Question about Edirol UA-4FX External Sound System

1 Answer

Problem with playback

HELP. Ok its all set up and installed to the manual/tutorils. Records fine no problems. When the track is played back it sounds like it is being played through a VOX amp with tremerlo & reverb on it, it also has a harsh click/ pop ticking away in the back ground. This also applies when the sample tracks are played. However when converted into wma it plays back fine and as clear as it was recorded. i have tried for days uninstalling re-installing thumbing through the manuals with no joy. Matt

Posted by on

Ad

1 Answer

Hi, I have the same audio interface. Alright, make sure that all of your effects are turned off. you probably (and most likely) have the "fx voice", "amp drive", "chorus" and "delay" effects turned on (bottom row). There is no way you should have distortion with tremolo & reverb on playback all the same time without the effects being turned on. the pop ticking could be produced by the buffer size. If youre using Sonar LE, you should tweek the buffer size until playback sounds smooth. I hope I helped! Good luck!

Posted on Sep 03, 2007

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

To Determine CD recording problem: Track1 records and plays back O.K. Upon completing track2, display window flashes continously "Now PMA" (Updating disc contents) NO playback or sound on track 2.


It is possible that until you finalize the disc, the only track that will play is the first one. Unfortunately, once you finalize the disc, you cannot record additional tracks to it. You can verify this by finalizing after recording the second track and seeing if they then both play. If that works, you can safely burn additional discs with confidence that they are burning correctly even if you cannot play each back after burning and must wait until finalization to test full burn.

Sep 26, 2016 | Denon CDR-W1500 2-Disc CD Recorder

1 Answer

Playback problem EP


Do you have a tracking control on the
vcr if you do it should be centered during
record It can be adjusted during playback
to clear up the picture adjust it for the best
picture

If you dont have a tracking control on the
vcr then it may require a mechanical adjustment
of the backtension or guidepost which requires
special tools to perform

Nov 18, 2007 | JVC HR-A592U S-VHS VCR

1 Answer

Tape playback on Magnavox MWR20V6


When was the last time you ran the "head cleaning" tape in the machine? As tape collects dust and dirt - it gets deposited on the recording and playback heads. This ruins playback and recording quality. Also, since tape is magnetic - they tend to magnetize the heads, too (just like reel to reel, 8 track & cassette player / recorders). Demagnetizing them will help too. Here are links to both products:

head cleaner

head demagetizer

Feb 26, 2015 | Magnavox Televison & Video

1 Answer

My logitech z-5300 speakers were working perfect to play itunes & sounds from all programs. Got video camera & tried to use it but no sounds played around in control panel now my speakers wont...


Hi

You do not say which operating system you are using. My answer can therefore only be general rather than specific to your operating system.

The Video Camera you tried to install probably has an in-built microphone. Connecting this is may have changed the default settings for your audio devices.

You have a number of options for fixing this problem.

SYSTEM RESTORE
Start > All programs > Accessories > System Tools > System Restore > Restore my computer to an earlier time > selected a highlighted date in the calendar and an Event in the schedule before the date you tried to install the video camera > restore > restart the computer (you should hear the windows logon on tones if you are using a windows operating system) > (My) Music > Sample Music > double click on any track to test the sound playback.

AUDIO SETTINGS
Start > Control Panel > Audio devices > Audio (Playback Devices) > Set Defaults (set the Speakers to be the Default Playback devices > apply > ok > restatrt computer > (My) Music > Sample Music > double click on any track to test the sound playback.


AUDIO/SOUND DRIVERS
Reinstalling the Audio/Sound Drivers would also probably resolve the problem by restoring your Default Audio settings, if you have the Driver CD for your Laptop or Desktop Motherboard > install Audio/Sound Driver > restart computer > (My) Music > Sample Music > double click on any track to test the sound playback.

I cannot direct you to a driver download site, because you have given no information about your computer.

If this answer helps you, please take the time to rate it. This helps answerers better understand the needs and the point of view of the asker and helps us explore the best ways to provide useful, high quality answers.

If you need further help, please feel free to post another question or add a comment to this question.

Thanks for using FixYa.

Aug 31, 2011 | Logitech Z-5300 Computer Speakers

1 Answer

Hi, I have a sony tvr 140E. When I try to play back a tape that was recorded from another digital 8 camcorder I get blue screen. when I play back a tape recorded on my camcorder plays fine. Any...


This smacks of the same problem that the old VCR's used to have. One of you are out of sync. The tape records on a portion of the tape in a sort of straight line track. Think of it as your track is down 1/16" from the top. The other camera tracks it's video down 1/8" instead. That's why in playback it can't read it. The only cure is a realignment. Nimsgame

Feb 19, 2011 | Sony Handycam DCR-TRV460 Digital Camcorder

1 Answer

Philips DVD recorder, records dvds but won't play them


possible playback head damaged
Please rate my help++++Thanks for using Fixya

May 29, 2010 | GPX D108S DVD Player

1 Answer

My jvc hr-s8700 has no hifi stereo playback


The VCR stereo playback sound is only available through the AV/SCART connection and will not work through the coaxial antenna cable.

Cheers

Jan 08, 2009 | Televison & Video

2 Answers

VCR tape playback not good


Check your "tracking" If the tape played fine in the old machine, then tracking is the answer, provided that the new machine records good.

Jun 27, 2008 | Philips Magnavox MWR20V6 DVD Recorder/VCR

1 Answer

Monitoring problems


i have a prolem in the play back device

Apr 20, 2008 | M-Audio Delta 1010LT Sound Sound Card

Not finding what you are looking for?
Edirol UA-4FX External Sound System Logo

Related Topics:

173 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Edirol Computers & Internet Experts

Folusho Adeyanju
Folusho Adeyanju

Level 2 Expert

131 Answers

David
David

Level 3 Expert

781 Answers

Ben Armstrong

Level 2 Expert

360 Answers

Are you an Edirol Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...