Question about Dryers

1 Answer

280ss seemed to have lost ability to vary speeds . ONly run at high

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Genius:

    An expert who has answered 1,000 questions.

  • Master
  • 1,617 Answers

Check your capacitor.

Posted on Jul 17, 2013


1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a toro snowblower with a 2 cycle engine. When it's just running under no load it seems fine(maybe a little too high of rpm). When it starts throwing snow it gradually slows down until it quits...


It sounds like it is running lean. Back out your carbuerator adjustment screws a quarter turn counterclockwise. These settings should be 1 and a quarter on low speed (closest to engine block) and 1 and a half on high speed (farthest from engine block). These are starting points the adjustment may vary a little eigther way. Never adjust for max rpms that is too lean and will cause engine failure. Hope this helps ya.

Dec 22, 2010 | Toro Garden

1 Answer

My ProForm 750 only runs at low speed. Varying


If u r seeing the increasing variation takeing effect on the panel but the speed does not increase in real, then there is nothing wrong with the push button for sure.
what it could be is ,
1. Your motor is getting overheat quickly and does not accept the higher speed commands.
2. it could be a belt slip also (do u hear any extra noice / vibration when u increase speed)
3. next time, pls unplugg the unit for atleast 4 hrs and when u start after that increse the speed very next moment and see if it works. if it does increase this way then it is time take look first on the belt ans then check the motor.

Good luck.

Jul 25, 2010 | Proform iLog 750 Treadmill

1 Answer

2005 GMC Envoy XL High Speed Blower not working


if the other speeds work it is probably the blower resistor; if applies varying resistance to the voltage running the blower; this allows the fan to run at different speeds; should be located very close to the blower motor; behind a panel under the passenger side of the dash

Jun 27, 2010 | 2005 GMC Envoy Xl

1 Answer

Engine speed varies


If the unit was stored for a long period of time (6-12 mo.) with gas in it, you may have a gummed up carburator. This is the most common problem with generators (lack of use)
The carb. would have to be removed & cleaned, specificly, the high & low speed jets

Sep 04, 2009 | Coleman Sport 1850 Generator

1 Answer

Idle speed engine dies when throttled


It does sound like its getting to much fuel, or the lack of air. Air filter ok? If it is you might need to have a compression check done to see how the piston rings are.

Jul 03, 2009 | 2001 Honda XR 250 R

1 Answer

Ground speed slows under pull at high variable speed settings.


Take off the plate around the shift lever between your legs and take a look at the belts. Most likely they will be in poor condition. You can even leave the trans in neutral, start the engine and move the speed selector through the gears and observe the belts in action. They do the same in neutral as in gear when you let out the clutch with the engine running. You should be able to see what the problem is, It will either be one or both of the belts or possibly the needle bearings in the vari-speed pulley itself,

Jun 01, 2009 | Mtd Garden

1 Answer

I have a Ridgid 24V LI Hammer Drill. It was working fine and then suddenly it has lost lost torque. It sounds fin and seems to run fine but anything beyond screwing in a wood screw it just clicks like...


Make sure the speed lever is not in between speeds, if not, time to get a new clutch/tranny or take it back to Home Depot if its new. I think it comes in one piece. Please rate me.

Apr 07, 2009 | Drills

2 Answers

Barely any heat coming from vents blower motor working


check the coolant level & condition of antifreeze make sure it is not dirty/rusty/muddy if thats ok try a new thermostat & radiator cap if the antifreeze is muddy you may have to blow out the heater core

Mar 02, 2009 | 2002 Ford ZX2

Not finding what you are looking for?
Dryers Logo

Related Topics:

35 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Dryers Experts

Dan Webster
Dan Webster

Level 3 Expert

8220 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75797 Answers

Brad Brown

Level 3 Expert

15557 Answers

Are you a Dryer Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...