Question about Car Amplifiers

1 Answer

Amp turns off

My amp was working fine and now when i turn the car on the amp turns on for 2 seconds then turns back off i tried fixing the ground but that wasnt it

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.


    An expert that hasĀ over 10 points.


    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 15 Answers
Re: amp turns off

If its turning on and off then it could be one of three things. 1, the power cable has a faulty connection to the battry, 2, the fuse is either blown or not big enough for the output needed or 3, the remote lead isnt connected properly to the head unit.

cheers, adam

Posted on Nov 18, 2007

Add Your Answer

0 characters

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add


3 Points

Related Questions:

1 Answer

Alpine PDX1.600 amp cuts off

Make sure there's no missmatched impedance. If your sub running 2 ohms then your amp has to be 2 ohms stable. Does the amp blow fuses or get really hot? If it does it can be a fire hazard and I would recommend taking it out of your car. It could be that you don't have sufficient grounding. The grounding needs to be very close to the amp and the paint needs to be thoroughly scratched off. Otherwise could be a blown transistor within the amplifier, you can check this by opening up the amp, running a multimeter and testing the transistors for resistance.

Aug 04, 2009 | Alpine PDX-1.600 Car Audio Amplifier

1 Answer

My amp turns on, power light is on, but overcurrent light also

make sure ground is good then turn gain all the way down turn on deck turn it all the way up then turn it off then back on agian its like a jump start the amp then should work and you can reset all youre levels

Apr 08, 2009 | Car Amplifiers

1 Answer

Directed 1100 d turns on but no sound

hi there
few steps to try
1) try grounding amp to a new location
(make sure the amp is grounded by itself)
2) check the power wire from the battery to the amp
3) if the 2 steps don't solve the problem try turning your amp settings down and disconnect the power wire from the amp after a few seconds reconnect the power wire and amp should reset itself.........
if this doesn't work let me know there are other tricks that can be done but these are the most common firsts to be tested (also make sure the ground wire is larger than the power wire)
hope this helps

Mar 04, 2009 | Directed 1100d Car Audio Amplifier

4 Answers

Amp turns off

Sounds like remote turn on wire is bad. If using aftermarket HU, find another location to power amp. Try the the power antenna wire on the HU to run the REM.

Jan 24, 2009 | Pyle PLAM1200 2-Channel Car Amp

2 Answers

The protect light stays on

is your amp grounded well?
are all of your fuses fine?
connections to stereo?

if all else fails you might have blown your amp like mine, you can see about getting it fixed but i just found another one.

how many watts is your amp? how much does your sub need?

Nov 18, 2008 | Pyle - Elite: 2 Channel 1800W Elite Series...

1 Answer

Blue amp light lights for 2sec

bad head unit or look at your ground wire good luck

May 24, 2008 | Car Amplifiers

1 Answer

AUDIOBAUN A8002T Car Audio

add doide from the battery to the unit, 2 doide should help that.
1 connected to the positive, an 1 connected to the negative. 5-10 amperes is ok. check for the polarity. and try to take off the ground of the unit then try it.

Jan 15, 2008 | AudioBahn A8002T Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp not turning on

wouldn't be the first JL amp I saw fried...but there are some tests you can do. First of all, double check your fuses, they may appear to be fine, but sometimes they are blown even if you can't see it. Either blindly change them or test them for continuity with a digital multimeter. Also, disconnect the remote turnon and jump power directly over from the power wire to the remote terminal on the amp, if the amp powers on then you have to go double check your remote wire. Hope this helps.

Jul 27, 2007 | Kenwood Excelon KAC-X811D Car Audio...

1 Answer

Two vasonik amps turn on and the sony amps wont (all i did was switch the wires over) whats the deal

heyman... try checking the fuses on both the sony amps. if they are try hooking up each amp individually...if they will turn on seperatly but not at the same time it could be due to over abuse of the single ground and power leads that feed your amps. meaning that whie 2 amps will draw more power, they will also break down the wires faster. a continuity test of the power and groundwires should also be done.

Jan 26, 2007 | Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

1 Answer

Fan stays on, light turns off

try using a better ground. while new cars are great, they also have more paint and plastic in the finding a good ground for your amp to run off of isnt always easy. you can try running a gbround cable straight to the negative terminal of your battery to test the amp, poor grounding is the most comon cause of amp failure. ps,the fan may be staying on as a protective service, as if your amp loses ground whenpowered up it will keep the cicuit boardfrom heating up on voltage surges.

Jan 06, 2007 | Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Amplifiers Logo

Related Topics:

1,697 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Amplifiers Experts

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Pablo Gonzalez

Level 3 Expert

733 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

Are you a Car Amplifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides