Question about Olympus EVOLT E-410 Digital Camera

1 Answer

Playback mode not working,

Hi, I bought a camera of ebay.... (I Know, dont say it)and everything is perfect except playback mode. I press the green play button and it does nothing. I have formatted the card, tried new card, reset camera played about with most settings. The screen works and I can live view etc I can even see the image one it has taken the picture I just cannot enter playback mode. Has anyone any Ideas? fingers x Tazz

Posted by on


1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.


    An expert that hasĀ over 10 points.


    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 8 Answers

Do the pictures get stored on the card? (check this with a card reader on a computer...)

Posted on Feb 29, 2008


1 Suggested Answer

  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

A 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
The service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Good luck!

Posted on Jan 02, 2017


Add Your Answer

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add



Related Questions:

1 Answer

How to find playback menu

Press the Playback button (the right-pointing triangle, just to the right of the MENU button) to enter the Playback mode then press the MENU button to bring up the Playback menu. Copy is the seventh item on this menu.

Nov 03, 2012 | Nikon Coolpix S4 Digital Camera

1 Answer

Fuji Finepix S5700 digital camera. LCD green-pink

try to playback previous images ..If screen looks good on playback and or main menu..Camera likely has problem with CCD imager and camer digital processor board.If camera also looks bad on playback and menu..its possible the LCD IS BAD..easy test is to hook up camera on a monitor or computer and see what picture on camera mode looks like..If it also looks bad on a different monitor..Then CCD imager could be bad..If playback and camera mode lokk bad on monitor ..then you have a video process board problem ...please let me know

Dec 18, 2007 | Fuji FinePix S5700 Digital Camera

1 Answer

Hi, my husband bought a fuji a330 from a friend and it seems to be stuck in playback mode (blue screen that says no image). I can't figure out how to switch back to camera mode. Can anyone out there tell...

You need to open the frontcover fully untill it clicks, and, if still in playback mode, to press the shutterbutton half way down.
If you hold down the playback button for 2 seconds, even while the lenscover is closed, the camera will go into playback mode.

May 03, 2010 | Fuji FinePix A330 Digital Camera

1 Answer

Screen black. Everything else works perfectly.

To my understanding that you do not see live view in camera mode to record and camcorder playback old recorded tapes correctly and you get picture in LCD.
If it is true then please check lens cover that need to be slide down to get live view in camera mode. If problem still exist then 2 possibilities, either aperture in lens mechanism is bad or ccd imager is defective.
In that problem, camcorder needs qualified tech to fix it.
Let me know any further query.

Nov 03, 2009 | Sony Handycam DCR-HC42 Mini DV Digital...

1 Answer

Pentax Z10 won't turn on.

Press and hold the playback button for 2 seconds. The camera should turn on and be in playback mode. Switch to Camera Mode by opening the from slider cover. Hope that fixes it. See Pentax Z10 Manual Page 34.
Cheers Jon. Sydney Australia.

Jun 10, 2009 | Pentax Optio Z10 Digital Camera

1 Answer

Image flicker when viewing pictures in playback mode

You have the camera in Highlights mode.. while in playback use the up,down,right,left pad press it up and it will go through different displays like what settings you had the camera in when you took the picture then there is a graph screen... after that one is the highlights display which is what you have it on. Push up one more time to have it on regular playback mode. The manual explains this much better than I just did. If you have the manual you should check it out if my instructions dont help.

Mar 30, 2009 | Nikon D60 Digital Camera

3 Answers

Olympus DS30 voice recorder play speed issue

Hi, the solution to the problem seems to be the following. When u press play, once, you get 1x play. If whilst playing you press play a second time the DS-30 goes into slow play mode, and if you press a second time it goes into fast mode. For those of us who accidentally went into either fast or slow mode, just press the play button again, during playback, until "play" appears on the LCD screen. Apparently it is as simple as that.

Mar 03, 2008 | Olympus DS-30 Digital Voice Recorder

2 Answers

Playback problems - timer stays at zero

Firewire transfer problem with PV-GS320. HAd bought the PV-GS90 and ran into significant transfer issues importing to Mac (iMovie and Fincal Cut Express HD both had problems). Upgraded to GS320 as Macworld rated it highly. Same problems: video plays back perfectly with no computer connection. once connected, video and audio stutter, go out of sync, sometimes just stop and/or crash the program.

I've used a borrowed Canon GL with this Mac before with no issues, so I suspect the camera. Have tried reset button, trashing preferences, restarts, the works. still can't get clean video to transfer from a brand new camera. Any Ideas?

Feb 09, 2008 | Panasonic PV-GS320 Camcorder

2 Answers

No Sound

The camcorder may be in what may be called "narration mode." This function mutes the playback audio so you can narrate with you own voice when playing tapes back. Check for a function like this in the playback sound menu.

Nov 06, 2007 | Panasonic NV-DS60 Mini DV Digital...

2 Answers

Same problem as other person, do you have a solution?

dont give up - i am expecting a call from my daughter was the first to experirnce the format problem, she fixed it but i cant seem to get it formatted myself. i will let you know what the problems are asap

Sep 27, 2006 | Sony Mavica MVC-FD73 Digital Camera

Not finding what you are looking for?
Olympus EVOLT E-410 Digital Camera Logo

Related Topics:

97 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Olympus Cameras Experts


Level 3 Expert

102366 Answers


Level 2 Expert

359 Answers

Steven Wander
Steven Wander

Level 3 Expert

593 Answers

Are you an Olympus Camera Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides