Question about Kenwood KAC-X401M Car Audio Amplifier

Open Question

Kenwood kac x501F protection light x40m

OPERATION LIGHT BLINKING

Posted by Anonymous on

Ad

2 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
  • 5 Answers

SOURCE: Solve Your

your amp output transistors are shorted and protection is activated to protect your amp from bigger damage.if you are confident you can try to open the amp and you should see some burn marks or burnt(blown) transistor and just simply replace him.or take it to repair shop

Posted on Feb 09, 2011

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Kenwood kac 628 red light comes on and no audio output


The red light you describe on your amp, is the protection mode warning light. An amp goes into protect for many reasons. Here's a checklist.

1st check the fuse (s) on your amp and make sure they are not blown.

2nd check the inline fuse next to your car battery (if you have an inline fuse)

3rd, disconnect the speaker wires with amp on, does the light go off?

4th check your ground, this may be ok if you have tried another amp with the same wires.

5th.if none of these turns the protect mode off, it may be an internal fault.

you may have blown transistors and it is a tricky job to repair and costly.

Jan 28, 2013 | Kenwood KAC-628 Car Audio Amplifier

1 Answer

Solve Your ''kenwood kac x40m problems'' Problem Now! the operation protection light is on never goes off subs dont work what do i do


your amp output transistors are shorted and protection is activated to protect your amp from bigger damage.if you are confident you can try to open the amp and you should see some burn marks or burnt(blown) transistor and just simply replace him.or take it to repair shop

Mar 21, 2010 | Kenwood KAC-X401M Car Audio Amplifier

1 Answer

My amp is a kenwood kac-9152d it goes in to protection mode soon as you hook up the power


In protection mode do you mean the light comes on and it plays music and stuff? If that's the case, that's what the amp is supposed to do. Protect itself from a power surge

Feb 21, 2010 | Kenwood KAC-9102D Car Audio Amplifier

1 Answer

Just woundering if i could bridge one sub to front and one to rear the subs are kenwood w3514 dvc subs the amp is kenwood kac-x501f


Hello bigmac208,

Yes, that would be the best connection for both the subs and the amp.

I'd wire the sub voice coils in series since the amp will not be stable at 2 ohms when the channels are bridged. The power will be somewhere between 100-200 watts RMS to each sub. While it's not pavement pounding, it should provide pretty good bass, especially if you tweak the crossover and boost settings for best bass response.

Hope this helps.

Aug 28, 2009 | Kenwood KAC-X501F Car Audio Amplifier

1 Answer

Kenwood Excelon KAC-X811D blinking e-03


Hello mogly20,

The amp probably won't know if it's you or the homeless guy, so try smashing a glass bottle on it like he did. If that doesn't work, I'd recommend you locate another homeless guy and buy another amp.

Hope this helps.

Aug 08, 2009 | Kenwood Excelon KAC-X521 Car Audio...

1 Answer

On a kac-x650d does the power light stay on or flash


Hello mpredday,

The Kenwood Excelon KAC-X650D power light is ON during normal operation. It blinks blue to indicate BMS selection, yellow for low voltage, purple for DC voltage on the outputs, red for overheating, and green for a shorted or grounded speaker wire.

Hope this helps.

Jul 29, 2009 | Kenwood Car Audio & Video

1 Answer

Blown amp possibly?


i have the same amp with the same problem.....your best bet is to do what i did get a better amp(audio pipe,spx,kicker,punch,etc) do not get pioneer amp or sony anything

Jun 20, 2009 | Kenwood KAC-X501F Car Audio Amplifier

2 Answers

KAC-X520 kenwood 1000w amp


a red light indicates you got no power check your wiring you may not have a good ground, you need the green light to come on

Oct 09, 2008 | Kenwood KAC-X520 Car Audio Amplifier

1 Answer

Cooling fan light on My KAC-X401M


disconnect all power including ground for 20min

Jun 14, 2007 | Kenwood KAC-X401M Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Kenwood KAC-X401M Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

27 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kenwood Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4861 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76132 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8273 Answers

Are you a Kenwood Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...