Question about Phoenix Gold XENON 600.1 600 Watt Amplifier Car Speaker

1 Answer

My PG Xenon 600 watt amp will not power my subwoofers

The blue led is lit up solid on the amp.It does not blink or appear to be in protection mode. I have power at the amp. but nothing going to the speakers. When I hook up a seperate speaker to the amp it will not work either,but it will work on my other 4-way amp. that is in the system.This leads me to think amplifier issue.I have checked that my Subwoofers are turned on at the Kenwood excelon deck.
Please advise.Thank you.

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 11 Answers

Hello it sounds like your problem may be in the remote/power wire that goes from the back of your radio deck to the amplifier. the amp should have a wire connection that says remote,p.con, or antenna. and its usually the smallest wire connector located by the power and ground wire. this wire goes to the solid blue wire coming out of the deck. you can conect the wires together any way you want. i usualy shave off a little pice of the wire cover and wrap the wire coming from the amp around the bare wire then cover it in electical tape or cut the blue wire from the deck at a fit length and use a wire nut and put the two cut ends in and also the wire coming from the amp. also make sure the amplifire dose not have power to it just to be safe. wouldent want to fry anything.

There is also the left and right wires(ususaly red and white) that go on the back of the deck to the amp.

also chek the volume on the amplifire

Posted on Apr 13, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
New users get 2 Free calls (no credit card required) and instant help on almost anything you can think of (from cars to computers, appliances, handyman, and even pets).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I just purchased the dual xinbp210 and don't know what size amp i need?


  • Enclosed subwoofer with dual 12-inch speakers; measures 27.5 x 14 x 15 inches
  • illumiNITE technology constantly illuminates the speakers with blue LED lights when in use
  • Handles 600 watts RMS power, 1100 watts peak power
  • Carpeted enclosure, plexi subwoofer viewing window
  • Dual 12-inch Low-Q optimized dri

Mar 26, 2015 | Cars & Trucks

1 Answer

Vox vt40 factory reset


Consider reading the Manual for this amp, it explains how to reset to factory with the VFS5 footpedal. Or with the power off ..hold down CH1 & CH4 then turn power on.. when the Bank & Channel leds start blinking.. then release the Channel buttons. Next press the Tap switch ... the bank & channel leds will change from blinking to lit. with in a few seconds it will enter preset mode.

Apr 12, 2014 | VOX Amplification Vox VT40+ Valvetronix...

1 Answer

Can i use a 300 watt amp for 2, 800 watt woofers


yes, but you would not get the same performance as you would if you gave them the suggested power. I have found that it is always better to use a more powerful amp than your subs are rated for (as long as it is clean, high quality, low distortion power). I have had the best luck with name brand amps (kicker,rockford fosgate,phoenix gold,etc...). I hope this will be helpful to you.

Jul 30, 2012 | Phoenix Gold Xenon X10D4 - 10" D4...

1 Answer

Installed new lamp. When powered up blue solid light and yellow blinking light (15x) , tv would torn off and on several times trying to light lamp. Once that failed red blinking light and yellow solid...


Hi Genaro,

Blue led light lit solid and yellow led light flashes is an initial attempt of the set to re-light the lamp.Red led flashes and yellow led light solid means that the lamp won't light up that's why it only has sound without the picture.
Since you've replaced the lamp twice and still the symptoms persist, I suspected that the fault came from the ballast board and not on the lamp itself. If the ballast board gone to malfunction, there's no high voltage will produce to light up the lamp and will sensed by the processor and trigger the error code (Flashes/solid led light with color code).

To verify whether the ballast board is faulty or not, check if the lamp will lit by looking through the lamp door louvers at the rear of the cabinet upon turning on the set.
Please let me know what you will find to assist you further.

Jdvillanueva

Nov 05, 2011 | Toshiba 65HM167 65" Projection Television

1 Answer

How do I turn it on


Hello.

To power on the Gateway VX750, press the power button on the front. The power button has 3 sides with a "G" in the middle.

The LED indicates the power status of the monitor.
  • Not lit - The monitor is turned off or does not have power connected.
  • Blinks one time and then goes off - The LED blinks one time when the monitor's power cord is plugged into an AC outlet to indicate that power is detected.
  • Lit solid blue - The monitor is turned on and active.
  • Blinking blue - The monitor is in power saving mode. Before entering power saving mode, a message briefly appears.
Hope this helps.

Aug 12, 2010 | Gateway VX750 (Black, Platinum) 17" CRT...

1 Answer

The front LED flashes red & blue when I turn it on. What does this mean?


LED Indicators - LaCie 2big Network
The LED indicators above the drive bays and the front LED indicate drive status and activity.
During Startup
  • Front LED – blinks red/blue until both disks are powered on, then turns solid blue.
  • Rear LEDs – blinks red/blue until corresponding disk is powered on, then turns solid blue.
NOTE: If the device is not able to initiate the boot process following disk startup, the front is solid red.
During Bootup
  • Front LED – solid blue
  • Rear LEDs – solid blue
NOTE: If a disk is failing, both the disk’s corresponding rear LED and the front LED will be solid red.
During RAID Synchronization
  • Front LED – solid red
  • Rear LEDs – The LED corresponding to the original disk will be blinking blue and the one being synchronized is blinking red
  • Once both disks are synchronized, their corresponding rear LED and the front LED will be solid blue.

Apr 06, 2010 | LaCie 2 TB 2big Triple Interface External...

1 Answer

JVC 600 watt amp overheated


Yes it has a protection mode, let it cool for while then try it again, if it over heats quick make sure you're not running the amp below its stable impedance.

Aug 30, 2009 | JVC KSAX4504 MOSFET 600-Watt Amplifiers...

1 Answer

Amplifier Problem


never ask geeksquad about amps lol check your ground wire connection and push on sub do you feel scratching if so its blown sub also never turn an amp up all the way it starts pushin dc voltage witch a 200 watt amp can blow a 800 watt sub dc voltage is not good for subs also up all the way can burn out the internal battery in the amp lets hope thats not it just make sure ground is good protection light means that the amp has power but a connection is not bien made sum where to complete the circut

Apr 12, 2009 | AudioBahn DUB Mag Audio DUB1002 Car Audio...

1 Answer

How to hook up led lights for phoenix gold x10d4 speakers


THERE ARE 2 WAYS:

1. (STEADY ON) - RUN THE POWER FROM THE AMP TO THE POSITIVE LED TERMINAL THE NEGATIVE CAN BE RAN FROM THE NEGATIVE SPEAKER TERMINAL.

2. (INTERMITTENT; COMES ONE EVERY TIME THE BASS HITS) - RUN THE POSITIVE AND NEGATIVE WIRES FROM THE + AND - TERMINALS TO THE POSITIVE AND NEGATIVE TERMINALS OF THE LED LIGHTS.

LET ME KNOW IF THIS WORKS FOR YOU -- CADILAC00@HOTMAIL.COM

Mar 15, 2009 | Phoenix Gold Xenon X10D4 - 10" D4...

1 Answer

Blinking Led power light


I have a alpine MRP-M350 700 watts class D... i will ask if it can support 2 subwoofer a 1200 watts 10" JBL subwoofer?

Aug 22, 2006 | Alpine MRP-M350 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

196 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Phoenix Gold Car Audio & Video Experts

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17130 Answers

Matthew Spark
Matthew Spark

Level 3 Expert

1066 Answers

Mark Skinner

Level 2 Expert

77 Answers

Are you a Phoenix Gold Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...