Question about Digidesign Mbox 2 Barebone

1 Answer

Im having a problem connecting my audio sound with cubase le

Im already running protools 7 thru my computer that i use for recording and have it connected thru digidesign and i add cubase le to my computer and the audio is not responding is there something that i have to do different to get it run thru digidesign,im lose.
paul johnson

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Contributor
  • 44 Answers
Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I just bought this mixer and can't seem my existing Cubase recording software to recognize it for recording. Do I have to run the mixer thru my existing interface or can the Cubase setups be modif


The mixer allows you to use the USB connection for recording without having to use an additional interface. Make sure that you have all of the proper drivers installed for the mixer. Regardless of whether you're using Mac or PC, you should be able to see the device in your list of available Audio Devices. If you do, you need to adjust the proper settings in the Cubase Audio preferences to make use of those inputs.

May 29, 2013 | Mackie PROFX12 Professional 12-Channel...

1 Answer

I have a mxl 990 microphone and its hooked up to a Pro tools LE 8 Mbox Mini . when im recording on protools or any other software with this mic, i hear a static/popping sound and it records the popping...


Try increasing the latency. Depending on your computer, it may not be able to handle low latency levels. Latency is a measure of the delay between the time you make a sound and the time the computer records that sound. With the Mbox mini, the unit for latency is the number of samples the driver collects before sending them to an application as input. Lower latency can make recording easier and more accurate, but not all computer systems can operate at the lowest latencies without introducing noise. Open the Mbox mini dialog and select the latency tab. experiment with higher latency levels and see if it goes away. somervta_0.jpgThis is what the dialogue might look like. another solution would be to try a different DAW. I had the same problem with my Fast Track Pro in ProToolsand it worked fin on Reaper, Garageband and Logic.

Jan 17, 2011 | M-Audio MXL 990/991 Recording Mic Duo and...

2 Answers

Will this work with cubase le4?


cubase le is a learning series. you can try in cubase sx or nuendo for good result.

Apr 06, 2010 | Steinberg Cubase System 4 USB Audio...

1 Answer

Getting mic setup thru cubase le 4


Make sure phantom power is enabled on the Tascam audio interface and you must enable the input in cubase that corresponds with the interface input on the track you are trying to record to.

Sep 28, 2009 | Tascam US-144 Sound Card

1 Answer

Cubase audio problem


the settings in the cubase le - devices - device setup are not set properly or the driver has been removed from the computer.

Id suggest you remove both the cubase le and the hardware device you use with it, then reinstall the cubase and your device. you may need to set the setting again in the device setup and it should work fine.

Jan 03, 2009 | Steinberg Computers & Internet

1 Answer

Mbox problem (no input,output)


i'm running os 10.5.6 w/ protools 8.0 and the original mbox. i had the same problem. protools opened and seemed to work except there was no sound from either analog outputs or headphones. this worked for me:
1. shut down computer
2. unplugged all usb cables except keyboard/mouse
3. restarted computer
4. re-plugged usb cable from computer to mbox
5. opened protools session
6. hit play and now i'm hearing sound and everything seems normal.

i hope this helps everyone else

Oct 03, 2008 | Digidesign Mbox External Sound System

1 Answer

Cannot record


Im having the same probz, got a Hp Pavilion Vista using mobile pre amp usb when i record using a condenser mic XLR nothing is picked up from the channels in Cubase or Nuendo. Im trying to record vocals but the Mic is not picked up and i cannot hear myself in the headphones and it wont transfere to cubase.

It has worked before when i had a desktop, but this only worked with a separate m-audio sound card inside the desktop and i plug in the output jax leads from the desktop (soundcard) to the m-audio usb pre amp

Is this why it is not working for the laptop do i need a Jax connection and where is this audacity

Sep 15, 2008 | M-Audio M AUDIO MOBILE PRE - USB MIC...

1 Answer

Firebox and cubase se not workin


https://www.steinberg.net/1069+M52087573ab0.html, If u have purchased the software,just go to this this link,register ur product. U will get the steinberg cubase customer care, just try contacting them and rectifying the problem, because this is too specific and technical.BEST OF LUCK!!!! THANK U!!!!

Jun 21, 2008 | Steinberg Cubase SE

3 Answers

Tascam us 144 sync problems with cubase le


Hey lea,

i have a similar setup (Cubase LE & Tascam 144) and each time i start up Cubase i have to make sure there is no digital input going to the tascam. once cubase is started up but no project loaded i plug in my spdif from my DAT machine and then open my project and all is fine. does that answer part of your question?

i have a different problem though, i'm trying to record my DAT tapes which are recorded at 32khz and cubase doesn't recognize that sample rate properly. it'll record no problem, and play them back fine, but exporting always creates mismatched sample rates in the exported file. sucks big time and i have got no idea on how to fix it either.

Mar 04, 2008 | Tascam US-144 Sound Card

Not finding what you are looking for?
Digidesign Mbox  2 Barebone Logo

Related Topics:

339 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Digidesign Computers & Internet Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76164 Answers

ali_zulfikar
ali_zulfikar

Level 2 Expert

156 Answers

David Payne
David Payne

Level 3 Expert

14161 Answers

Are you a Digidesign Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...