Question about Office Equipment & Supplies

Open Question

I recently bought a behringer epq 1200 power amp. We used it for the first time and one channel seems to clip and fade out. The led power light is orange and not blue. Is the orange led ring a malfunction indicator for the amp?

Posted by Anonymous on

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

  • 113 Answers

SOURCE: Behringer EP2500 no output on CHANNEL 1

check all op amps for correct voltage swing +-should be equal,test output of op amps no voltage should be present, use chasis gnd as tester neg.check voltage regulation especially 12v or 15v +-.note some amps show unequal led indications when only 1 channel connected to a load.I will try to get some more info on this specific amp because i don't know this circuit well,keep in touch as you update though.

Posted on Aug 22, 2007

pjstanley
  • 185 Answers

SOURCE: QSC 2450 Power amplifier

i have a pyle pro 1000 watt max 2 channel mono and 2 channel stereo and when i get that thing loud the little red light cums on basically what i mean is that the amp on channel one is cooked i myself i wouldn't even use it y cause more damage

Posted on Apr 07, 2008

SOURCE: The footswitch for bugera 6262

Hi ! Check and make shure that the cord conections between the pc board on the backplate of the amp to the logic board are firmly pushed in there slots.
Good luck , Stefan from Sweden

Posted on Jan 05, 2009

SOURCE: SE2200a, No input signal

If my comment helped you find this problem, could you respond to the fixya questionnaire accordingly?

thanks...

Charlie

Posted on Apr 22, 2009

  • 5 Answers

SOURCE: My nissan micra 2003, malfunction indicator light

OH YES !!!! u have to get ur car computer scanned right away. Theres surely a problem on the way, and before it gets worse, get it scanned and u will easily get to know what needs to be changed. So instead of changing 3-4 things when its gets worse, its better to change only the thing which is required right now.

DO IT RIGHT AWAY !!!

Posted on Aug 04, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

The Amp clip light is always ON only the left channel and the same channel is not functioning by giving sound, please help


I looked at a schematic for EP2500 which is same but has a lower buss voltage than the EP4000. Below, the drive signal to the power stage is full wave rectified to illuminate the LED, d-c is presented to the LED if R128 & R138 has an a-c return. There is a line that can push-up the a-c return. It goes off to a connector that is unknown. I suspect the push-up voltage is not there. It could mean anything. I think its coming from the main transformer, Check for blow fuses.
d9+gf5qhr0mzaaaaaelftksuqmcc

Also the speaker output is protected with a "Crowbar" circuit. It is simply a Triac device (light dimmer) or two SCRs to prevent d-c from shorted output devices being applied to the speakers. which would cook the speaker coils. This may be activated when amp is turned on. Then there is the possibility of the output power devices - one or more shorted.
h+pghp2gje82qaaaabjru5erkjggg==
The amp needs to be checked out by a repair technician.

Feb 04, 2016 | Behringer EuroPower EP4000 2Channel...

1 Answer

How to set onboard fx processor


Which clip light on what and what mics are you using?
The small room settings are from 10 so just turn the know to the setting you require and press it, this should set it.

The stadard way of setting up mics is to set the channel gain so the channel clip light just blinks occasionally when you are making the maximum sound you can into the mic.

For effects repeat this process using the aux send FX for each channel you want fx on (turn the rest to 0) and doing a balancing act between these and the aux send fx master so you can only just get the FX clip light blinking occasionally.

Next set your gain/attenuators on the amp(s) so its clip warning can just trigger when you are giving it 0db when you are playing the loudest you ever will.

A mic fading away could be the battery dying (in which case try using phantom power) or if they're radio replace the batteries before each service. If they're wired dynamic mics then it is possible there's some protection circuit somewhere that's reacting to the constant clipping and backing off the amp.

Mar 22, 2014 | Behringer XENYX 2442FX Mixer

1 Answer

Clipping always lit


  1. Make sure nothing is plugged in.
  2. Turn the GAIN, LEVEL, and FX knobs for each channel, counter-clockwise all the way.
  3. Bring the MAIN fader all the way down.
If the signal LED's above the MAIN fader are still lit, then the board most likely has a short in it and will require repair.

If the signal LED's are dark, repeat the following on each channel...

  1. Rotate GAIN clockwise until the mark on the knob is at "12 oclock".
  2. Rotate LEVEL clockwise until the mark on the knob is at "3 oclock"
  3. Raise the MAIN fader to "0".
  4. Check LED's - if they light up then the channel you are working on is "noisy" or has a short in it.
  5. Return GAIN, LEVEL, and MAIN to "all off".
  6. Repeat with next channel.

Jan 25, 2014 | Behringer Xenyx 1202fx Mixer 12 Input 2...

2 Answers

My behringer pmp3000 doesn't seem to have much power to use my two peavey 12" speakers and use a mic. I have to push the gain and faders up more than I think I should have to, to get a decent level of...


Where do you have the gain control set on the Mic channel ?
If you have no issues with either the speakers or the Mic, and the gain control for the channel you have the Mic plugged into is set at a somewhat "normal" position, you might have a problem with the mixer itself.

Oct 28, 2013 | Behringer Pmp3000 16 Channel Audio Mixer

1 Answer

I have a Behringer PMP 6000 powered mixer. Channels 4 & 5 yellow overload light is constantly lit. No sound from either channel (just a faint hum when volume slider approaches max level...


There are NO "yellow" overload LED's period. The clip or overload RED LED's are just above the PFL buttons for selecting a solo channel. There are "yellow" signal received lights (level set) up near the trim controls. In normal operation these will light when signal is received. Here is schematic for the PMP5000 which is really identical for the 6000.
http://elektrotanya.com/behringer_europower-p0569_hca2400_sps1000_dpx_pmp-1280s_5000_sch.pdf/download.html This has part of the DSP and PS and the PA circuits.
Scroll down to "get manual" and click on it to download. Ignore other download links on the page.
Try turning off the Phantom power if it might be on... If that stops the hum, something is the matter with the bypasses feeding Phantom power to those channels... Possible problem might be shorting of one of the coupling caps at the preamp input. The PMH5000 drawings are more accurate at the input circuits. You will note that the level set LED's are the yellows, and the clip/PFL LED's are the red ones. I suspect that RF bypass caps such as C110 or C121 (example typical for channel one) might be shorted. This makes noise on the Phantom power line unbalanced and will get into the channel where one of these caps is shorted. Do a test: Plug a shorting jack that shorts the tip to the sleeve intot he inssert for the channel. With the LOW CUT button up, observe is the level set LED for that channel dims or goes out. If it does, then I supect you have a shorted RF bypass cap at the input..The next test involves driving a KNOWN balanced signal into the XLR jack and using a TRS in tthe inout 1/4 inch, test the levels with an oscilloscope to verify the hot and the return have equal amplitudes. I they don't, congratualtions you have to tear the main board out... lots of knobs and screws to access the inout circuits and verifuy the cause... it could ALSO be a bad transistor in the inout pair, etc...

Sep 24, 2011 | Behringer PMP6000 VP1520 PA Package

1 Answer

Both fuses burnt and both clip and signal led on? seems to have full power behringer ep2500


Suspect an overload in either the power supply section or the devices on the main heat sink. In the power supply you are either looking at a transformer problem or semi-conductors associated with it. However since the clip and signal lights are on, I would go to the amp devices on the heat sink. If they are transistors test them with a Ohm Meter on the 1K setting in circuit even! You will soon notice which ones are gone! The meter will show like you had touch the test probes together!

May 15, 2010 | Behringer EUROPOWER EP2500 Amplifier

1 Answer

Mixer volume LED's do not work


a circuit controls the LED meter. i dont think the LEDs are faulty. the LEDs are connected to this circuit (IC). changing the LEDs wont work.

Mar 14, 2010 | Audio Players & Recorders

1 Answer

Behringer 3282 mixer


any luck with the test. Let me know here Id like to know how you got on.

regards
Graeme

Feb 10, 2008 | Behringer EUROPOWER EP2500 Amplifier

4 Answers

Behringer amp


Hello pare ko.
EP2500 is a pro amp, manufacturer says that. Notorious to me.
Got 5 of these for repair. Clip is of course cause by too much
signal from source. If the amp is still clipped or on protect even w/out
signal in, time to open and do repairs inside. usually a MOSFET
inside P50N06 (50V-60A) is kaput. or MJE15033G and MJE15032G.
Now if blowing main Fuse, main txistor 2SA1943/2SC5200 maybe gone.
Read carefully the setting of your dip switches setting at the back.
This amp can drive 750 watts/ch@4 ohms.

Good Luck From Siliconchip

Nov 11, 2007 | Behringer EUROPOWER EP2500 Amplifier

2 Answers

Behringer EP2500 no output on CHANNEL 1


check all op amps for correct voltage swing +-should be equal,test output of op amps no voltage should be present, use chasis gnd as tester neg.check voltage regulation especially 12v or 15v +-.note some amps show unequal led indications when only 1 channel connected to a load.I will try to get some more info on this specific amp because i don't know this circuit well,keep in touch as you update though.

Aug 21, 2007 | Behringer EUROPOWER EP2500 Amplifier

Not finding what you are looking for?
Office Equipment & Supplies Logo

Related Topics:

18 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Office Equipment & Supplies Experts

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

k24674

Level 3 Expert

7993 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75066 Answers

Are you an Office Equipment and Supply Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...