Question about Car Audio & Video

1 Answer

Power light on my power acoutics amp and also my mtx 81001 thunder mono block amp turns on but no sound comes out to the subs?? how do i fix it? or they are no good

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Cheetah:

    An expert who has answered 20 or more questions within one hour.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 117 Answers

You maybe plugged the RCA's into the wrong inputs. or the amplifier is damaged.

turn up the gain and check the output settings of your deck and turn on the sub out channel.

Posted on Nov 15, 2013

Ad

2 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
  • 1 Answer

SOURCE: MTX Thunder 81001 wont push subs

first of all you should check the minimal impedance your amp handles , if is class d it should handle between 1-2 ohms total impedance in a mono conection , meaning whatever quantity of subs you have hooked to your amplifier,their total impedance should the minimum the amp handles that way all the power from your amplifier will be used.

Posted on Jan 23, 2010

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a mtx thunder 7801 and a sledge hammer box


Sounds like the subs are blown with the voicecoils fused together which means the amp is/was seeing a dead short ( zero Ohms reisitence) not good for any amp. Disconnect the speaker terminals from the amp and see if it turns on. The funny smell might have been the subs blowing up, i'll keep my fingers crossed for you.

Feb 28, 2010 | MTX Car Audio & Video

1 Answer

MTX Thunder 81001 wont push subs


first of all you should check the minimal impedance your amp handles , if is class d it should handle between 1-2 ohms total impedance in a mono conection , meaning whatever quantity of subs you have hooked to your amplifier,their total impedance should the minimum the amp handles that way all the power from your amplifier will be used.

Jan 23, 2010 | MTX Thunder 81000D Car Audio Amplifier

1 Answer

Sub not working and red light on amp stays on?


the amp is under to much pressure get a bigger 1

Nov 18, 2009 | MTX Thunder 421D Car Audio Amplifier

1 Answer

MTX thunder 304 4ch red amp light comes on but no audio have triple checked all connections and they seem alright


if the lights on and there is no sound it's either a cd player issue or your rca issue or the inputs for rca's on the amp are no good. or you have your subs wired at a wrong load to your amp and it is in a constant protection to avoid burning up.

Jun 09, 2009 | Car Audio & Video

1 Answer

Wiring details


Hello bpuentes,

Here's a link to the wiring diagram PDF.

http://www.mtx.com/caraudio/products/manualsQuickInstall/amps/TA81001InstallWiring.pdf

Hope this helps.

Mar 30, 2009 | Car Audio & Video

1 Answer

Wiring details


thunder 81000D not bridgeable,i have two daul voice coils kicker cvr how would i wire them up?

Mar 30, 2009 | MTX Thunder 81000D Car Audio Amplifier

1 Answer

Subwoofers won't work and they are brand new


Hello,

I've got a pair of these MTX's subs powered from a Fusion 450 watt 2-channel amp. For the price, they are great. By the way, they are 4-ohm.

My first suspicion would be that something in the first incorrect wiring damaged either the amp or the subs. Can you explain specifically what the "installing the subs incorrectly" means? Was the amp output shorted out at any time or was it operated without a load? Either of these conditions will fry an amp and sometimes, the protection circuitry doesn't work either.

First make sure that your amp is still working. Check both the primary power fuse, usually located near the vehicle battery, and the fuses on both sides of the amp. Make sure that when you turn the system on, the power light comes on steady (blinking is protection mode). Test your subs one at a time on a speaker output.

Mar 29, 2009 | MTX Thunder 4500 T4510-04 Car Subwoofer

1 Answer

Mtx 1501D


if your power light is on then check your preamps (sub out from head-unit).Maybe you need to turn on that output thru head unit's audio menu.Also when using dual voice coils if you wire them out of phase there will be no output

Sep 16, 2008 | MTX Thunder 1501D Car Audio Amplifier

1 Answer

Thunder 5604


okay u will have to troubleshoo the amp.....dose the amp light up?...when u have the radio on? also check your sub wires.going to the amp....make sure the rca'sare hooked up to the radio rear out puts are the radio sub out puts...and then test your amp gain adjustment...let me know if that work's

Jun 23, 2008 | MTX Thunder5601 300W x 1 Car Amp Mono...

2 Answers

My tweeters do not give sound


just run the tweeters to the front speaker channels on the radio

Mar 10, 2008 | MTX Thunder 1501D Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

44 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4861 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76132 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

74243 Answers

Are you a Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...