Question about Kenmore 85920 PowerSpin Upright Wet/Dry Vacuum

1 Answer

No suction in hose or base in Kenmore Powerspin. Shampooed whole living room and not one drop of water in dirty water container.

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

No suction in hose or base in Kenmore Powerspin

Posted on Jul 26, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Hose does not dispense cleaning solution, and the cleaner solution will immediately go down to the dirty water tank. It can suction, though. Any tips?


sounds to me as if you have calcium deposits from hard water.

Take your cleaner solution reservoir and fill it with Vinegar and Hot water. Place your machine in a dry bathtub and run it until the tank is empty. Do this a couple times. When it works properly run some clear water through.

Mar 19, 2013 | Kenmore 85930 PowerSpin Deluxe Upright...

1 Answer

I have an older model Electrolux central vac. When I put the hose into the wall outlet, the cannister comes on but there is no suction ? What is needed to correct this?


Three things are the most likely.
1. Since it's an older model, the hose is likely well worn and probably has leaks at each end where it attaches to the handle and connector at the other end. If this is the case, a new hose is needed.
2. A blockage in the hose. To check the hose for blockages, detach both ends and drop a coin down one end. Lift the hose a little at a time so coin drops out the other end. If it doesn't, there's a clog. It will probably need to unclogged at an authorized Aerus Electrolux store.
3. A dirty filter. This is probably the first thing to check for, since it's so easy. If it's dirty, it needs to be thoroughly rinsed under warm water. Then allowed to thoroughly air dry prior to use. For this reason, it's highly recommended that an ECV owner have an extra filter on hand.

Is there suction at the end of the hose, or is it just at the power nozzle there's none. If the hose has good suction, check the power nozzle airway. If it's blocked it can easily be cleared by pushing the clog back toward the brush with the handle of a wooden spoon, or other similar object.

Jan 15, 2011 | Electrolux Central Vacuum

1 Answer

No suction from base


Hi, if the recovery tank lid has a foam filter make sure that it has at least a 1/4 inch gap to the top. Also did the lid lock down al around the tank? One other thing is turn it over, and you see a red frame near where the brush block is, that is a filter, pull it out far enough to clean it off.

Take care

May 31, 2010 | Kenmore 85920 PowerSpin Upright Wet/Dry...

2 Answers

Loss of suction


You may have a colg in the power nozzle of hose. Disconnect the hose and drop a quarter through it.

Bob
http://evacuumstore.com/

Mar 27, 2010 | Kenmore Progressive 35922 Bagged Upright...

1 Answer

My Kenmore Progessive vacuum wand does not have any suction. How can I repair it?


Detach the wand from the hose and see if you have suction from the hose itself. It is more often the blockage is in the corrugations of the hose than in the wand, but also check the elbows of any tools attached to the wand and look thru the wand itself..
Anything caught in the hose should be sucked backward with another vac.
Try opening the dust container, remove the bag if there is one and drop a coin through the hose to locate blockage. The coin will come to rest against the blockage if there is any or drop thru..
If you shake the hose you will locate the blockage by feeling the vibration of the coin against the wall of the hose.This will pinpoint your problem area.
Caution rough use with a wire coat hanger could damage the hose and broomsticks get stuck. Use another vac if the hose is blocked.

Sep 13, 2009 | Vacuums

1 Answer

5500 model


change the filters & ensure that the water container is properly seated in the machine.If the water tank is not sealing correctly the machine will not genrate any suction.

Aug 08, 2008 | Karcher K DS 5500 Vacuum

1 Answer

Hoover steam vac


I had the same problem just before the impeller broke. Lower the handle and check the hose connection at the bottom is not broken. Turn the unit on with the handle down, then check the suction on the accessory hose, leae it disconnected. Take off the bottom container, and check the suction on the round intake tube (lower one towards the front), with the handle up and with the handle down. If the suction increases dramatically when the handle is lowered, the impeller is probably in it's self-destruct stage. (same as mine). Soon the impeller will break off, and BINGO no suction at all.

Good luck!

Jun 25, 2008 | Hoover SteamVac Carpet/Upholstery Deep...

2 Answers

Bissell lift off pet-no suction through base (hose is fine)


I had a similar problem with mine. When you take the collector container out, if you reach your hand up, you will fill a round, plastic piece. Gently turn it and the piece pulls out. On the outside of the piece is a foam filter that may be plugged. There is another filter underneath the collection container in a pull-out drawer. Both filters can be washed with cool water, allowed to dry totally, then replaced. I understand that both of these filters need to be washed "frequently". It worked for me, hope it works for you.

May 08, 2008 | Bissell 37604 Lift-Off Pet Bagless Upright...

2 Answers

My Kenmore Central Vac loses suction


Do you have the same problem in all of your outlets? If you do, then there is a problem with the hose end. If it is only at one outlet, then that outlet has a problem.

Mar 13, 2008 | Vacuums

Not finding what you are looking for?
Kenmore 85920 PowerSpin Upright Wet/Dry Vacuum Logo

Related Topics:

547 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kenmore Vacuums Experts

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18424 Answers

Chris Nomland
Chris Nomland

Level 2 Expert

115 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

80608 Answers

Are you a Kenmore Vacuum Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...