Question about Whistler DE-1733 Radar Detector

1 Answer

No audio run auto test no audio. try to set back to factory set by holding the power and quit mode in at the same time then pluging unit in no response. help please

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points


    An expert that got 10 achievements.


    An expert that got 5 achievements.


    An expert that has over 500 points.

  • Whistler Expert
  • 346 Answers
Re: no audio

Model 1733 doesn't have feature memory and thus doesn't have a factory reset. Is the volume turned up?

Posted on Feb 11, 2008

Add Your Answer

0 characters

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add


3 Points

Related Questions:

1 Answer


When changing the Settings on your detector, please keep in mind: Each time the unit is turned On the factory settings of Highway and Auto Mute-On will be set. They can be changed while the unit is in use as described in the following sections.
Assistance Muting An Alert
Your detector allows you to quickly turn Off an audio Alert by momentarily pressing the Mute button. If you press the Mute button a second time during the Alert, the audio Alert will be turned back On.
Auto Mute Mode Auto Mute will automatically reduce the audio volume of all alerts after four (4) seconds for as long as the signal is detected. The factory setting for Auto Mute is On.
Highway/City Mode Setting your detector to City mode delays all X band audio alerts at lower signal strength levels. (A single beep will sound when the signal is first Notice detected.) This will reduce false alerts while you are driving in, or near, urban areas where there are many sources for conflicting X band signals such as microwave towers and automatic door openers. To change settings, follow the procedure listed below, which indicates what you will see and hear as you complete each step. The factory setting is Highway mode.
Highway Mode City Mode
Mute Button Press and release
To Turn Auto Mute Off X Ka L S
City Button Press and release
Press and release the Mute button while no alert is occurring.

Jan 27, 2016 | Cobra ESD-8285 Radar Detector

1 Answer

Whistler 1783 detector shuts as soon as it goes thru start up mode. seems to get very hot to touch.

Try the factory reset - hold in the power and quiet buttons, while holding in these buttons plug in the power cord. Unit should beep twice. The unit will get warm to the touch.

Aug 22, 2011 | Whistler All Band Laser-radar Detector...

1 Answer


IF the volume is turned up and the unit is not is its "Auto Quiet" mode and no audio is reported during the units self test, then contact the manufacturer of your radar detector. They can then tell you what steps are needed to get the audio back on your unit.

Jul 29, 2011 | Whistler Radar Detectors

1 Answer

I turn it on everything is fine it goes threw its start up self test mode seems fine, then in about 25 to 45 seconds it goes off like its detecting a signal at full strength. one time it will be x band....

Does it alarm like this in another vehicle? Does it start this after you press a button to change a feature? The unit does have an auto off function that turns it off and it also has a "teach mode" that goes through all the alerts. This is why i asked if the unit starts this after you press a button as these two features can be engaged if you hold a button too long.

Apr 16, 2011 | Whistler XTR335 Radar Detector

1 Answer

Not sensing any radar and not charging the batteries

Make sure that you have the unit set to Combo mode (assuming that your model has a compass feature as you didn't tell us what model you have). You can also perform a factory reset on the unit, With the batteries removed, Press both the power and quiet buttons in, while holding in these butons plug in the power cord. THe unit should beep twice indicating its been reset.
Give this a try. If your still having problems, email for more info.

Feb 28, 2011 | Whistler All Band Laser-radar Detector...

1 Answer

I have everything on as far as I can tell and still isnt picking up radars. When I drive past a hospital or automatic door it will go off with out a cop in site so I assume it is the door interfering. but...

First try a factory reset - hold in the power button and the quiet button, while holding in these buttons plug in the power cord, THe unit will beep twice and show FACTORY RESET on the screen, then give it a test.

Jan 10, 2011 | Whistler XTR695 Radar Detector

1 Answer

My whistler 1778 radar detector wont pick up a signal? ive went past tons of cops but it never shows up. i have all my bands on. is there any settings i need to change or what?

Have you tried a factory reset? Hold in the power and quiet buttons at the same time. While holding in these buttons plug in the power cord. The unit should beep twice. Try that. If the unit still isn't right, call Whistler at 800-531-0004.

Aug 27, 2010 | Whistler DE-1778 Radar Detector

1 Answer

The volume quit working

I take it that you have no volume or audio at all coming from your STi, and that you have pressed the volume button to try to cycle up and down through the volume settings? If so, first lets try doing a factory reset which will resolve any corrupted memory settings. To do this, first power off your STi using its power button. With it powered off, hold down the volume and sensitivity buttons and while holding these two buttons down, press the power button. Release all three buttons as soon as "RESET" is displayed. After RESET was displayed, your STi should go through its normal startup sequence, with audio beeps and braps. If you here nothing, then your STi has a blown speaker and you will have to contact Beltronics to arrange for them to replace the bad speaker.

Aug 13, 2009 | Beltronics STI Driver Radar Detector

1 Answer

No display

Have you tried doing a factory reset of the firmware as described in the user manual? To do this, first power off your RX65 using its power button. Then hold down the two buttons which are used to enter Program Mode and, while holding down these two buttons, press the Power button again. Release all three buttons when the word "Reset" is displayed on the LED display. Obviously, if the display doesn't light up, then either the display itself is defective or one of its display leads has a cold solder joint.

If your RX65 is in warranty and you can make a photocopy of your sales receipt, then Bel will repair it at no charge. You will have to pay the shipping cost to Bel.

Mar 23, 2009 | Beltronics Pro RX65 Radar Detector

2 Answers

V955 does not work

Turn the unit off and then, while holding down the City and Brt buttons, turn it back on. This restores the factory default settings. Worked for mine with the exact same problem. Be sure to use the power switch though. If you just unplug the cord and plug it back in, it won't work.

Jul 27, 2008 | Beltronics Vector 955 Radar Detector

Not finding what you are looking for?
Whistler DE-1733 Radar Detector Logo

Related Topics:

77 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Whistler Radar Detectors Experts

Michael Thomas
Michael Thomas

Level 3 Expert

3051 Answers

Software Variations
Software Variations

Level 1 Expert

10 Answers

Cosma Papouis
Cosma Papouis

Level 3 Expert

404 Answers

Are you a Whistler Radar Detector Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides