Question about Lanzar Car Audio & Video

2 Answers

This is my second lanzar 1500 wat amp in 4 months lights up but no sound

Posted by on

2 Answers

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Lanzar Master
  • 636 Answers

I suggest you double check all connections and cables.
A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you. Lanzar

Posted on Dec 20, 2014

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    New Friend:

    An expert that has 1 follower.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 57 Answers

Check the rca lead or your head unit if the amp is brand new it should work just fine

Posted on Nov 26, 2013

Testimonial: "the first time i hooked it up an it lasted bout 8 weeks. it was a brand new amp.took it back an dude said i hooked it up wrong an was not going to warranty it but yet he put in another one anyway.8 weeks later samething"

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Just installed second hand Lanzar 430 amp new Enron deck tried to fire up and sounds like heartbeat through speakers, ran smaller main power feed this time, slight burn,t smell from amp, not sure wha


are you running your power cable next to the amp receiving line if so your catching interference,they should be ran on different sides of the car check.Also check for proper grounding make sure its bare metal your ground is going to

Mar 15, 2013 | Lanzar Car Audio & Video

1 Answer

Can I hook up 2 lanzar opti1532d subs to a kicker kx 1200.1 or do I need a bigger amp, its 1ohm stable an the birth sheet says 1390 but with 14+ it does 1400rms...


Yes you Can. run them bridged parallel. meaning on the amp where the speaker wires attach there should be labeled with a "+" and "-" with a line drawn to show which terminals to hook the bridge wires up to. bridging takes power from both sides of the amp and puts it into one strong signal on half the wires. from there run your "+" wire to the first "+" on your first speaker. run your second wire from "+" on spk 1 to "+" on spk 2. repeat process from "-" on amp to "-" on first speaker and then to second speaker. __ ' a'"+"________"+"_______+ Good luck, may the force
/ ' 'm'"-" spk spk be with you!
bridged \ '__ ' '"-" ________"-"_______"-"

this will get you the most sound from the amp. if using 4 ohms speakere you will be running a 2 ohm load bridged.

Dec 23, 2010 | Lanzar OPTI1532D Car Subwoofer

1 Answer

Lanzar MAXP84 subwoofers problem


Unplug your subwoofer speaker cables and then turn the vehicle back on, and if the protector light turns off it is your woofers.

If it is still on, it could be a bad fuse going to your battery, a bad fuse on the amp, or a bad amp. :)

Nov 10, 2009 | Car Audio & Video

1 Answer

I paid a store to hook up my lanzar vibe 241 amp and 2 lanzar 12" subs(all brand new). It sounds ok but i have a loud buzzing coming out of it constantly and when i use my power window buttons I hear a...


To get rid of the buzzing sound just go to walmart and in the car stereo section buy the $10 rca ground loop isolator, this is the best way to get rid of amp noise

Oct 11, 2009 | Lanzar VIBE241 Car Audio Amplifier

1 Answer

I have a 650 watt lanzar vector amp hooked up to 2 1500 watt sony subs. my amp is turned up half way and it frequently shuts off and the red protection light comes on.


the problem is that you must have your subs wired to a lower impedance than the amp can handle. Wire your subs to 4 ohms, or get an amp that can handle 2 or even 1 ohms and crank it and enjoy!!!!!!!!!!!

Sep 19, 2009 | Car Audio & Video

1 Answer

Sound storm ssl- cr4000.1 and 5000.1 any good


Never owned one but i just scoped out a 5000.1 a pair of them on u-tube running them on 8 lanzar 15's and ewwwww dogggyy!!!! they sho nuff moving some air-ya might want to go to "amp guts" too and check out what its made of- a lot of amps are the same chipboards just different covers on the outside-its crazy.

May 14, 2009 | Soundstorm CR5000.1 Car Amp

2 Answers

Protection light grief


Disconnect all speaker connections and rca cables. Leave power, ground and remote wires intact. Try turning on again. If you still have a protection light your amp is faulty. Hopefully you have warranty. Vibe is mediocre. Time to invest in an old school Lanzar Opti Drive amp. .A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you. protection-light-grief-shonxoarcym4awy4zl1imx4o-2-0.jpg

Jun 11, 2008 | Lanzar VIBE266 Car Audio Amplifier

2 Answers

Lanzar Vibe 1200D protection light


You will need to show it to a service technician as it seems the output section has blown so it remains in protect mode. One reason (could be) that the input to the amp was high and may have been clipping for some time before the amp decided it could take it no more

Jan 14, 2008 | Lanzar Vibe 1200D Car Audio Amplifier

1 Answer

Whats wrong with my lanzar amp


check ur ground wire , it might not be good ground, secondly check ur fuses..

Dec 25, 2006 | Lanzar HTG264 Car Audio Amplifier

2 Answers

My amp wont go past protect mode


Disconnect all speaker wires and signal cables from the amp. If it powers up (no protect light), the wiring needs to be checked. If it still shuts down (goes into protect), the amp likely has blown output transistors.

Dec 01, 2006 | Lanzar Vibe 218 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

93 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Lanzar Car Audio & Video Experts

Radames Pagan
Radames Pagan

Level 3 Expert

196 Answers

Joe Alexander
Joe Alexander

Level 2 Expert

65 Answers

Jose Velazquez
Jose Velazquez

Level 2 Expert

227 Answers

Are you a Lanzar Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...