Question about JVC KD-R640

1 Answer

I hooked up my radio in my suburban and worked just fine, but when I turned off the ignition and back on the radio had power but could not hear speakers.

Posted by on

  • pablo
    pablo Oct 21, 2013

    its connected to to harness for the suburban i bought with the cd player. So all i did was match color for color and plugged in.

  • josetejas
    josetejas Oct 27, 2013

    Are you using the RCA jacks to send audio?

×

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • JVC Expert
  • 300 Answers

Are the speakers connected to the KDR640 directly or they are connected to another amplifier?

Posted on Oct 21, 2013

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Car radio install


ONe wire should always be hot, the other only when the key is on or in accessory.

Mar 28, 2014 | Cars & Trucks

2 Answers

I hook up a new stereo to my car it works great but when i turn car off and i wait for a while start it back up the stereo would b off n i would hve to put the power button to turn it back on what i do...


radio has to be factory radio because factory radio is programmed to vechicle PCM and theft security system any kind radio wont work with your vechicle has to be factory model radio has to be reprogram.

Oct 22, 2013 | 1997 Volkswagen Jetta

1 Answer

1995 camaro z28 audio problems


Hi Jamie, Here's an old trick which you may find useful. Take a run down flashlight cell and confirm the wiring to the speakers by holding the earthing line of the speaker cable to the negative and flash the positive side with the feed to the speaker one at a time. With each swipe you will hear a thump from each speaker as you connect and disconnect. In that way you can confirm the cables are the ones you are connecting. Color coding is not always the same. Use a voltage test meter to confirm the constant power and ignition power and don't forget to earth the set once all other connections have been made, Withour an earth it won't work, but you know that anyway. Regards John

Dec 14, 2012 | 1995 Chevrolet Camaro

2 Answers

2002 Suburban clicks when trying to start.


Yes it could be your starter the fact that you hear the click tells you that the starter solenoid is in fact working. Do check your connections for looseness or corrosion prior to starter replacement and fix as needed. Possibly has a dead spot on the starter that won't allow starter motor to turn even though the solenoid engages.

May 10, 2012 | 2002 Chevrolet Suburban

1 Answer

I switched out my radio in my 2000 pontiac montana...hooked up new stereo and it will not work. It work fine in my other car. I tried two radios in the montana and it will not work. everything is hooked up...


Hello... sorry to hear you are having a problem. The theftlock system does not pertain to anything aftermarket that you do. The theftlock only locks down the factory radio if it is removed, and only if it was activated before it was removed. There was a red led light on the radio. With the vehicle turned off, if the light on the radio flashed, then it was activated. If you hook the factory radio back up then you will have to enter the code to unlock it. Since you used a wire harness adapter, check the red wire and make sure you have 12v current on that line. You didnt state if the radio powers up with no sound or if it doesnt power up at all. If it powers up with no sound, then check to make sure that the blue/white wire is hooked to the blue wire on the adapter harness. Let me know if you are having no sound or no power and I can help you further with this problem.

Apr 05, 2011 | Metra 00-2005 Pontiac Montana Radio...

1 Answer

94 suburban no power at ignition


test the ignition switch or look for a burnt connector to the switch, if the connector is burnt/melted replace the connector and the switch.

Mar 06, 2009 | 1994 Chevrolet Suburban

1 Answer

01 Suburban engine, 8.1 liter, abruptly turns off


Its the crank sensor. There was a recall a few years back for 2001 8.1 liter engines crank sensor. Engine would shut off perodically and sometimes would not restart untill cool. Plus it just happened to mine. about a 350 dollar dealer fix.

Feb 22, 2009 | 2003 Chevrolet Suburban 1500

1 Answer

Installing a new radio


first of all u need a test light hook one end to ground check for positive power with the other end of the test light. One of the wires comming from the vehicle will show power with ignition on and light switch on this is dimmer wire for speaker location get a nine volt battery put two wires to it {not your power or ground wires} you should hear a buzzing noise this would tell you speaker location .

Feb 14, 2009 | 1995-1997 Chevy Suburban Ignition Starter...

3 Answers

Rear door speakers don't work w/ aftermarket radio in 94 suburban


You need to attach the blue wire on the stereo harness to the blue and white wire on the car adapter harness. they installed a small amplifier to power the rear door speakers and unless you connect those two wires then the speakers will not work.

Jan 05, 2009 | 1994 Chevrolet Suburban

1 Answer

Amp problems


did you run your 12+ to the battery? did you supply a sufficient ground of least 2x the size of the power lead?..did you hook up to the amp turn on lead and NOT the power antenna? model numbers of radio and amp would really be helpful...my email is troublerst@hotmail.com send me specifics and we will work it out

Nov 07, 2007 | Car Audio & Video

Not finding what you are looking for?
JVC KD-R640 Logo

Related Topics:

50 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top JVC Car Audio & Video Experts

Radames Pagan
Radames Pagan

Level 3 Expert

196 Answers

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4861 Answers

Are you a JVC Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...