Related Topics:

76 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Garden Experts

Dennis Key
Dennis Key

Level 3 Expert

2478 Answers

john h

Level 3 Expert

12104 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75797 Answers

Are you a Garden Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...