Question about Orion 3002 Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp issue I removed my amp/sub box for a weekend nascar trip. When I put the amp/ sub box back in I hooked up the ground, power, then LED wire. Speaker wires were never disconnected and all appear to be tight. The amp powers on but only puts through 5% of the sound it normally pushes. The amp fuse and inline fuse both look clean. Where should I be looking for the solution?

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points


    An expert who has answered 20 questions.


    An expert that hasĀ over 10 points.


    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Expert
  • 113 Answers
Re: amp issue - Orion 3002 Car Audio Amplifier Car Amplifiers

Rca cables and connectors

Posted on Aug 22, 2007

Add Your Answer

0 characters

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add


3 Points

Related Questions:

1 Answer

I was given a subwoofer and box but do not know where to go from here in terms of hooking it up in my car. It is a Rockford fosgate punch p112s4.

First youll need an amp. Depending on what size the sub is a 500 watt rms amp can hold up to about a 300 watt kicker. If your looking for something bigger u can get a 1000 watt amp and hook up two 300 watt kickers. To hook up the amp youll need a car amp power cable, power control cable, speaker wire, amd a car amp ground wire. They usually sell kits that run aboyt 40 bucks. The power cable goes to the batter as well as the ground cable. The power control cable goes to the back of the head unit. (You will kost likely need a more modern headunit if urs is stock). Once this is done put the sub in the box (i recomend super glue because metal nails take away from the bass). Put the speaker wire to the speaker positive on left negative on right. Same with the amp. And now ur bumpin ;)

May 06, 2013 | Car Amplifiers

1 Answer

Why is the red light that says protect on? my amp turns on but it dosent work, i have a sup hooked up & it dosent work. the red light that says protect is on.

first thing check all ground and power wires and make sure ur rca wire make sure it isnt cut in anyway. after that unplug ur sub and unplug the negative wire from ur amp, while its out check the fuses on the amp if all is well put all fuses back if not get new. then plug the negative wire back in if protect goes off check for heat and if no heat inspect the wires from speaker out put all the way to the sub, look for any wire touching another this is were most problems are even the smallest wire can trip a protect. if u still cant find the problem. an amplifier specialist is in order.if its trashed go on ebay and buy a powerbass there goin cheap right now. hope i could help

Oct 12, 2010 | Lanzar VIBE266 Car Audio Amplifier

2 Answers

I have checked all connections to my amp battery,head unit,remote or trigger wire,fuses,power cable,rca leads,ground wire,amp has a green led light on it indicating if it works ok,red if it`s not,light...

Your amp could be in protection mode! Sometimes turning up to high or wires touching will put in protection mode! It will have to be unplugged for a day or two to drain all power out of the memory. Leave accessorie/ignition wire hooked up, just not power and ground wiring. It should reset itself.

Jan 22, 2010 | Lightning Audio B4.250.2 Car Amp

3 Answers

Pyle PLA885 amplifier blows 25amp fuse. Ideas?

signs of a short, did any wires touch while you where hooking or un hooking the amp? if not then the internal power supply probably has a short in it and needs to be repaired. you can swap the fuse for a good one and hook it back up and make sure you don't touch any wires and if it blows it again then your issues is internal and will need repair if it doesn't and everything seems fine then wires could have touched or the amp was ran past it's limit and blew the fuse to protect it self. good luck and ask any more question you have

Sep 24, 2009 | Pyle PLA885 Car Audio Amplifier

1 Answer

Can i hook up a powered 12'sub to a Pheonix Gold xs2500 amp without blowing the speaker

First I hope you remove the speaker wires from the speaker that come from the built in amplifire. You cannot hook the powered sub to the amp without doing that first. Then all you need to do is run speaker wire from the sub out of the box to the amp. In no way can you hook up any other part of the powered sub, but the sub itself, to the amp. If you know the wattage of the sub and the ohms then wire it to the amp correctly. Your phoenix amp will put out 125 watts x 2 at 4 ohms and 250 watts x 2 at 2 ohms and 500 watts x 1 at 4 ohms bridged. Remember, only the sub itself in the sub enclosure can be connected to the amp. Hope this helped you. Let me know if you need more help.

Aug 23, 2009 | Phoenix Gold XS2300 Car Audio Amplifier

1 Answer

Amplifier and sub installation in a boat.

norally grounding them in the same place is ok but it could just theres not enough power from the amp too power two subs try hooking up one and see if that gives you the sound your looking for

Jul 09, 2009 | Car Amplifiers

1 Answer

Car subwoofer problems

The cable should not cause the problem unless it is shorting out somewhere on the remote or positive cable. I would use a larger gauge wire first as this is the cheaper way to go, and if the same problem occurs you are having a short in the sub or box causing the protection mode. You will have to back trace to find possible cross connections.

Jun 21, 2009 | Pioneer Car Amplifier GM-5100T - 2CH 760...

1 Answer

Wiring issues

ok here is how it goes power wire from the battery all the way to amp..then ground wire from amp to a good ground on car then the remote wire which you have to run from the amp to the back of your stereo which in most cases is blue then hook subs from the sub box to the amp

May 30, 2009 | Legacy 2 Channel 1600 Watt Bridgeable...

3 Answers

Amplifier has no sound

Disconnect all speaker connections and rca cables. Leave power, ground and remote wires intact. Try turning on again. If you still have a protection light your amp is faulty. Hopefully you have warranty. Your amp is clipping.
A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you. amplifier-no-sound-peeu4x5nsxvd53n2rwetiqa4-3-0.jpg

Jan 10, 2009 | Rockford Fosgate Punch P325.1 Subwoofer...

1 Answer

My Amp

sounds like the sub that throws it into protect mode is cross wired pull sub out and make sure they are wired right make sure ground from sub goes to ground on box and do same for power wire

Jun 11, 2008 | Sony Xplod Car Audio Amplifier XM-DS1300P5...

Not finding what you are looking for?
Orion 3002 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

57 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Orion Car Amplifiers Experts

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Steve Sweetleaf
Steve Sweetleaf

Level 3 Expert

1128 Answers

Juriy Crook
Juriy Crook

Level 3 Expert

56640 Answers

Are you an Orion Car Amplifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides