Question about Car Amplifiers

2 Answers

Prower acustic amp in protect mode

I have an power acustic ps2 1800 watt amp and its in protect mode and i'm not sure why or whats wrong

Posted by on

2 Answers

Re: prower acustic amp in protect mode

Try diffrent subs if a speaker is blown it may thoe the amp into protect mode

Posted on Sep 11, 2008

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points


    An expert that gotĀ 5 achievements.


    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.


    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 41 Answers
Re: prower acustic amp in protect mode

1) Make sure the amp is properly connected to +12V power source. 2) Make sure the amp is grounded well, directly to metal - if you have a voltmeter, an easy way to check the first two is to see if there are 12 volts across the power and ground wires. 3) Make sure the speaker output wires aren't touching each other. If none of these are the case, there is an internal problem with the amp and it should be serviced or replaced.

Posted on Sep 21, 2007

Add Your Answer

0 characters

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add


3 Points

Related Questions:

1 Answer

Can anyone help

What size is the amp and how many watts is the speaker(s) you have it ran too? If your speakers are trying to pull too much power from the amp it will turn itself into protect mode to keep from blowing a fuse as well as if you are pushing to many watts into small small speakers it will do the same to protect from blowing the speakers I would recommend turning the settings on the amp down slightly and then trying it out also make sure your wires arnt crossed adjusting the setting as it plays is the easiest way to fix the problem also make sure the bass isn't all the way up on your head unit

Jul 12, 2013 | Car Amplifiers

1 Answer

I hooked up 2 capacitors into my amp and every time I put power to it the amp shuts off and 10 seconds later a red light comes on for 5 seconds and the amp don't turn on, basically it goes into protect...

Well, I have no idea why you would have two capacitors on a 500 watt amp but, did you charge the capacitors? Have you tried the amp without the capacitors? What size power wire are you using?

Sep 20, 2010 | Kenwood KAC-9102D Car Audio Amplifier

1 Answer

JVC 600 watt amp overheated

Yes it has a protection mode, let it cool for while then try it again, if it over heats quick make sure you're not running the amp below its stable impedance.

Aug 30, 2009 | JVC KSAX4504 MOSFET 600-Watt Amplifiers...

2 Answers

Lanzar 800 watt amp protect mode stays on

protect mode usaully means that something has disrupted the power of feed lines to the subwoofer/speakers possibly fuse is blown in amp or amp is blown in which we hope not. see if you have a warrenty if blown and send back or bring it to where you purchased it from.

Aug 01, 2009 | Lanzar VIBE266 Car Audio Amplifier

1 Answer

My blaupunkt gta 460 goes into protection

Check the speakers wires for a wrong connection,check the speakers maybe they are not support the power of the amplifier,good luck

Jun 05, 2009 | Blaupunkt GTA 460 4 Channel Amplifier 800...

1 Answer

Amp goes into protect mode after volume is turned up

Not enough juice, check the power and ground connections, another possibility is to have dc in the input, try to use in line filter available from radio shack to cut the dc, also test the with one speaker at the time, you could have a bad speaker (shorted) too.

Apr 08, 2009 | Pyle PLA4240 Car Audio Amplifier

1 Answer

Thumping speakers - no power light is on - wired correctly

the amp is going into protect mode due to something wrong in the amp or some thing in the wiring to it ooh yea if you are getting 18v power to the amp that is way to high it should not be higher then 15v if the amp is in protect mode it will not play at all.

Nov 02, 2008 | Visonik Dual Bass Box with Amplifier Car...

1 Answer

My Amp

sounds like the sub that throws it into protect mode is cross wired pull sub out and make sure they are wired right make sure ground from sub goes to ground on box and do same for power wire

Jun 11, 2008 | Sony Xplod Car Audio Amplifier XM-DS1300P5...

4 Answers

No response from amp

it sounds like you have a bad ground make sure its on the froame or body and make sure any rust or paint is sanded or scraped off

Feb 09, 2008 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Amplifiers Logo

Related Topics:

400 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Amplifiers Experts

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Pablo Gonzalez

Level 3 Expert

733 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

Are you a Car Amplifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides