Question about Iomega StorCenter (33349)

2 Answers

Iomega Storcenter changed RAID after restart now reads 0gb used of 0gb available

After shutting down the storcenter for a weekend I started it back up on to find that the RAID setting had changed from 1 (mirroring) to 0 (striping). Now the drive says that it has 0gb of used space from 0gb of available space. I've called tech support but all they say to do is reformat the drives. However, there's data that I'd like to get off of the unit? Any suggestions? Do you think I can access the drive through a crossover cable? If so, how do I do this? Thanks.

Posted by on

  • Anonymous Mar 14, 2008

    my iomega storcenter never gets up, the red light just keeps flashing and nothing happens. when use the discovery tool found it but cant get access to it. also one time i get acess but a lot of the files where missing. Now there is a clinging sound when is powered on.

  • pj77 Mar 17, 2008

    NAS 150D 1TB. Used the unit today with no problem. Drives are mirrored. Now it shows 0GB and empty. When I try to connect directly (OS Vista) it says error. Tried resetting without success. Green and blue lights on but cannot access it. On My Computer it shows the available space as a red bar instead of a clear bar with green for used space.

×

Ad

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 2 Answers

Most likely the controller on the unit has failed. That is why you are getting the 0GB 0GB when you look at it. The data is still on the drives. If you had mirror, remove one of the drives and install if you can into a PC and retrieve your data. Then call to have the unit replaced.

Posted on Aug 22, 2009

Ad
  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Scholar:

    An expert who has written 20 answers of more than 400 characters.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Contributor
  • 47 Answers

Hmm... you could try removing the drives from the NAS device and plug them into either a SATA or EIDE cable in your PC. That way you can at least try to get your data off. If they were truly set for mirroring, then both drives should have the same data... so if one doesn't work, try the other. It may be a failed drive has the backend loop hung up.

Posted on Sep 08, 2007

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Red light is fashing iomega storcenter ix2


I am having the same problem. Once I start the storcenter, blue light start flashing and then in a minute or so it changes to red light. The solutions posted earlier are not clear.

Sep 07, 2012 | Iomega StorCenter Computers & Internet

1 Answer

Iomega drive error


lol the storcenter is not a computer - it's a NAS storage device, and I've had one giving the same error, reset button wouldn't work - from what I understand you have to remove the four drives and upgrade the firmware

Feb 13, 2012 | Bernoulli Computers & Internet

1 Answer

Iomega storcenter ix2-200 hard reset


Please help with this issue.
I can access the drives but cannot access the system webpage and configuration. I am using the same ip address as above but page is not loading. the iomega storage manager is also not working even after updating to the latest version. Please help.

Jan 19, 2012 | Iomega 2TB StorCenter ix2200 2 x 1TB

1 Answer

I have a 4 computer network with an attached IOMEGA 250G Storcenter. on one system the drive suddenly went offline and I cannot get it back. it works fine on the other systems


I used the Windows network wizard and rebuilt the network. when it completed I was able to see the drive and map it. Apparently something happened in the network configuration.

Nov 11, 2009 | Iomega StorCenter Pro (33252) 250 GB Hard...

1 Answer

Iomega (2x500G) StorCenter not working


Okay, is this computer built from scratch or is it a computer from dell, or HP etc...? If it was purchased what is the model of the computer. If you built it can I get the specifications for it?

Ryan Frame
Creative Energy Associates Technical Center


May 02, 2009 | Iomega 1TB Desktop USB 2.0 Hard Drive

2 Answers

Iomega StorCenter 1TB (2x500gb) no longer working with AFP


are the users correct? can you acces the storcenter web?
perhaps there's something incorrect after the halt.

Dec 26, 2008 | Iomega StorCenter Pro NAS 150d (33612) 500...

Not finding what you are looking for?
Iomega StorCenter  (33349) Logo

Related Topics:

2,128 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Iomega Computers & Internet Experts

Arora Singh
Arora Singh

Level 2 Expert

180 Answers

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

82285 Answers

Starnley Johnwells
Starnley Johnwells

Level 3 Expert

1031 Answers

Are you an Iomega Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...