Question about Alpine MRD-M501 Car Audio Amplifier

1 Answer

Alpine mrd-m501 mono power amplifier

I dont know what is wrong with this amp there is no power light even turning on i have power coming from my batt i put a new remote wire on and the groud is good there are no signs of any kind that would tell me that the amp is fried fuses are good actualy taking them of was hard and it was like there was a factory seal couse they sounded like they have never bin takin off if you could trie and figure out what my problem is that would be so apriciated thank you so much for your tome

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Genius:

    An expert who has answered 1,000 questions.

  • Master
  • 1,139 Answers

OK, It looks like you may have an internal problem. I must say from the begining if you do not have a background in electronics take the unit to a qualified service center. Now it sounds like you could have a power supply problem if you have power coming in onpen the unit and with the use of a schematic find the main voltage rail and test from there each test point and make sure it matches the schematic value. Look for burnt circuit tarces nad if you find the remove them and jumper with re-trace wire.

Posted on Sep 16, 2007

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Ok i got a mtx 12' 500 sub matched to a alpine mrd-m500 mono amp. The deck powers the 4 speakers, as i turn the volume up on my deck (alpine cde 100) the sub/amp cuts out at around volume 20-22 and E-3...


Sorry,after rereading your problem,I gave a wrong answer.Do you have the deck sub RCA pre-amps connected to the amp,then the wires from the amp to the sub?If you do,you need to check what the sub and amp are rated as such as,peak or rms.They are 2 completely different meanings.Greg

Feb 11, 2011 | Alpine MRD-M500 Car Audio Amplifier

1 Answer

So I have two alp mrd 501 amps one in each car both amps shut down ( clips ) while driving I have rolled back the setting still happons ?


Well it sounds like the safety switch is turning on. Which means it turns off. If you could clarify that would be awesome and i'm sure i or someone else could answer you better

Mar 01, 2010 | Alpine MRD-M501 Car Audio Amplifier

1 Answer

Broken alpine amp terminals


THAT USEUALLY MEANS UR AMP IS WAY 2 POWERFUL FOR UR SUBS

Feb 10, 2010 | Alpine MRD-M501 Car Audio Amplifier

1 Answer

CUR on alpine MRD M 605


check your ground and make sure you battery power is connect properly

Apr 14, 2009 | Alpine MRD-M605 - V12 MONO AMP 600WX1 RMS...

1 Answer

My alpine MRD-M501 turns on, but on the display it reads ---A


turn off all the settings on the amp for (example, sub ,comp, lpf, etc put them all on the off position and then turn off your car remove your face plate and then try it agin it worked for me. but dont turn up the settings to loud the subs might nit be able to handle all the power thats y it does that 

Mar 09, 2009 | Alpine MRD-M501 Car Audio Amplifier

1 Answer

How to unlock my alpine mono power amplifier mrd m500?


Hi. If you shorted (touched) the speaker wires together, or let them touch the chassis of the car, then it may have locked out. Just turning the amp off and back on will fix this, so it sounds like you have done damage to it. Most amps have a speaker relay which gives a click sound when you turn on. If there is no click, then it may have a power supply failure.

Mark

Oct 24, 2008 | Alpine MRD-M501 Car Audio Amplifier

1 Answer

Alpine mono power mrd m500 amp


Try switching the lowpass filter down to 80hz or lower, then adjust the bass boost to your liking.

Jun 28, 2008 | Car Audio & Video

2 Answers

Alpine mrd-m501 amp


Disconnect the speaker wires from the amp, then try it again. If the error message doesn't appear, try connecting the speaker wires back to the amp one by one.

The error message is due to some sort of overcurrent in the amp. If the error does not go away when the speaker wires are disconnected, the issue is most likely with the amp itself and will need professional repair.

Mar 18, 2008 | Alpine MRD-M501 Car Audio Amplifier

1 Answer

Alpine mrd-m500


Hi SPDGOD,

 

Could not find exact, but close manual.  It is the MRP-M450 mono block amp from alpine.

 

Go to this url and view in Adobe. Print it if you need to

http://vault.alpine-usa.com/products/documents/OM_MRP-M450.PDF

Oct 19, 2007 | Alpine MRD-M1005 500W x 1 mono subwoofer...

Not finding what you are looking for?
Alpine MRD-M501 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

111 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Alpine Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4979 Answers

hoyzee1

Level 2 Expert

150 Answers

Jaime Hernandez

Level 3 Expert

2336 Answers

Are you an Alpine Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...