Question about Amplifiers & Preamps

1 Answer

Sound problem on Sony TA-343 amplifier

I have a sony TA-343 Amplifier that has a funny problem. On channel A there is a hummm sound,like high voltage when I connect the speakers (have tried other speaker also).ON the same time on the front output db display the red led's that normally move when you play something is stuck on the third LED. Channel B has sound but very soft and with a cracking sound..not clear at all...any sollution where I ca start looking pleaseee

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.


    An expert that hasĀ over 10 points.


    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 20 Answers
Re: sound problem on Sony TA-343 amplifier

If you're not experienced with troubleshooting and repairing electronics, I strongly suggest professional service. There are internal problems and most likely several components will need replacement.

Posted on Oct 10, 2007

Add Your Answer

0 characters

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add


3 Points

Related Questions:

1 Answer

I accidentally plugged my 110V amplifier to 220V outlet.It has no power anymore.what possible solution for this. Thank you very much. Do I need to replace the rectifier in it's circuit?

Hi and welcome to the site,

Initially, on a completely dead Sony TA-N9000ES, primary suspects to be checked would be:
  • 8A F1 fuse;
  • primary winding of T1 transformer;.
  • fusible resistors R816, R817 and R818.

Good luck and thank you for asking.

Jul 13, 2010 | Sony TA-N9000ES 5-Channel Amplifier

1 Answer

Playing it loud for about 20 minutes it suddenly fell silent. Power is fine as is fuse. What has blown?

Hi, even though the mains fuse on back of amplifier is fine, the speaker fuses might have blown.
Now really you need to take it to get repaired but if you know someone who has electronics knowledge they could look inside the amplifier to check the speaker output fuses.
I wouldn't want to advise you to do it as there are dangerouse voltages inside the amplifier.
If you need more help, I will guide you.

Regards - Anthony

Jan 30, 2010 | Sony TA-FE370 2-Channel Amplifier

2 Answers


You can't wire an equalizer to this amp unless you only want to equalize one source, because it doesn't have a tape monitor function.

Jan 22, 2009 | Sony TA-FE370 2-Channel Amplifier

1 Answer

No sound

When the amplifier will turn on but not produce any sound that is usually an indication of either the high voltage power supply inside the amplifier is not working, or the amplifier IC or amplifier circuit is damaged. It is not something that can be repaired unless you have experience working on electronics.

Dec 30, 2008 | Sony TA-N9000ES 5-Channel Amplifier

1 Answer

Sony TA-AV421 Amp

im needing help connecting my audissey aps 5+2 energy floor speakers . im confused on the 2 channels

Jul 30, 2008 | Sony TA-N9000ES 5-Channel Amplifier

1 Answer

Sony Stereo System

Your in luck there is a user guide online that has all you need to know.Here is the link

Jul 30, 2008 | Sony TA-N9000ES 5-Channel Amplifier

1 Answer

Sony TA-N9000ES Flash light when turn on.

an amp of this size generates alot of heat internally when in use as these use mosfet ICs and can get very hot.
your problem is most definately dry solder joints and possibly quite a few at that.
i've repaired quite a few sony surround receivers with similar problems and have all been down to dry solder joints.

hope this helps.

Jul 26, 2008 | Sony TA-N9000ES 5-Channel Amplifier

1 Answer

Sony STR-K1600

Jul 25, 2008 | Sony TA-N1 2-Channel Amplifier

1 Answer


Hi Jimbob. Sounds like you have dirty/dry controls/switches. The contact lubricant dries out on them producing intermittent and scratchiness when you operate them. Clean any offending controls or signal switches with CRC2-26 by squirting(to flood then internals) each control/switch. you will have to do this from the inside of the amp. You may also have a dirty speaker protection relay, sound may return to a dead channel when you turn the vol up points to that. Good Luck. If you need more info feel free to get back to me here. Happy to talk you through more if you cant sort it out.


Mar 22, 2008 | Sony TA-FE370 2-Channel Amplifier

Not finding what you are looking for?
Amplifiers & Preamps Logo

Related Topics:

768 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Amplifiers & Preamps Experts


Level 3 Expert

4518 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

66413 Answers

Are you an Amplifier and Preamp Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides